Bea ceai de matase de porumb si scapa de infectiile urinare!

Bea ceai de matase de porumb si scapa de infectiile urinare!
Cristina Tarziu
Luni, 25.05.2015

Cuprins

Iti amintesti, cu siguranta, din copilarie de gramajoarele de matase de porumb puse la uscat pe hartie de catre bunici. Batranii apreciaza foarte tare acest remediu naturist si e minunat ca lucrurile stau asa pentru ca matasea de porumb este incarcata de nutrienti usor asimilabili, contine proteine, carbohidrati, vitamine, minerale, fibre si diversi alti compusi care reduc inflamatiile si actioneaza ca un diuretic. O poti consuma ca atare, in forma proaspata, daca o tai foarte marunt si o adaugi in salate, sau poti face ceai de matase de porumb. Aceasta din urma este cea mai frecvent folosita metoda pentru a profita de beneficiile matasii de porumb.
 

Cum se prepara ceaiul de matase de porumb

Rupe firele de matase de porumb de pe stiulete, separa-le cu ajutorul degetelor pentru a permite aerului sa patrunda printre ele si apoi pune-le intr-un cosulet sau pe o coala de hartie si lasa-le la uscat. Va dura in jur de cateva zile pana ce apa se va evapora si matasea va ramane uscata si casanta. Cand e gata, pune-o intr-o punga de hartie si pastreaz-o la temperatura camerei. Matasea de porumb astfel uscata va putea fi folosita pentru o perioada de pana la un an.

Pentru a prepara ceaiul, pune o cana de apa si o lingura de matase de porumb uscata (sau proaspata) intr-o cratita cu capac. Cand a inceput sa fiarba, da focul la minim si mai lasa sa fiarba pentru 10 minute. Opreste focul si lasa ceaiul acoperit pentru inca jumatate de ora, apoi toarna-l printr-o strecuratoare intr-o cana. Ceaiul de matase de porumb poate fi consumat fierbinte, la temperatura camerei sau chiar rece in zilele calduroase de vara.  Recomandarea generala este de a consuma 2-3 cani de ceai de matase de porumb pe parcursul unei zile, evitand orele de dinainte de culcare.


Care sunt beneficiile ceaiului de matase de porumb

Matasea de porumb este recomandata pentru:

- infectii ale tractului urinar;
- inflamatii la nivelul sistemului urinar;
- inflamatii ale prostatei;
- pietre la rinichi;
- hiperglicemie;
- hipertensiune arteriala;
- nivel crescut de colesterol;
- incontinenta urinara nocturna.

Ingredientele active din matasea de porumb calmeaza mucoasa tractului urinar si a vezicii urinare, reducand iritatia si regland jetul urinar. Eliminarea apei in exces din organism duce la scaderea tensiunii arteriale, astfel ca sistemul cardiovascular este protejat si accidentele cardiace si vasculare prevenite. Ceaiul de matase de porumb este o alternativa buna la antibiotice in tratarea infectiilor urinare cauzate de bacterii si in prevenirea si tratarea simptomelor cauzate de calculii renali. Pentru ca are efect diuretic, ceaiul de matase de porumb poate stimula eliminarea pietrelor de la rinichi. Ceaiul de matase de porumb este benefic si in tratarea obezitatii si a sindromului premenstrual.
 
Luand in calcul toate aceste beneficii ale ceaiului de matase de porumb, nu mai sta pe ganduri si consuma-l si tu regulat, pentru a preveni si trata toate aceste afectiuni atat de comune!
Vezi si
Ceai de coriandru: beneficii și mod de preparare
Ceai de coriandru: beneficii și mod de preparare
Andreea Baluteanu | Luni, 25.05.2015
Fulgi de porumb: beneficii și idei de consum
Fulgi de porumb: beneficii și idei de consum
Andreea Baluteanu | Luni, 25.05.2015
Articolul urmator »
Urina verde: cauze și tratament
Urina verde: cauze și tratament
Raluca Margean | Sâmbătă, 20.07.2024
Incepe quiz
Cu ce sageata te va lovi Cupidon?
Cu ce sageata te va lovi Cupidon?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.8 (6)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
6 ceaiuri care te ajută să respiri mai bine
Raluca Margean | Duminică, 17.11.2024
Ceai de trandafir: beneficii și mod de preparare
Andreea Baluteanu | Joi, 15.02.2024

Ne găsești pe