Top 5 teste de personalitate

Redactor Alexa Galgau

Testele de personalitate sunt o activitate placuta atunci cand te plictisesti, insa pot fi si foarte utile daca vrei sa te cunosti mai bine. Internetul ofera foarte multe varinte de astfel de teste.

Iata top 5 teste de personalitate cu ajutorul carora sa afli ce trasaturi dominante ai.

1. Testul Myers-Briggs bazat pe tipologia lui Jung

Sistemul Myers-Briggs descrie 16 tipuri de personalitate si este una dintre cele mai complexe modalitati de clasificare a tipurilor psihologice. Teoria care sta la baza acestui test ii apartine lui Carl Jung, care a impartit atitudinile umane in doua mari categorii: introvertit si extravertit. Pe langa aceasta segmentare, se ia in considerare si constiinta, care prezinta si anumite functii, adica modul in care aceasta se raporteaza la realitate. Aceste functii sunt: reflexiva, afectiva, senzoriala si intuitiva. Ele sunt grupate in cate doua perechi opuse, iar fiecare persoana are o functie dominanta si una secundara, provenita din perechea opusa.

Sursa foto: www.ritholtz.com

Prin completarea acestui test poti obtine o descriere detaliata a personalitatii tale si poti afla inclusiv care este cariera cea mai potrivita pentru tine. In plus, exista si un test de compatibilitate care porneste de la testul Myers-Briggs, cu ajutorul caruia poti afla ce tip de personalitate ar trebui sa aiba partenerul tau pentru o casnicie fara probleme.

Testul Myers-Briggs poate fi facut gratuit aici . Exista si variante mult mai elaborate ale testului, care se platesc. Acestea pot fi gasite pe site-ul oficial al Fundatiei Myers & Briggs .

2. Testul culorilor

Acest test este bazat partial pe cercetarile realizate de dr. Max Luscher la inceputul secolului 20. El a cautat sa inteleaga modul in care culorile afecteaza comportamentul oamenilor si a fost angajat drept consultant la numeroase companii mari.

Sursa foto: www.brainden.com

Testul se bazeaza pe fundamentele psihologiei culorilor, care spun ca elementele cromatice genereaza un anumit raspuns emotional din partea oamenilor.

Este important de retinut ca acest test depinde si de starile de moment. De exemplu, daca te simti deprimata cand il faci, este foarte posibil sa reiasa acest fapt in rezultatul tau. S-ar putea sa observi diferite conflicte care apar pe masura ce faci testul de mai multe ori intr-o perioada indelungata. Totusi, testul este considerat a fi precis, fiind folosit de anumite corporatii si universitati in momentul angajarii si, respectiv, in momentul inscrierii la cursuri.

Testul culorilor dureaza doar cateva minute si poate fi facut aici .

3. Testul de personalitate "Big Five"

Testul "Big Five" isi are originile in cercetarile realizate de doua echipe separate in anii '70. Ambele echipe au folosit cai diferite si au ajuns la aceeasi concluzie: personalitatile umane pot fi impartite in cinci dimensiuni, indiferent de limba sau cultura. Aceste cinci tipuri de personalitate au iesit la suprafata prin intervievarea a mii de oameni si dupa analizarea datelor prin proceduri statistice. Este important de notat faptul ca niciuna dintre echipe nu pornise cu ideea de a obtine acele 5 dimensiuni, ci acestea au reiesit in ambele cazuri in urma procesarii informatiilor. Testul "Big Five" este unul dintre cele mai apreciate teste de acest gen in cercurile stiintifice.

Sursa foto: blog.lib.umn.edu

In cadrul testului "Big Five" trebuie sa iti exprimi perceptia despre tine insati in anumite situatii date. Raspunsurile se dau in functie de o scala in care 1 reprezinta un dezacord puternic, 5 reprezinta un acord puternic, iar 2, 3 si 4 reprezinta valori intermediare intre aceste doua extreme (dezacord, neutru si acord). Nu exista raspunsuri gresite si este indicat sa fii cat mai sincera, pentru rezultate cat mai precise.

Testul de personalitate "Big Five" poate fi facut aici .

4. Testul de personalitate pentru jobul perfect

Exista multe teste de personalitate pentru determinarea meseriei potrivite, insa cel oferit de Fun Education este printre cele mai exacte teste de pe Internet. El calculeaza potentialul tau si punctele forte pe care le ai si iti va oferi o evaluare completa a potrivirii personalitatii tale cu nu mai putin de 300 de meserii! In plus, ofera si un raport detaliat despre personalitatea ta si un raport simplificat in legatura cu jobul ideal pentru tine.

Sursa foto: www.people-results.com

Singurul dezavantaj este ca testul are peste 400 de intrebari, deci trebuie sa ai timp la dispozitie pentru a-l completa.

Poti face testul de personalitate de la Fun Education aici .

5. Testul de personalitate "You Just Get Me"

Testul "You Just Get Me" este distractiv, deoarece iti ofera posibilitatea sa compari perceptia pe care tu o ai despre tine cu perceptia pe care o au ceilalti despre tine.

Nu trebuie decat sa raspunzi la 40 de intrebari, in urma carora vor reiesi principalele trasaturi ale personalitatii tale: disciplinata sau nu, traditionalista sau nonconformista, nevrotica sau rationala, cooperativa sau competitiva, extrovertita sau introvertita.

Apoi, daca vrei sa afli si parerea celorlalti, nu trebuie decat sa te inregistrezi pe site, ca sa ti se salveze raspunsurile. Apoi poti pune link-uri pe profilele altor membri, urmand ca acestia sa ghiceasca personalitatea ta.

 

Poti face acest test de personalitate aici .

Acestea sunt doar cateva teste de personalitate pe care le ofera Internetul. Desigur, exista sute de alte teste mai mult sau mai putin complexe, unele dintre ele chiar platite.

Articolul urmator Prima zona a corpului pe care o speli la dus iti dezvaluie personalitatea

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.