Ceai pentru ficat

Ceai pentru ficat
Emilia Prisacariu

Problemele hepatice apar ca semn de slabiciune a organismului dupa un consum indelungat de alcool, droguri sau medicamente. Principala caracteristica a bolilor de ficat este ca toate sunt efecte ale intoxicatiei organismului, ce necesita tratarea cat mai rapida. Ficatul este organul responsabil de oboseala moleculara.

Cand ficatul nu functioneaza bine, principalele simptome sunt: oboseala, stres, proasta functionare a sistemului vascular si durere ce se propaga din zona ficatului in tot corpul. Problemele hepatice nerezolvate duc la insuficienta renala si apoi la edem pulmonar sau la alta deficienta respiratorie.

 

Cum functioneaza ceaiul pentru ficat


Un ceai pentru ficat este un supliment natural care poate calma durerea localizata si poate aduce alinare celor care sufera de tulburari ale functiilor hepatice. Principalele ingrediente ale ceaiurilor pentru ficat se bazeaza pe o cantitate mare de substante nutritive care pot reface celulele hepatice deteriorate sau care le pot spori activitatea.

Totusi, ceaiurile hepatoprotectoare nu sunt recomandate pentru problemele grave ale ficatului. Daca durerea este de nesuportat, un ceai o poate calma doar temporar - acesta fiind un remediu de ameliorare, nu un tratament in adevaratul sens al cvuvantului. Daca va confruntati cu dureri de ficat puternice si aveti simptome complementare, trebuie sa contactati imediat medicul.

Ceai pentru durerile de ficat

Ceaiurile eficient pentru sanatatea ficatului


Cand alegeti un ceai pentru ficat trebuie sa luati in considerare faptul ca acesta trebuie sa aiba proprietati curative dedicate sanatatii hepatice. De asemenea, daca aveti afectiuni hepatice, evitati ceaiurile bogate in uleiuri volatile sau alte substante care incetinesc actiunea celulelor hepatice. Daca nu sunteti sigur de abilitatile dumneavoastra in alegerea ceaiul potrivit, va putem sugera:

- Ceaiul verde - are numai ingrediente benefice sanatatii. Totodata, acesta protejeaza sistemul coronar si arterele, stimuland circulatia sangelui in organe.
- Ceaiul negru - mult mai puternic decat ceaiul verde, este foarte eficient, dar mult mai daunator. Daca va aflati la menstruatie sau la menopauza, este mai bine sa nu il folositi, deoarece poate cauza aciditate sporita in cavitatea abdominala si disconfort.
- Ceaiul Yerba Mate - sau noul ceai verde, cum il numesc specialistii, poate fi folosit ca remediu pentru reintinerirea ficatului, dar si ca tratament in cazurile de scadere a tensiunii sau pentru infectii ale tractului digestiv.
Atentie: mai mult de doua cani de ceai Yerba Mate pe zi pot duce la mai multe complicatii ale sistemului nervos sau chiar la moarte!

 

Ceaiuri pe care ar trebui sa le evitati

Daca aveti probleme hepatice, cel mai bine este sa evitati ceaiurile cu nivel ridicat de vitamine sau acizi. Desi vitaminele se absorb direct in sange si nu ajung in ficat, acestea au tendinta de a redirectiona actiunea corpului spre alte zone afectate.

Cu alte cuvinte, acestea fac ca anticorpii sa fie mai preocupati de o oarecare zgarietura decat de problemele ficatului. Un ceai pentru ficat trebuie sa fie specializat in probleme interne si sa atraga anticorpi catre zona cu cele mai importante afectiuni.

 

Contraindicatiile ceaiului pentru ficat

Cand este folosit corespunzator, orice ceai pentru ficat este sigur. Totusi, in doze mari, poate duce la complicatii precum diareea, greata si chiar moartea. Daca nu sunteti siguri ca vreti sa incepeti un tratament cu unul dintre aceste ceaiuri, consultati un specialist pentru a afla mai multe informatii.

Daca nu intervine nimic in tratamentul dumneavoastra, alegeti un ceai pentru ficat si bucurati-va de beneficiile sale responsabil!

 

1
Articolul urmator
Ceai de cozi de cireșe: beneficii și recomandări
Ceai de cozi de cireșe: beneficii și recomandări

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.5 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.