Tot ce trebuie să știi despre transpirația excesivă

Tot ce trebuie să știi despre transpirația excesivă

Redactor Andreea Baluteanu

„Transpirația strică reputația”: iată o afirmație care nu a fost nicicând mai adevărată decât atunci când este vorba despre hiperhidroză. Această afecțiune, ce presupune un răspuns exagerat al glandelor sudoripare, care secretă transpirație în exces față de cantitatea necesară reglării temperaturii corpului, poate avea diverse cauze, după cum vei vedea în rândurile de mai jos, și repercusiuni de-a dreptul nocive pentru starea ta psihică și fizică și pentru viața socială.

Hiperhidroza sau transpirația excesivă nu are nicio legătură cu temperaturile ridicate sau cu exercițiul fizic. De multe ori vei transpira fără niciun motiv, alteori vei constata că există situații ce provoacă acest răspuns al corpului.

Despre transpirația excesivă, dar și despre un remediu de top contra ei, îți spunem mai multe în rândurile de mai jos!

Tipuri de transpirație excesivă

Din păcate, nu există un singur tip de hiperhidroză. De fapt, specialiștii au grupat manifestările acestei afecțiuni în două categorii.

barbat cu pete de transpitatie la subrat pe o camasa albastra

Pe de o parte, avem hiperhidroza primară sau idiopatică, căreia oamenii de știință nu i-au identificat încă o cauză. Sunt voci care afirmă că e de natură genetică, dat fiind faptul că e uneori transmisă în cadrul aceleiași familii. Există și anumite particularități ale transpirației excesive primare: se manifestă de cel puțin 6 luni, e relativ simetrică, apare cel puțin o dată pe săptămână, a debutat înainte ca pacientul să împlinească 25 de ani și nu se activează niciodată noaptea.

De partea cealaltă, transpirația excesivă secundară are întotdeauna o cauză (mai multe despre factorii care o declanșează în rândurile de mai jos).

Transpirația excesivă poate fi de asemenea locală, manifestându-se numai pe anumite zone ale corpului, sau generalizată. Cel mai adesea apare la axile, pe palme sau pe tălpi, deși sunt și persoane care transpiră abundent pe frunte, de exemplu.

Cauzele transpirației excesive

Așa cum am spus, transpirația excesivă primară nu are cauze, dar în cazul celei secundare pot exista anumiți factori care să îți dezechilibreze activitatea glandelor sudoripare.

Iată care sunt cele mai răspândite cauze ale hiperhidrozei!

  • diabetul;
  • menopauza;
  • probleme cu tiroida;
  • glicemie scăzută;
  • unele tipuri de cancer;
  • afecțiuni cardiovasculare;
  • boli ale sistemului nervos;
  • infecții;
  • administrarea unor tipuri de medicamente;
  • tulburări metabolice;
  • stare de febră.

Emoțiile puternice sau stările de anxietate și de panică pot de asemenea să declanșeze episoade de transpirație excesivă. Ce să mai spunem despre stres: e unul dintre factorii declanșatori ai hiperhidrozei.

Când trebuie să te adresezi de urgență unui doctor?

Ceea ce trebuie să știi despre transpirația excesivă e că nu e nici pe departe o joacă. Poate să afecteze viața socială, mai ales atunci când hiperhidroza e prezentă în zone vizibile, poate să compromită relațiile, să conducă la izolare socială sau să cauzeze depresie, anxietate și atacuri de panică.

Există de asemenea cazuri în care transpirația excesivă poate fi semn al unei afecțiuni mai grave și trebuie să te conducă de urgență la un control medical. Contactează-ți neapărat medicul dacă hiperhidroza e însoțită de senzație de amețeală, greață sau dureri de piept: poate fi semnul unui infarct.

Odaban dă rezultate împotriva transpirației excesive!

Ceea ce nu știu mulți pacienți care suferă de transpirație excesivă e că ceea ce experimentează e o afecțiune în toată regula și, mai important, una tratabilă. Iar Odaban, antiperspirantul produs în Marea Britanie în 1970, are o eficacitate confirmată dermatologic împotriva transpirației excesive.

antiperspirantul Odaban

Iar rezultatele sunt impresionante! În urma unui test de consumatori realizat la München, s-a dovedit că Odaban Spray poate să reducă în medie cu 71% și în unele cazuri chiar cu 90% transpirația excesivă, după doar 3 aplicări! De asemenea, produsul asigură o protecție susținută împotriva activității excesive a glandelor sudoripare de până la 7 zile, cu numai o singură aplicare.

Prin urmare, e suficient să folosești produsul o dată sau de două ori pe săptămână. În acest caz, flaconul are o durată medie de utilizare de 6 luni: ai parte de câștiguri pe toate planurile și veștile bune nu se opresc aici.

Dacă nu ești mulțumită, primești banii înapoi. Iar garanția Odaban se extinde la 30 de zile, ceea ce denotă atât o încredere convingătoare a producătorilor în produsele lansate, dar și interesul imposibil de contestat față de satisfacția clienților.

garanția Odaban

Și ambalajul e conceput cu strictețe și după mecanisme atât de riguroase. Chiar nu ai ce să îi reproșezi: recipientul este etanș, ceea ce previne degradarea soluției, dar și practic și eficient. Noi te înțelegem dacă nu o să te mai dezlipești de el!

Parfumul neutru este plăcut atât de femei, dar și de bărbați, așa că Odaban e o soluție la care toată familia apelează cu drag. Și, fiind dezvoltat în colaborare cu personal medical calificat, Odaban spray e testat dermatologic și atât de sigur pentru sănătatea ta. Te mai miră faptul că noi îl considerăm un vis transformat în realitate?

testare dermatologica Odaban

Așa că nu te mai lăsa afectată de transpirația excesivă și protejează bluza aceea de mătase ca pe ochii din cap cu Odaban! Descoperă produsul salvator de reputații în farmacii, dar și online!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Hribi otrăvitori: ce trebuie să știi, ca să îi eviți
Hribi otrăvitori: ce trebuie să știi, ca să îi eviți
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.