Top 5 sfaturi pentru creșterea nivelului zilnic de energie

Top 5 sfaturi pentru creșterea nivelului zilnic de energie

Redactor Andreea Baluteanu

Sub ochii noștri e în plină floare cel mai frumos anotimp al anului, dar, cu toate acestea, tu te simți lipsită de energie, mult prea obosită pentru a te bucura de spectacolul naturii. E, de fapt, un fenomen mai mult decât comun în timpul primăverii și cu siguranță nu ți se întâmplă doar ție.

Azi ne-am propus să te ajutăm să faci față deficitului de energie care pare să fie comun omenirii acum! Vezi care sunt sfaturile provenite de la specialiști pentru a te bucura de o energie debordantă, care să te ajute să faci față cu brio tuturor sarcinilor tale!

O primăvară plină de viață: top 5 sfaturi

Vrei mai multă energie, astfel încât după ce pleci de la muncă să ai chef să ieși la o plimbare cu iubitul prin parc sau la o cafea (decofeinizată) cu cea mai bună prietenă fără să simți constant că îți pică ochii în gură? Avem pentru tine cele mai bune sfaturi în acest sens!

Fă mișcare

Poate părea că, la cât de obosită ești, numai de mișcare nu mai ai tu chef acum! Dar, în realitate, una dintre principalele cauze ale lipsei de energie este sedentarismul. Suntem programați genetic să ne creăm singuri energie, iar aceasta este produsă prin intermediul mișcării. Găsește sportul care te face fericită și asigură-te că îl practici cât mai des cu putință. Însă trebuie să fii conștientă că o repriză de mers la sală pe zi nu te va ajuta prea mult să îți multiplici capitalul de energie. Ridică-te la fiecare oră și fă exerciții folosindu-te de greutatea propriului corp (flotările sunt minunate, chiar și cele pe perete), întinderi de yoga sau genuflexiuni.

Bea apă

Experții au descoperit că deshidratarea afectează imediat celulele și că aceasta poate provoca migrene puternice. Însă lipsa apei ne face și să ne simțim mai obosite și mai apatice. Iar cafeaua sau doza de suc pe care o consumi zilnic nu este trecută la capitolul surse de hidratare. Bea cel puțin 8 pahare de apă pe zi și nu uita să îți începi ziua cu un pahar mare de apă la temperatura camerei, pe care să îl bei cu înghițituri mici. Așa dai startul unei zile pline de energie.

Mănâncă bine

Specialiştii în nutriție insistă că e recomandat să consumi 5-6 mese mai puțin consistente pe zi, decât 3 mese principale încărcate cu bunătăți. Dar la fel de important este și ceea ce introduci în stomac. Ai nevoie de alimente cu conținut ridicat de magneziu, care luptă împotriva oboselii: spanacul, semințele de dovleac și migdalele ar trebui introduse în dietă zilnic. De asemenea, mizează și pe mâncăruri cu un indice glicemic scăzut, al căror conținut de zahăr este absorbit mai lent de organism, așa cum sunt cerealele integrale, nucile, uleiul de măsline și legumele.

Luptă împotriva stresului

Medicinii ne alarmează că 80% dintre afecțiunile care ne aduc în fața lor are la bază stresul. Nu știm să luptăm cu armele potrivite împotriva acestui fenomen și ne refugiem în tehnologie, în social media, în cafea sau în dulciuri pentru a limita efectele sale negative. Stresul ne și obosește și poate provoca insomnii, un alt motiv pentru care creează un deficit de energie în corp. Care sunt remediile potrivite împotriva sa? Exercițiile de respirație, plimbările în natură, meditația sau yoga.

Dormi așa cum trebuie

Cel mai important aliat împotriva oboselii este reprezentat, firește, de somn. Însă nu numai numărul orelor pe care le petreci odihnindu-te este important: sunt oameni care dorm 4-5 ore pe noapte și sunt fresh, în timp ce alții depășesc 9 ore și tot sunt obosiți. Încearcă să respecți ciclul de somn, care durează în general între 75 și 90 de minute, și să nu îl întrerupi. Mergi la culcare la ore timpurii și limitează tehnologia înainte de a te băga la somn.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că deficitul de vitamina D poate fi o cauză mai puțin luată în considerare a insomniilor. Se estimează că oamenii care fac o plimbare în lumina soarelui de dimineață dorm mai bine, această activitate diminuând nivelurile de cortizol care pot compromite calitatea somnului.

 

În același timp, știm că soarele are efecte negative asupra sănătății noastre, așa că e cazul să încerci să îți iei rezervele de vitamina D și din alte surse. Vitoral D Spray Oral pentru Adulți reprezintă un supliment alimentar cu gust de mentă și xylitol, fiind destinat administrării orale. Spray-ul conține vitamina D3 și vitamina K2, care susțin absorbția normală a calciului și mențin sănătatea dinților și a oaselor tale. Produsul este disponibil la Vavian Pharma.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Yerba mate: beneficii, mod de administrare și riscuri
Yerba mate: beneficii, mod de administrare și riscuri
Cum ar trebui să arate machiajul tău zilnic, în funcție de personalitate
Incepe quiz
Cum ar trebui să arate machiajul tău zilnic, în funcție de personalitate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.