Trei nutrienţi care întineresc organismul

Marţi, 04.10.2016
de Andreea Baluteanu

Tinereţea fără bătrâneţe a fost dintotdeauna un deziderat al umanităţii, care a populat visele înaintaşilor noştri, încă din vremea basmelor. Însă cercetările recente avansează tot mai mult pe tărâmul vieţii îndelungate, iar oamenii trăiesc acum până la vârste înaintate, bucurându-se de o formă fizică de zile mari.

Alimentaţia este, alături de sport şi de o viaţă echilibrată, cheia unei existenţe lungi şi tihnite! Noi am descoperit trei nutrienţi absolut magici, care îi pot garanta organismului accesul la visul tinereţii! Fii femeia care îi uimeşte pe toţi cu superputerile sale!

Trei nutrienţi care te protejează de îmbătrânire

Rolul mitocondriilor în funcţionarea adecvată a organismului este tot mai accentuat în ultima perioadă. Cercetătorii sunt tot mai fascinaţi de aceste mici „minuni” care se regăsesc în celule şi care oferă combustibil pentru întreaga activitate a corpului tău.

Tocmai de aceea, mitocondriile au fost poreclite „uzina energetică a celulei”. Aşa cum le spune şi numele, ele sunt organite celulare care intermediază producerea de energie, permiţându-ţi să străluceşti în şedinţele de la birou sau să faci faţă unui curs extenuant de crossfit. Activitatea mitocondriilor este vitală mai ales pentru buna funcţionare a inimii şi a creierului, organele cu cel mai mare consum de energie.

Aceste organite celulare se bucură de toată atenţia ta? Trebuie să ştii că, din păcate, numărul lor nu este infinit, ci se degradează odată cu înaintarea în vârstă sau cu producerea unor mutaţii la nivelul ADN-ului lor. Ce ne alarmează şi mai tare este faptul că funcţionarea inadecvată a mitocondriilor nu cauzează doar apatia de după prânz, ci şi probleme cardiace (infarct, boli ale inimii), oboseală cronică şi îmbătrânire prematură.

Nu te întrista, pentru că specialiştii ne vin în ajutor şi pun tot mai mult accent pe modalităţile de protecţie a integrităţii mitocondriilor. Printre aceştia, Al Sears, fondator al Centrului Health and Wellness, poate deţine cheia mult râvnitei tinereţi fără bătrâneţe: trei super nutrienţi care susţin activitatea mitocondriilor şi îţi oferă energia necesară unei Wonder Woman a prezentului.

Iată care sunt aceştia!

Acetyl-L-Carnitina este unul dintre cele mai populare suplimente de pe piaţă, dar la ce este ea utilă? Aminoacidul carnitina este transformată de organism în Acetyl-L-Carnitina, cu rol în transportarea grăsimilor la nivelul mitocondriilor, acolo unde ele se metamorfozează prin reacţii chimice în energia de care ai nevoie. De asemenea, studiile au demonstrat că acest compus poate să energizeze şi mitocondriile lente şi le poate stopa degradarea. Un rol extrem de important al Acetyl-L-Carnitina este legat de sănătatea creierului, susţinând funcţiile acestuia, îmbunătăţind memoria şi atenţia.

Cele mai bune surse de Acetil-L-Carnitina sunt carnea roşie, peştele, untul de arahide, avocado, ouăle şi broccoli, acest aminoacid fiind prezent în mod natural în alimentele bogate în proteine.

N-Acetil-Cisteina este tot un aminoacid cu superputeri, care contribuie la producţia de glutation, cunoscut drept cel mai important antioxidant din corp, maestrul detoxifierii şi al revitalizării. Împreună, aceşti nutrienţi absolut fenomenali contribuie la eradicarea radicalilor liberi din organism, care provoacă nu numai boli şi oxidare celulară, dar sunt responsabili şi de apariţia nedoritelor riduri.

Nutrientul N-Acetil-Cisteina nu este prezent în mod natural în alimente, dar cisteina se regăseşte în sursele bogate de proteine, precum carnea, brânzeturile sau iaurtul.

Atunci când rezişti în toiul climatului atroce siberian, este clar că e ceva special în legătură cu tine! De această reputaţie dură se bucură Rhodiola Rosea, o floare delicată, de culoare galbenă, care trăieşte în regiunile arctice din Siberia de Est. Cercetătorii nu mai contenesc să o laude, afirmând că intensifică în mod extraordinar potenţialul energetic al mitocondriilor şi că întinereşte organismul aproape miraculos, în doar câteva luni.

Caută şi tu ceaiurile preparate din extracte de Rhodiola Rosea: trebuie doar să fii atentă şi să alegi sortimente cu o concentraţie cât mai ridicată din această plantă miraculoasă! Consumă-le şi vei fenta vârsta!

Tu ce părere ai despre nutrienţii recomandaţi de cercetători? Vei încerca să găseşti drumul spre Fântâna Tinereţii cu ajutorul lor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!