Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Vârsta potrivită pentru performanță pe toate planurile

Vineri, 24.03.2017
de Mihaela Onofrei

Tinerețea nu înseamnă neapărat și împlinire. Este bine cunoscut faptul că, atunci când suntem tineri, facem cele mai multe greșeli și că nu suntem satisfăcuți pe toate planurile. Fiecare etapă din viață noastră este asociată unei anumite performanțe. În fiecare moment din viață suntem buni la ceva. Cu toate acestea, atingem un nivel maxim de excelență abia atunci când experiența anilor se acumulează.

Omul este ca vinul. Cu cât trece mai mult timp, cu atât devine mai bun. Tocmai din acest motiv, viața nu trebuie văzută ca un drum spre sfârșit, ci ca o călătorie spre împlinire și perfecționare. Cea mai bună variantă a noastră este rezultatul acumulării informațiilor și a lecțiilor învățate în trecut.

clasament

Iată care este vârsta potrivită pentru performanță!

Învățarea unei limbi străine este mai ușoară la 7-8 ani

Lingviștii și psihologii spun că învățarea unei limbi străine este mult mai ușoară atunci când suntem tineri, în special atunci când suntem la pubertate.

Creierul procesează informațiile cel mai bine la 18 ani

Una dintre cele mai cunoscute și eficiente metode de testare a creierului este testul codat de simboluri digitale. Acesta presupune asocierea unui număr cu un anumit simbol. Se pare că tinerii de 18 ani au cele mai bune rezultate în cadrul acestor teste, potrivit unui studiu din 2016.

Îți amintești cel mai ușor numele persoanelor la 22 de ani

Tuturor ni s-a întâmplat să întâlnim o persoană, să facem cunoștință, iar în momentul următor să nu ne mai amintim numele acesteia. Pur și simplu ne intră pe o ureche și ne iese pe cealaltă! La 22 de ani nu ai această problemă, deoarece reții foarte ușor nume, chiar și pe cele mai puțin întâlnite, arată un studiu din 2010.

Femeile sunt mai atractive și satisfăcute la 23 de ani

Un studiu a arătat că femeile par atractive în fața bărbaților în special în jurul vârstei de 20 de ani. Deși bărbații înaintează în vârstă, aceștia preferă tinerețea femeilor de 20 de ani. Acest lucru este reciproc. Se pare că și femeile preferă bărbații mai în vârstă, pe care îi găsesc mult mai fermecători. De asemenea, la 23 de ani, majoritatea exponentelor sexului frumos se declară satisfăcute pe toate planurile.

Ești cea mai puternică la 25 de ani

Mușchii ating rezistența maximă la 25 de ani și rămân aproape la fel în următorii 10-15 ani. Depinde doar de tine cum îți îmbunătățești această rezistență prin stilul de viață și sporturile pe care le practici.

oameni care alearga

Simți dorința de stabilitate la 26 de ani

Statisticile arată că, până la vârsta de 26 de ani, vei fi întâlnit destui oameni pentru a ști exact ce îți dorești. Este mult mai ușor la această vârstă să îți dai seama lângă cine vrei să îți petreci restul vieții. De asemenea, studii similare au arătat că rata divorțurilor este mult mai mică la cuplurile care se căsătoresc între 28 și 32 de ani.

La 28 de ani ai șanse mari să termini un maraton

Potrivit diferitelor analize realizate în cadrul maratoanelor, vârsta medie pentru a termina o cursă este de 28 de ani.

Rezistența maximă a oaselor este atinsă la 30 de ani

Oasele tale sunt cele mai puternice în jurul vârstei de 30 de ani. Poți să îți menții această stare de sănătate a oaselor printr-un aport corect de calciu și vitamina D. Deși această practică îți poate prelungi sănătatea oaselor cu câțiva ani, semnele de slăbiciune nu vor întârzia să apară după 50 de ani.

Ești un jucător de șah desăvârșit la 31 de ani

Oamenii de știință au vrut să afle dacă abilitățile fizice și intelectuale funcționează diferit pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, așa că au studiat jucătorii de șah. Se pare că la vârsta de 31 de ani există mai multe șanse de câștig.

femeie cu telefonul in mana

Recunoaști oamenii mai bine la 32 de ani

Abilitatea umană de a recunoaște rapid și corect fețele străinilor la a doua vedere este mult mai dezvoltată la 32 de ani. Totuși, după 9 ani de când înveți să reții nume, este foarte posibil să îi pui să se prezinte din nou.

Poți să câștigi un premiu Nobel la 40 de ani

Se pare că vârsta medie a celor care câștigă un premiu Nobel este de 40 de ani. Dacă nu te vezi câștigând un Nobel, acest lucru rămâne valabil și pentru alte câștiguri. Se pare că la 40 de ani ești foarte iscusit în ceea ce faci.

Vei avea cel mai bun salariu la 39 de ani, dacă ești femeie, și la 48 de ani, dacă ești bărbat

Potrivit unei analize din anii trecuți, femeile câștigă cel mai bine la 39 de ani. Acest lucru este datorat faptului că salariile femeilor încep să crească începând de la 30 de ani încolo.

Înțelegi emoțiile celorlalți cel mai bine la 40-50 de ani

Un studiu făcut pe 10.000 de oameni a arătat că oamenii trecuți de 40 de ani sunt mult mai pricepuți în a înțelege emoțiile celorlalți din gesturi și semne. De asemenea, odată cu înaintarea în vârstă, omul este mult mai capabil să citească stările celor din jurul lui doar privindu-i.

Abilitățile aritmetice ating apogeul la 50 de ani

Deși știi să rezolvi ecuații încă din școala generală, se pare că vârsta de 50 de ani este cea la care vei putea să ai adevărate performanțe la acest capitol.

barbat care arata cu degetul

Ești satisfăcut la 69 de ani

Prima dată când simțim această satisfacție totală se manifestă la 23 de ani. După vârsta a doua, următorul moment în care ne vom mai întâlni cu această stare de împlinire este după 60 de ani.

Ai vocabularul format la 60-70 de ani

Se pare că persoanele care sunt trecute de 60 de ani au cele mai bune rezultate la jocurile de cuvinte. Acest lucru nu se întâmplă pentru că acum ai timp să stai toată ziua cu dicționarul în mână, ci pentru că acumularea de cunoștințe din această viață atinge apogeul în această perioadă.

Te simți bine în corpul tău la 70 de ani

Într-un studiu făcut de Gallup, două treimi din persoanele peste 65 de ani chestionate au afirmat că se simt bine cu modul în care arată.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!