Frunzele de nuc: Remedii pentru sanatate si utilizari cosmetice
Cuprins
- Frunzele de nuc si beneficiile lor pentru sanatate
- Cum sa folosesti frunzele de nuc in scopuri cosmetice
Nucile fac parte din categoria alimentelor-minune, ele continand grasimi benefice pentru organismul uman, cum ar fi acizii Omega 3, care contribuie la normalizarea nivelului colesterolului. De asemenea, nucile asigura buna functionare a creierului, imbunatatind capacitatea de memorare, dar joaca un rol important si in tratarea unor boli de piele, cum ar fi psoriazisul. Trebuie sa stii, insa, ca nu numai samburii au astfel de proprietati, ci si frunzele pomului.
Descopera si tu, in cele ce urmeaza, cum poti folosi frunzele de nuc pentru a prepara diverse remedii!
Frunzele de nuc si beneficiile lor pentru sanatate
Nucul (Juglans regia) este un arbore de origine temperat-mediteraneana, fiind raspandit, initial, in regiune cuprinsa intre Muntii Balcani si sud-vestul Chinei. De-a lungul mileniilor, insa, prin migratia populatiilor, el s-a raspandit chiar si in Australia, Noua Zeelanda si America de Sud.
Frunzele nucului au o multime de beneficii pentru organismul uman, printre acestea putandu-se enumera proprietatile antibacteriene, antimicotice, cicatrizante, emoliente, calmante, antiinflamatoare, hipoglicemiante si hipotensive.
De exemplu, infuzia preparata dintr-o lingura de frunze uscate de nuc la o cana de apa fierbinte, daca este consumata de doua ori pe zi, poate imbunatati functia digestiva sau, in cazul pacientilor care sufera de anxietate, poate regla functia sistemului nervos. De asemenea, hipertensivii isi vor rezolva si ei problema de sanatate: acest ceai le va normaliza tensiunea.
In ceea ce priveste utilizarea externa a ceaiului din frunze de nuc, lichidul-minune contribuie cu succes la vindecarea diverselor boli ale pielii si chiar si ale infectiilor oculare sau bucale. De exemplu, pentru a scapa de eczeme, este suficient sa aplici ceaiul prin tamponare pe suprafata afectata, de doua ori pe zi, pana la disparitia simptomelor.
Cand te confrunti cu o ciuperca a piciorului sau a unghiei piciorului, tratamentul consta in baile cu ceai de frunze de nuc.
In cazul unor infectii vaginale nespecifice, manifestate prin leucoree, ceaiul de funze de nuc se utilizeaza sub forma bailor de sezut. De asemenea, exista diverse creme pe baza de extras de frunze de nuc pe care le poti achizitiona de la farmaciile naturiste si pe care le poti utiliza pentru a trata reumatismul.
Frunzele unei specii aparte de nuc, Juglans nigra (nucul negru), au puternice proprietati antiparazitare, astfel ca infuzia administrata pacientilor care se confrunta cu o parazitoza intestinala poate face minuni.
Cum sa folosesti frunzele de nuc in scopuri cosmetice
Vrei sa iti schimbi lookul? Frunzele de nuc iti pot veni in ajutor! Cu ajutorul lor, ii poti conferi parului tau o nuanta naturala de saten inchis cu reflexe, dar si un luciu deosebit.
Pentru a obtine rezultatul dorit, trebuie sa folosesti 7-8 linguri de frunze uscate la un litru de apa, pentru a prepara un decoct. Clateste-ti parul cu acesta dupa ce treci de etapele obisnuite ale spalarii parului, avand grija ca, mai apoi, sa lasi podoaba capilara sa se usuce fara a folosi vreun dispozitiv cum ar fi foehnul. Pentru ca nuanta sa se mentina, trebuie sa repeti procedeul ori de cate ori te speli pe cap.
Pe langa faptul ca iti vei intensifica nuanta parului, vei scapa si de matreata , dar si de sebum, avand in vedere faptul ca frunzele acestui arbore au proprietati antifungice, iar matreata este provocata de o ciuperca, Pitirosporum foliculitis.
Acum ca ai aflat care sunt motivele pentru care te poti baza pe frunzele de nuc indiferent de situatie, descopera aici si cum iti poti decolora parul folosind sucul de lamaie!