De ce nu ești atrasă de bărbații buni? Specialiștii au aflat răspunsul

De ce nu ești atrasă de bărbații buni? Specialiștii au aflat răspunsul

Redactor Divahair.ro

Se spune că femeile nu sunt atrase de băieții drăguți și că îi ignoră pe cei reținuți, care nu reușesc să le impresioneze. Oare așa să fie? Totuși, trebuie să realizăm că există o mare diferență între bărbații buni și cei drăguți. Vom detalia subiectul în rândurile de mai jos, ca să nu existe confuzie între aceste tipologii complet opuse.

Ai fost vreodată la o întâlnire cu un tip care arăta bine, se purta frumos, dar nu ai simțit nimic pentru el? Poate în acel moment ai avut câteva întrebări în minte: „Ce e în neregulă cu mine? De ce nu pot să-l plac dacă e așa fain?".

Femeile au simțul intuiției mai dezvoltat decât bărbații. Ele simt când ceva nu e în regulă. O domnișoară care își conștientizează valoarea de sine este mai selectivă, așa că știe la ce ar trebui să fie atentă.

În schimb, o tipă cu o stimă de sine scăzută se va chinui să afle de ce nu este interesată de el și chiar se va simți vinovată pentru asta. Se va stresa cu privire la modul în care să-i spună că nu simte sau în care să se despartă de el.

O femeie puternică și care se respectă nu se va simți deloc vinovată, ci va avea încredere în instinctele ei și va fugi. Nu trebuie să considerăm că „băieții drăguți” și „bărbații buni” sunt aceeași. Există o mare diferență. Băieții drăguți nu au simțul valorii de sine, dar încearcă să pozeze în partenerii perfecți.

Deci, care sunt trăsăturile acestor oameni care par de treabă, dar sunt complet lipsiți de valori?

Băieții drăguți îți spun cât de drăguți sunt

Se asigură că auzi părerea bună pe care o au despre propria persoană, vorbesc mult despre faptele lor bune, ca să te convingă de bunătatea pe care o au în sânge. De cele mai multe ori, la întâlniri vorbesc despre cum știu să se poarte cu o femeie, despre ce daruri scumpe au oferit fostelor partenere. Chiar și feed-urile lor de pe rețelele sociale sunt pline de postări care ilustrează cum ar trebui tratată o femeie.

E ca și cum și-ar face reclamă, așa că poți simți disperarea din sufletul lor. Ei cred că această atitudine va atrage femeile, că ele se vor îndrăgosti iremediabil, dar face exact contrariul.

Oamenii buni nu folosesc vorbe, ci fapte. Nu încearcă să te convingă de cât de drăguți sunt, ci îți dau voie să observi în timp adevăratul lor caracter.

Sigur și tu ai ieșit măcar o dată cu un astfel de tip și ai aflat detalii neașteptate despre el, fiindcă a vrut să îți spună cât a costat ultimul cadou pe care l-a oferit sau ultima donație pe care a făcut-o pentru un cămin de bătrâni. Exemple pot fi multe și probabil ai deja câteva în minte.

Am fost la câteva întâlniri cu un bărbat care s-a asigurat că știu cât de bine are grijă de mama lui bolnavă. Da, este un lucru admirabil, dar nu este ceva despre care trebuie să primesc atât de multe amănunte de la prima întâlnire. Două ore a durat discuția despre acest subiect! Încearcă să ghicești cine a vorbit mai mult...

Află și: De ce nu intalnesti barbatul potrivit

Băieții drăguți vorbesc prea mult despre amabilitatea lor, pe când un bărbat bun este umil

Domnii care vor să pară altceva folosesc mesaje cu subînțeles, nu spun din prima ce vor, ce așteptări au de la tine. Care ar fi explicația? Se tem de respingere și împachetează orice mesaj așa cum cred că ai vrea să îl auzi.

Probabil cunoști deja artificiile folosite de un tip care vrea să facă impresie bună. De exemplu, în loc să te invite pur și simplu la o întâlnire și să spună clar că vrea să ieșiți, va spune ceva de genul:

  • „Anunță-mă dacă vrei să ieșim cândva.”
  • „Poate că în următoarele zile putem ieși în oraș să mâncăm ceva.”
  • „Poți să-mi trimiți mesaje oricând.”
  • „Acesta este numărul meu de telefon.”
  • „Anunță-mă când ești liberă.”

În loc să ia mingea și să fugă cu ea, o aruncă înapoi în terenul tău. Bineînțeles, este un fel de a spune, dar ilustrează adevărata situație.

Acești băieți nu preiau inițiativa, ci te lasă pe tine să faci primul pas. Speră că te-au cucerit la prima întâlnire și așteaptă să îi cauți imediat ce se vor încheia orele petrecute împreună.

Nu au curaj să își clarifice intențiile, doar se învârt în jurul subiectului, fără să se exprime direct. Sper să aibă noroc, așa că flirtează cu tine, cu excepția cazului în care tu nu ești de acord cu asta. Atunci cu siguranță nu vor face asta, fiindcă se vor pierde cu firea.

Fac tot posibilul ca să nu își asume responsabilitatea pentru alegerile lor. Nu au încredere că vei spune „da”, așa că au impresia că ar avea mai multe șanse să fie cu tine dacă încearcă să te păcălească. Îți trimit semnale că te vor, dar nu îți spun în față.

Se exprimă vag, astfel încât, dacă nu îți vei arăta interesul, vor putea spune că nu au vrut niciodată să transmită asta, că nu este vina lor și că le-ai interpretat greșit cuvintele.

Dar dacă le spui că te încântă ce au de oferit, atunci asta au vrut să spună tot timpul. Și vor sublinia din nou că sunt inteligenți și fermecători, fiindcă au știut că sentimentele sunt reciproce.

Am văzut multe întrebări pe diverse forumuri, în care femeile voiau să știe cum îl pot face pe bărbatul din viața lor să scape de timiditate și să le spună direct dacă le plac sau nu.

Adevărul este că nu se va schimba niciodată și trebuie să recunoaștem că tipul ăsta nu poate conduce singur un dialog și nici nu poate iniția o conversație serioasă. Știe să vorbească doar despre el și despre câtă nevoie ai de el sau despre cât de bine ți-ar face prezența lui. Dar nu ar putea să spună că te place.

Și știi de ce? Nu din cauza timidității, ci din lipsă de interes. Sau, mai există o variantă, îi lipsește încrederea în sine. Chiar vrei să te întâlnești cu un tip care nu are curajul să te invite în oraș?

Femeile care știu ce merită nu se mulțumesc niciodată cu puțin și își dau seama imediat dacă un tip este lipsit de valoare, fiindcă știe să extragă esența din aparențe.

Băieții care încearcă să pară drăguți povestesc despre cât de corecți au fost în relațiile anterioare

Nimic nu trădează mai mult un astfel de tip decât faptul că vorbește mereu despre cum l-au păcălit și rănit femeile. A fost mințit, înșelat și subapreciat. Ai mare grijă în interacțiunea cu el, fiindcă s-ar putea să fii următoarea pe listă. La o întâlnire cu altcineva, poate va spune același lucru și despre tine, va încerca să îți strice imaginea dacă nu faci totul așa cum vrea el și dacă îi arăți că nu îți este pe plac.
Ai avut deja parte de o experiență similară și amărăciunea din sufletul lui era evidentă, făcându-te să te simți inconfortabil? Poate chiar făcea comentarii destul de răutăcioase la adresa fostelor. Aproape toți care pot fi încadrați la această categorie spun că femeile iubesc băieții răi și că poate i-ar fi mai bine dacă le-ar bate și el sau dacă le-ar trata ca pe niște obiecte.

Știu un tip care ieșea în clubul în care eu lucram și care cumpăra băuturi domnișoarelor singure de acolo. Se enerva de fiecare dată când acestea nu îi răspundeau la avansuri sau nu îi ofereau numărul de telefon.

De menționat: El nu a cerut niciodată numărul de telefon al unei persoane care i-a atras atenția. Pur și simplu, se simțea îndreptățit să-l primească pentru că era drăguț, oferea cocktail-uri și se lăuda cu faptele lui mărețe.

Vedea o femeie intrând, apoi îmi spunea că sigur este în căutare de bărbați și o jignea. A cheltuit sute de lei pe băuturi, sperând că e suficient.

Bărbat care consolează o femeie tristă într-un bar.

Atunci când un bărbat înjosește sau jignește o altă persoană în fața ta, atracția față de el ar trebui să coboare cu o treaptă. Să cumperi o băutură pentru altcineva este un gest frumos doar când nu sunt condiții sau interese ascunse...

Băieții drăguți nu-ți respectă limitele

Ei nu știu cum să reacționeze în fața unor cuvinte precum „nu”, „nu acum” sau „cu altă ocazie”. Vor să obțină ceva și vor acum. Caută aprobarea și validarea ta, așa că vor încerca să îți întindă limitele pentru a ieși învingători, adesea cu gesturi frumoase.

Ți-l pot da exemplu pe tipul căruia i-am spus că lucrez de acasă și că nu am un orar fix. A luat asta ca pe un permis gratuit pentru a trece pe la mine în momente complet neașteptate și neinvitat. Am vorbit cu el despre asta, dar a continuat să își păstreze obiceiul care nu era pe placul meu. Recunosc, venea mai rar, dar tot apărea în momente inoportune. A trecut peste limita pe care i-am stabilit-o și asta doar pentru a obține ceea ce voia: atenția mea și, astfel, validarea sa.

Trebuie să fii atentă și la anumite lucruri pe care le consideri mărunte. De exemplu, dacă mergi la sală după un program și el crede că ar trebui să fii dispusă să renunți la obiceiul tău pentru el, atunci nu este în regulă ce se întâmplă. În cazul în care îți decalezi orarul ca să ieși cu el, va gândi că poți renunța la orice în favoarea lui. Primește validarea că este mai important, când nu ar trebui să existe concurență în acest domeniu.

Băieții drăguți nu se descurcă bine cu respingerea

Reacțiile lor îți vor arăta din prima dacă sunt imuni la un refuz sau dacă tind să dramatizeze totul. Se pot supăra din nimic și chiar pot încerca să te facă să te simți vinovată. Când un bărbat nu-ți respectă nici măcar cele mai mici limite, va trece peste cuvântul tău, fără să stea pe gânduri.

„Preferi să-ți speli părul și să faci o baie cu spumă decât să mă vezi pe mine?" – vai, cât de neplăcut sună! Este un fel de șantaj emoțional, te face să te simți prost că îți faci un simplu duș. Dar ce ar trebui să se întâmple acum? Să renunți și la rutina de îngrijire doar pentru a fi cu el?

E greu să ai răbdare cu acest om aparent drăguț, dar poate fi și mai greu să te simți atrasă de el.

Băieții drăguți au valori greșite despre relațiile intime

Am văzut un filmuleț dintr-o emisiune în care subiectul era ceva de genul: "100 de bărbați singuri au fost chestionați și întrebați câți parteneri ar trebui să aibă o femeie înainte de a se căsători".

Răspunsul cel mai bun a fost "cinci". O, Doamne sfinte! Din păcate, într-o lume fantastică, majoritatea băieților de treabă ar fi de acord cu acest răspuns.

Iată întrebările pe care le pun ei uneori și care ar trebui să-ți dea de gândit:

  • „Când a fost ultima dată când ai întreținut relații intime?”
  • „Câți parteneri au trecut prin patul tău?”
  • „Ai făcut vreodată dragoste cu cineva de altă culoare?”
  • „Cât de experimentată ești la capitolul intimitate?”

Dacă omul din fața ta are una dintre aceste curiozități, ar trebui să te pregătești, fiindcă urmează să fii și judecată pentru răspunsul tău. Sunt întrebări capcană, crede-mă!

Am cunoscut și tipi care mi-au pus toate aceste întrebări la prima întâlnire. Am tras imediat două concluzii: sunt interesați doar de amor nebun și sunt incredibil de nesiguri în legătură cu propria experiență și cu abilitățile pe care le dețin.

Poate că neîncrederea i-a făcut să aibă mai puține partenere și se simt penibil dacă le dai un răspuns la care nu s-ar aștepta. Când le spui adevărul și li se pare că acel număr este mare, nu pot trece peste asta.

Băieții drăguți se așteaptă ca tu să le susții așteptările. Se simt mai în siguranță dacă știu că nu îi poți compara cu altcineva.

Un bărbat bun este acela care nu ar pune aceste întrebări, fiindcă are încredere în capacitatea sa de a te curta, cu sau fără intimitate. Dacă îi place de tine, nu-i pasă de trecutul tău amoros.

Data viitoare când ți se pun aceste întrebări nebunești și simți un gol în stomac, să știi că tocmai ai întâlnit un bărbat drăguț și atât.

Dacă te judecă în funcție de trecutul tău sau de istoricul amoros, nu ar trebui să te simți prost, ci să te simți dezgustată de gândirea lui. O femeie de mare valoare nu va simți nevoia să se justifice și nu va răspunde la aceste întrebări.

O femeie cu o stimă de sine scăzută va analiza aceste întrebări și se va stresa cu privire la modul în care să răspundă.

Un alt semn că ai ieșit cu un astfel de tip care are valorile morale distorsionate este atunci când te scoate la cină și așteaptă să îl răsplătești cu o noapte fierbinte. Simte că a investit în ceva și că îi ești datoare. Cel mai rău lucru ar fi să te trezești în situația în care îți vorbește urât dacă nu accepți să „îi mulțumești”.

Îndrăgostiți care se plimbă cu mașina

Am fost la o întâlnire cu un tip care a condus două ore ca să mă scoată în oraș. În timpul cinei a luat o pastilă. L-am întrebat ce era și, cu un zâmbet larg, mi-a spus: "Este Viagra".

Eu credeam că a venit cu mașina doar pentru a mă lua la cină și că după avea de gând să se întoarcă acasă. Se pare că a închiriat chiar și o cameră de hotel.

Când i-am spus că dorința lui nu se va concretiza, a reacționat foarte urât, s-a enervat destul de tare. A încercat să mă facă să mă simt prost, spunându-mi că a condus două ore, a cheltuit o mulțime de bani pe cină și pe camera de hotel. În mintea lui, nu aveam cum să-l refuz!

Credea că îi datorez ceva. M-am simțit mai mult ca o prostituată decât ca o posibilă parteneră a lui. Apoi a început să-mi spună așteptările lui față de relația noastră. Ce relație?! A fost prima și singura întâlnire.

Mi-a spus ce ar fi vrut să ofer eu în relație și la ce să renunț ca să îi fac pe plac. La cină comandasem vin, apoi mi-a zis că el nu bea și că ar trebui să nu o mai fac nici eu. Eram destul de departe de casă, nu puteam să plec de acolo sau să-i blochez numărul atât de repede.

Un om înțelept ar fi acceptat răspunsul meu, fără să pună întrebări sau nici măcar nu ar fi presupus că aș merge din prima la hotel. Cum e posibil să închiriezi o cameră dacă nu cunoști persoana?

Băieții de treabă se grăbesc să intre în viața ta

Toate am întâlnit măcar un bărbat care „a forțat ușa”, care s-a grăbit să fie integrat în viața noastră, dar care a dispărut în câteva săptămâni sau câteva luni.

Ei te iubesc repede și te uită la fel de repede. Vor să te vadă în mod constant, îți trimit mesaje de „bună dimineața”, de „noapte bună” și vor să păstreze un contact constant. Începi să te întrebi dacă mai au o viață în afara legăturii voastre. Pare că autocontrolul este un concept necunoscut pentru ei. Sau poate chiar așa este…

Acest gen de bărbat nici măcar nu te cunoaște încă, dar nevoia lui de satisfacție imediată este mai presus de orice altceva. Te face să crezi că își dorește o femeie bună, dar ceea ce vrea, de fapt, este atenție și validare.

El nu vrea o relație. Nu vrea să muncească, să investească timp ca să obțină o conexiune profundă. Se aruncă în mijlocul necunoscutului și când realitatea nu mai seamănă cu fantezia lui, renunță.

Sunt uimită de câte femei au interacționat cu bărbați care vorbeau despre căsătorie și copii la câteva săptămâni de la prima întâlnire. De obicei, le spun partenerelor ceea ce cred că ar vrea să audă, în speranța că vor obține ceea ce își doresc. Apoi fantezia dispare, realitatea se instalează și pleacă, fără să se mai uite înapoi.

Femeie care nu vrea să accepte o cerere în căsătorie.

Citește și: Dacă EL vrea să se însoare repede cu tine, fugi cât te țin picioarele! Ce secret întunecat ascunde acest tip de bărbat

Băieții drăguți vor să se facă plăcuți

Încearcă să te mulțumească și adesea renunță la propriile nevoi pentru a face acest lucru. Nu este nimic greșit în a dori să mulțumești o femeie, dar un bărbat bun care vrea să mulțumească o femeie, nu va renunța la el însuși pentru a face acest lucru. El știe cum să găsească un echilibru.

Băieții care se străduiesc să pară drăguți așteaptă apreciere pentru eforturile depuse. Trebuie să le ridici o statuie dacă ți-au făcut o dată pe plac. S-ar putea să îți atragă atenția dacă nu le mulțumești pentru tot.

Oferă prea mult atunci când nu le-ai cerut să o facă, iar apoi se simt jigniți când nu îți arăți aprecierea exagerată. Oferă prea mult pentru a crea oportunități de a obține aprobarea și validarea pe care le vor cu disperare.

Când un bărbat face ca totul să fie despre el și nimic despre tine, tocmai ai întâlnit unul din categoria „celor drăguți”. Este normal ca atracția ta să scadă treptat, pe măsură ce îi observi comportamentul.

Un bărbat bun dăruiește fără așteptări, iar o femeie de mare valoare își arată aprecierea fără să fie nevoie să i se ceară. Știe când este cazul să o facă.

Este în regulă să nu fii atrasă de băieții drăguți, dornici de a primi validare.
Nu ai o problemă dacă nu simți nevoia să continui seria de întâlniri cu un tip care pune presiune pe tine, care se laudă excesiv, care te constrânge să fii într-un anume fel, care nu este sincer și direct.
Este absolut normal să îți asculți instinctul care țipă la tine. Femeile cu o valoare de sine ridicată învață să își asculte glasul rațiunii și să aibă încredere în intuiția lor.

Dacă ignori aceste semnale de alarmă, s-ar putea să te implici prea mult. Odată intrată într-o astfel de relație, îți va fi greu să te desprinzi, fiindcă bărbatul acela te va învinui și va vorbi despre tine cum probabil a făcut-o și despre alte femei.
Nu ești obligată să îi umpli golul lăsat de altcineva, nici să îl faci să se simtă mai bine în momentele în care cerșește validare.

Când recunoști diferența dintre un tip drăguț și un om bun, nu vei mai simți nevoia de a-ți justifica lipsa de atracție. Cu cât ajungi să te cunoști mai bine și să ai încredere în intuiția ta, cu atât îți va fi mai ușor să îi depistezi pe oamenii care pretind că sunt altcineva. O să te ferești mai ușor de ei, fiindcă de la primele cuvinte o să îți dai seama că nu sunt pentru tine.

Doamnele și domnișoarele vor autenticitate, vor să trăiască intens și să fie iubite așa cum merită. Chiar le-ar fi greu să stea lângă un om care nu le inspiră încredere și care se străduiește să pară perfect pentru a impresiona. Băieții drăguți nu sunt întotdeauna reali, nu sunt bărbați adevărați - acesta este răspunsul clar și concis pentru întrebarea din titlu.

Acest articol este o adaptare a articolului publicat inițial pe PS I Love You și preluat de Thoughtcatalog.

Citește și: "De ce nu am și eu un bărbat"? 27 de cauze posibile la care să iei aminte

Surse foto: iStock

Surse articol: PsiloveyouThoughtcatalogAninjusticemag

Articolul urmator
De ce bărbații pe care îi vrei nu te vor pe tine
De ce bărbații pe care îi vrei nu te vor pe tine
Ce fel de femeie cred barbații că ești?
Incepe quiz
Ce fel de femeie cred barbații că ești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.