Ceai de rozmarin: beneficii si proprietati terapeutice

Ceai de rozmarin: beneficii si proprietati terapeutice

Diana Solomon

Stiati ca poti consuma ceai de rozmarin pentru a trata anumite probleme medicale? Rozmarinul este o planta aromata, originala din zona mediteraneana si este des intalnit ca ingredient-condiment in diferite mancaruri traditionale. Datorita aromei sale a fost folosit ca agent de savoare, dar si ca planta medicinala datorita proprietatilor.

Ceaiul de rozmarin este un ajutor pentru digestie, imbunatateste functiile cognitive si actioneaza ca antioxidant, protejand organismul de boli ale inimii si chiar de cancer.

Ceai de rozmarin pentru creier

Rozmarinul imbunatateste circulatia sangelui catre creier si ajuta la prevenirea bolilor precum Alzheimerul. Antioxidantii din planta protejeaza neuronii impotriva problemelor cauzate de radicalii-liberi. De asemenea, simpla consumare a ceaiului de rozmarin contribuie la imbunatatirea vitezei de memorare in randul varstanicilor.

Ceai de rozmarin pentru digestie

In mod traditional, rozmarinul a fost utilizat pentru a calma disconfortul digestiv si indigestiile. De asemenea, planta mai este recomandata in dispepsie, ori in complicatii digestive spasmodice precum gazele sau problemele vezicii biliare.

Ceai de rozmarin pentru par

Studiile in domeniu demonstreaza ca ceaiul de rozmarin poate fi folosit pentru clatirea parului, rezultand astfel un scalp mai sanatos. In plus, ceaiul stimuleaza si cresterea parului. De asemenea, daca amesteci ceaiul de rozmarin cu borax vei obtine o solutie pe care o poti folosi pentru problemele cauzate de matreata.

Ceai de rozmarin pentru eczeme

Rozmarinul poate ajuta in tratarea eczemei. Tamponeaza de doua-trei ori pe zi cu o discheta demachinata imbibata in ceai de rozmarin locul cu eczema, iar in scurt timp problema va disparea. De asemenea, rozmarinul stimuleaza circulatia sangelui si blocheaza infectiile secundare.

Prin urmare, ceaiul de rozmarin are multiple proprietati si este recomandat atat pentru consum, cat si pentru uz extern.

Articolul urmator
Ceai de cozi de cireșe: beneficii și recomandări
Ceai de cozi de cireșe: beneficii și recomandări

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.