Tratamentul pentru pedichiură care te poate îmbolnăvi de HIV sau hepatită

Tratamentul pentru pedichiură care te poate îmbolnăvi de HIV sau hepatită

Alexandra Dragoi

Putem spune că saloanele de înfrumusețare au devenit a doua casă a femeilor. Pe măsură ce tehnologia avansează și tratamentele suferă modificări importante aproape de la o zi la alta, doamnele și domnișoarele sunt din ce în ce mai ispitite de mania cosmeticii și a tratamentelor de beauty. 

Cosmetica, manichiura și pedichiura sunt cele mai utilizate proceduri de înfrumusețare. Nu există femeie care să nu se fi dus măcar o dată la un salon pentru una dintre nevoie de mai sus. 

Te-ai întrebat însă vreodată care este nivelul de infecții în salon? Sau ce tratamente pot fi dăunătoare chiar dacă, la prima vedere, par a avea un rezultat benefic? Un studiu recent a demonstrat că un tratament pentru pedichiură te poate îmbolnăvi de HIV sau hepatită. Vezi în articolul de mai jos toate detaliile! 

Tratamentul pentru pedichiură care te îmbolnăvește

tratament pedichiura

Multe femei recurg la tratamentul pentru pedichiură care presupune să stea cu picioarele într-un avcariu cu pești care le curăță tălpile și laba piciorului de pielea moartă și inestetică. Până aici nu avem niciun motiv să ne temem de ceva, mai ales că procedura nu este deloc dureroasă. 

Totuși, Agenția pentru Protejarea Sănătății a emis un raport în care este menționat faptul că persoanele care suferă de diabet, psoriazis sau cele care au sistemul imunitar foarte slăbit sunt predispuse să se îmbolnăvească în saloane. 

Specialiștii spun că riscul ca cineva să se îmbolnăvească de HIV sau hepatită este destul de redus, dar nu trebuie să fie exclus. 

Agenția informează asupra faptului că în bazin rămân microorganisme care pot conține bacterii. Dacă apa nu este schimbată, infecțiile cauzate de bacterii pot fi transmise de la o persoană la alta. În altă ordine de idei, dacă un pacient este infectat cu HIV sau hepatită și sângerează în timpul tratamentului, apa se infecteaza aproape instantaneu și riscul ca un alt pacient să aibă de suferit sunt destul de mari. 

Factorul care i-a determinat pe specialiști să tragă un semnal de alarmă a fost faptul că numărul saloanelor unde se face un astfel de tratament este din ce în ce mai mare, iar clientele sunt mai multe pe zi ce trece. 

Deoarece sterilizarea echipamentelor ar însemna afectarea peștilor, este indicată schimbarea apei după fiecare client, ca să fie menținute normele de igienă, iar riscul de îmbolnăvire să fie redus la minimum. 

Recomandarea noastră este să alegi cu grijă salonul la care alegi să îți faci tratamente de orice fel și să soliciți informații personalului, dacă ai impresia că sănătatea ta poate să fie pusă în pericol!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Pneumonie atipică: cauze, simptome și tratament
Pneumonie atipică: cauze, simptome și tratament
Ce te poate omori?
Incepe quiz
Ce te poate omori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.