Descoperire uimitoare în anatomia umană: un nou organ, identificat în corpul nostru

Descoperire uimitoare în anatomia umană: un nou organ, identificat în corpul nostru

Redactor Alexa Galgau

Deși s-au făcut progrese enorme în domeniul medical și corpul uman nu mai este un mister total pentru noi, încă nu putem spune că l-am descoperit în totalitate. Chiar și în ziua de azi, oamenii de știință continuă să fie surprinși de mecanismele incredibile ale acestuia și să afle lucruri noi despre el. De curând, ei au dezvăluit prezența unui nou organ în anatomia omului, care aparține sistemului digestiv!

Află mai multe despre această descoperire care ar putea duce la progrese importante în domeniul medical!

Un nou organ în anatomia omului

Noul organ descoperit în anatomia omului, mezenterul, nu este, de fapt, atât de nou, ci se știe despre prezența lui de sute de ani (el a fost inclus chiar și de Leonardo DaVinci într-o ilustrație anatomică). Înainte, însă, se credea că el este doar o structură fragmentară, compusă din mai multe părticele mici. Acum s-a aflat că el este un organ în toată regula, ceea ce schimbă complet ecuația.

Mezenterul face legătura între intestine și peretele abdominal și este un organ format dintr-un strat dublu de țesut conectiv, care pornește de la peritoneu (membrana care căptușește abdomenul) și leagă stomacul, intestinul subțire, pancreasul, splina și alte organe de partea posterioară a abdomenului.

Deși înainte se credea că are o structură foarte complexă și fragmentată, acum se știe că mezenterul este, de fapt, simplu ca structură și continuu. Din păcate, încă nu se cunoaște funcția exactă a acestuia, iar aflarea acesteia este următorul pas pe care oamenii de știință trebuie să îl facă. Tot ceea ce se știe despre acest organ este faptul că el ține intestinele într-o anumită poziție. În plus, dacă mezenterul nu este atașat de peretele abdominal așa cum ar trebui, apare o problemă cu circulația sângelui în zonă, iar intestinele ajung să se necrozeze și să moară, ceea ce duce la deces.

Dacă deocamdată se știe cât de mult rău poate să facă o disfuncție a acestui nou organ în anatomia umană, nu mai este decât un pas până la determinarea rolului său în buna funcționare a sistemului digestiv.

În momentul de față, chiar dacă această descoperire nu pare excepțională, ea este, de fapt, foarte însemnată în lumea medicală. Toate bolile digestive clasificate până acum vor fi regândite în funcție de acest nou model anatomic, care include și mezenterul. Înțelegerea aprofundată a acestui organ poate să ajute la prevenirea multor boli ale sistemului digestiv și la descoperirea unor noi tratamente. În plus, ar putea apărea o ramură separată a medicinei, care să studieze numai mezenterul, exact așa cum există o ramură pentru alte organe importante.

Descoperirea unui nou organ în anatomia omului este, fără îndoială, o veste foarte bună și ne va ajuta să mai „rărim” din bolile digestive, care afectează numeroase persoane.

Citește și de ce să iei suplimente alimentare care conțin enzime digestive!

Articolul urmator
Atenție români! 10% din țânțarii din România sunt purtători ai virusului West Nile 
Atenție români! 10% din țânțarii din România sunt purtători ai virusului West Nile 
Cât de bine îți cunoști corpul? Testul pe care orice femeie ar trebui să îl facă
Incepe quiz
Cât de bine îți cunoști corpul? Testul pe care orice femeie ar trebui să îl facă

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.