Cele mai eficiente remedii naturiste pentru febra
Fa dusuri cu apa putin calduta, nu rece!
Apa foarte rece determina vascularizarea puternica a organelor si cresterea temperaturii interne.
Pune-ti comprese cu apa rece pe frunte si pe ceafa
Foloseste comprese din bumbac si uda-le cu apa rece la fiecare cateva minute sau cand au inceput sa se incalzeasca.

Tratament cu sosete ude
Apeleaza la clasicul remediu pentru febra cu sosete ude. Pune-ti picioarele in apa fierbinte, apoi inmoaie o pereche de sosete din bumbac in apa foarte rece si pune-le repede pe picioare. Pune deasupra lor o pereche de ciorapi uscati din lana si baga-te in pat. Organismul reactioneaza la sosetele reci si accelereaza circulatia sangelui, ceea ce stimuleaza sistemul imunitar si il ajuta in lupta impotriva bolii.
Ghimbir pentru calmarea febrei
Ghimbirul ajuta la eliminarea caldurii din organism, reduce febra, este antiviral si antibacterian si ajuta sistemul imunitar sa lupte impotriva infectiilor. Fa-ti ceai de ghimbir sau o limonada cu ghimbir si consuma-le la temperatura camerei.
Otet de mere
Otetul de mere este un remediu folosit foarte adesea pentru calmarea pielii arse de soare, datorita capacitatii sale de a reduce temperatura. Acidul din compozitia sa patrunde usor in piele si o racoreste. Otetul de mere este foarte eficient si pentru reducerea febrei. Pune-ti pe frunte, pe ceafa si pe burta comprese reci inmuiate intr-o solutie din parti egale de apa si otet. Pentru actiune din interior, bea de doua-trei ori pe zi un pahar cu apa in care ai dizolvat o lingurita de miere si doua linguri de otet de mere. Daca faci baie, adauga in apa calduta (atentie, nu fierbinte sau rece!) jumatate de ceasca de otet de mere.
Menta
Menta poate fi folosita pentru reducerea febrei atat pentru actiunea sa exterioara, cat si interioara. Pune-ti comprese reci cu ceai de menta si bea limonada si ceai cu frunze de menta la temperatura camerei pe tot parcursul zilei.
Ceai de flori de soc
Ceaiul din flori de soc este un tratament naturist benefic in caz de raceli si gripe pentru ca stimuleaza transpiratia si reduce, astfel, febra.
Inveleste-te intr-un cearsaf ud
Acesta este un remediu foarte vechi si extrem de eficient. Medicii, insa, avertizeaza ca scaderea brusca a temperaturii nu este recomandata, asa ca nu inmuia cearsaful in apa foarte rece, ci doar racoroasa. Inveleste-te in el si stai asa pentru 10-15 minute sau pana ce cearsaful a inceput sa se incalzeasca.
Baie cu mustar pentru picioare
Intr-un lighean pune doua linguri de apa fierbinte (cat poti sa suporti) si doua linguri de pudra de mustar si tine-ti picioarele in ea pentru cateva minute.
Regleaza temperatura in camera
Ideal, temperatura din camera ar trebui sa fie in jurul valorii de 23-25 de grade celsius. Daca ai deja febra, organismului ii va fi dificil sa faca fata unei valori a temperaturii ambientale mai ridicate de atat.
Atentie! De cele mai multe ori organismul reuseste sa tina piept febrei, insa exista situatii in care boala evolueaza rapid, iar febra poate deveni foarte periculoasa. Daca iti creste temperatura peste 38,5 grade Celsius, e nevoie sa mergi de urgenta la medic pentru supraveghere si recomandarea unui tratament medicamentos adecvat.