Vrei sa te relaxezi? Incearca meditatia ghidata

Vrei sa te relaxezi? Incearca meditatia ghidata

Redactor Alexa Galgau

Intr-o lume in care stresul este una din cauzele principale ale celor mai grave boli, este vital ca fiecare persoana in parte sa obtina un echilibru interior si sa descopere acele tehnici de relaxare care i se potrivesc cel mai bine. De-a lungul timpului, oamenii de stiinta au descoperit tot mai multe efecte benefice ale meditatiei asupra creierului si trupului.

Totusi, pentru multe persoane, inceputul practicii meditative nu este tocmai usor, motiv pentru care o solutie foarte buna este incercarea meditatiei ghidate.

Iata care sunt beneficiile acesteia si cum sa procedezi pentru a obtine echilibru prin antrenamentul mintii!

Beneficiile meditatiei asupra mintii si trupului

Stresul este unul dintre dusmanii principali ai oamenilor in ziua de azi, insa nu se poate scapa de el batand din palme. Meditatia se practica de mii de ani, insa abia de curand a fost capabila stiinta sa decopere beneficiile acesteia asupra mintii si corpului.

Exista multe metode de a medita , de la simpla observare a respiratiei, a emotiilor sau a corpului, pana la vizualizarea anumitor imagini si dezvoltarea emotiilor pozitive. Nu exista o tehnica mai buna decat altele, ci depinde de fiecare om in parte sa determine care dintre ele i se potriveste cel mai bine. Rezultatul, insa, este acelasi: obtinerea unui echilibru la nivel mental si emotional, care se traduce prin calm si dezvoltarea trairilor pozitive in detrimentul celor negative. Aceasta liniste creata prin meditatie are efecte binefacatoare si asupra corpului, iar cercetatorii au explicat in repetate randuri de ce.

Atunci cand suntem stresati, creierul percepe acest fapt ca pe o amenintare. Din instinct de supravietuire, suntem programati sa avem o reactie fizica la stres, anxietate si frica: functiile care nu sunt vitale pentru supravietuirea in momentul de criza sunt minimalizate, in vreme ce acelea care ne pot salva sunt marite. Astfel, trec pe planul doi digestia sau imunitatea si cresc pulsul si adrenalina, iar intreaga masa musculara este incordata. Totusi, oamenii se streseaza foarte des, fara sa le fie viata pusa in pericol. Chiar si asa, corpul reactioneaza la fel, iar starile prelungite de stres si anxietate conduc la boli grave provocate de minimalizarea acelor functii esentiale pentru sanatate.

De aici, poti intelege cat de important este sa te relaxezi, pentru ca organismul tau sa poate sa functioneze cum trebuie. Meditatia induce o stare de relaxare profunda, asemanatoare cu aceea din timpul somnului, dandu-i astfel ragaz organismului sa isi revina dupa o perioada de tensiune si anxietate.

Dupa ce citesc studiile care dezvaluie efectele incredibile ale meditatiei asupra mintii si corpului, multi oameni vor sa se apuce de aceasta practica. Problema este, insa, ca pentru a avea efect, ea trebuie urmata cu regularitate, exact ca si rutina de sport. Se poate considera ca mintea este exact ca un muschi, care, pentru a se dezvolta, trebuie sa fie lucrat mereu. Chiar si atunci cand reusesc sa respecte un program de meditatie zilnic, fie el si de 15 minute, multi se gasesc in situatia de a se impiedica intr-o tehnica sau alta, fara a sti cum sa progreseze sau fara a reusi de fapt sa obtina acea stare de relaxare mentionata mai sus. Descurajati, ei renunta la meditatie, din cauza lipsei unor rezultate concrete.

Pentru a avea o practica sanatoasa si care da rezultate, este nevoie de cineva care sa poata oferi indrumare in acest sens. Meditatia ghidata este un pas pe care nu ar trebui sa il sari daca vrei cu adevarat sa obtii echilibru interior prin practica meditativa.

Meditatia ghidata

Este adevarat ca nu poti sa te muti intr-o tara asiatica pentru a gasi un maestru in meditatie budista, de exemplu. Insa acesta nu este un motiv sa renunti sau sa te ingrijorezi. Datorita internetului si bunavointei invatatorilor din intreaga lume, meditatia ghidata se afla la un click distanta, pe diferite site-uri care fac streaming sau care pun la dispozitia utilizatorilor fisiere audio cu indrumare pas cu pas. Un astfel de site este www.audiodharma.org, unde poti afla informatii despre practici meditative diverse.

Iata si un exemplu de meditatie ghidata care te ajuta sa iti cresti stima de sine si sa te relaxezi!

Asadar, daca vrei cu adevarat sa faci un pas in spate si sa lasi deoparte stresul care te macina zi de zi, incearca orice forma de meditatie ghidata si acorda-ti zilnic cel putin 15 minute doar pentru tine si pentru echilibrul tau interior!

Articolul urmator
Slăbiciune musculară: cauze, simptome și tratament
Slăbiciune musculară: cauze, simptome și tratament
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?
Incepe quiz
Ce fantomă celebră încearcă să ia legătura cu tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (545 vizite)