O bătrână a apărut neinvitată la nunta nepoatei sale și a fost izgonită și jignită pentru hainele umile pe care le purta

O bătrână a apărut neinvitată la nunta nepoatei sale și a fost izgonită și jignită pentru hainele umile pe care le purta

Redactor Divahair.ro

Unii tineri nu apreciază eforturile pe care bunicii lor le depun pentru a le fi alături în cele mai importante zile din viață. Deși poate sunt bătrâni și sărmani, renunță la orice dorință pentru a le oferi nepoților tot ce este mai bun. Îți sună cunoscut? Asta pentru că aproape toți bunicii procedează la fel, indiferent de statutul lor. Exact așa a făcut și Beatrice, o femeie care și-a ajutat fiica să aibă grijă de copila ei, după ce partenerul a părăsit-o.

Gia este mare acum, are 23 de ani și se pare că a uitat de eforturile bunicii sale, fără de care mama ei nu s-ar fi descurcat să o crească. Acum tânăra s-a așezat la casa ei și nu se mai gândește prea mult la bătrâna care a contribuit la evoluția ei. Deși a stat cu ea în zilele în care mama ei nu avea timp, se pare că anii care au trecut au șters toate sacrificiile sale.

O bunică în timp ce face pâine împreună cu nepoata ei.

Dar Beatrice nu și-a imaginat nicio secundă că nepoata ei scumpă ar putea să o scoată din viața sa fără nicio urmă de remușcare. Aștepta nunta Giei cu nerăbdare și se gândea ce surpriză ar putea să îi facă, astfel încât să îi aducă zâmbetul pe buze în ziua cea mare. Prin ochelarii rotunzi și groși care aparțineau unei alte epoci, Beatrice privea în jur în camera ei cu mobilă demodată și prăfuită...

„Nimic de aici nu merită vândut! Nu voi avea bani de ajuns pentru a-i cumpăra nepoatei mele un cadou decent de nuntă.”, a spus tristă.

Deși nu primise invitație la evenimentul ce urma să aibă loc într-o lună, bătrâna era convinsă că nu poate să lipsească. Gia era destul de ocupată în mod normal, așa că s-a gândit că nu a avut timp să-i trimită invitația.

„Nu e de mirare că biata fată nu a avut timp să-mi trimită încă invitația. Oricum, invitațiile sunt doar niște formalități pentru familie!”, s-a consolat ea.

În realitate, femeia de 23 de ani a ales să nu își cheme bunica la petrecere, fiindcă s-a gândit că o va face de râs. Știa că este săracă și că bătrânețea o făcuse să vorbească din ce în ce mai puțin coerent. În plus, o deranja destul de tare că bunica ei tot repeta aceleași idei și nu voia ca bătrânica să îi streseze invitații în vreun fel. Urma ca tânăra să se mărite cu fiul unui om influent și ultimul lucru pe care și-l dorea era ca petrecerea să îi fie stricată.

Beatrice s-a chinuit să găsească darul potrivit pentru nepoata ei, chiar dacă a trebuit să muncească din greu pentru a obține banii necesari. Deși prietena ei care era croitoreasă a vrut să îi împrumute suma necesară, femeia a refuzat și a rugat-o să îi ofere un loc de muncă provizoriu.

„Nu, nu! Nu vreau să împrumut niciun ban. Vreau să muncesc pentru ei. Cât valorează o lună de curățenie în magazin? Mă voi ocupa și de curățarea băilor!”, a spus ea entuziasmată.

A muncit cu drag și spor timp de o lună, pentru că obiectivul a motivat-o suficient de tare. Și-a făcut treaba la croitorie așa cum făcea orice altceva: perfect. A făcut mai mult decât să măture și să spele pe jos. Ba chiar a creat un sistem complet nou de expunere a hainelor și de reciclare a țesăturilor rămase în croitorie. La finalul perioadei, a primit banii și a mers extrem de bucuroasă într-un magazin de bijuterii.

„Oare ce pereche de cercei să aleg pentru copila mea? Aceștia sunt perfecți!”, s-a întrebat, apoi a exclamat cu încântare la vedere bijuteriilor potrivite.

Cercei din argint cu diamant mare în centru și alte diamante mici pe margine.

Citește și: „Curăță-mi pantofii!” Proprietarul unui magazin își aude fiul cum își bate joc de băiatul a cărui bunică lucrează ca femeie de serviciu

Nu mai cumpărase de multă vreme un cadou atât de scump. A pus cutia cu mare grijă în poșetă și a scos-o doar o dată, cu o zi înainte de ceremonie, pentru a-i arăta prietenei sale ce a ales.

„Cadoul este frumos, dar ce vei purta la nuntă? Știu că nu ai nimic festiv în garderobă și nu mă lași să-ți cumpăr sau să-ți fac o rochie frumoasă...”, a zis patroana croitoriei la care lucrase Beatrice.

„Oh, te rog. Nu am nevoie de nimic. Nimeni nu vine la petrecere ca să mă privească pe mine. Nu contează ce port. Contează că sunt acolo, lângă ea, în cea mai importantă zi din viața ei.”, a răspuns bătrâna încrezătoare.

În ziua nunții, a pășit pe aleea superb decorată, purtând o bluză simplă peste o fustă decolorată, dar bine călcată. Nu a acordat deloc atenție privirilor și chicotelilor care se auzeau de pe ambele părți ale culoarului.

„Cineva să o trimită pe această femeie zdrențuită la adăpostul din care a scăpat!”, a strigat cineva.
„Să-i dea cineva un pieptene!”, a adăugat o altă persoană.
„Sau parfum, vă rog! Miroase urât!”, a spus altcineva.

Vocile și râsetele au devenit tot mai puternice, iar lovitura cea mai dureroasă a venit în momentul în care Gia s-a alăturat mulțimii, mustrând-o pe femeia care a crescut-o.

„Bunico! Ce cauți aici? Ți-am trimis o invitație din greșeală?”, a întrebat contrariată.

Aceste cuvinte au șters imediat bucuria și entuziasmul de pe fața femeii.

„Nu credeam că am nevoie de o invitație pentru a participa la nunta nepoatei mele!”, a răspuns cu ultimele puteri.

Invitații se uitau unii la alții și continuau seria de chicoteli.

„Exact asta încercam să evit... Uită-te la tine, bunico! Nici măcar nu te-ai obosit să-ți cumperi haine decente pe care să le porți la nunta mea! Ești aici de doar câteva minute și deja ai comis-o... Ai provocat o scenă! Ai distrus totul, bătrână ponosită ce ești!”, a țipat nepoata.

În acel moment, Gia a simțit cum o mână îi cuprinde brațul cu putere. Era chiar mirele. Derek a venit să salveze situația, când a văzut că viitoarea lui soție și-a manifestat furia într-un asemenea mod.

„Gia, ajunge. E bunica ta și tu o insulți în fața mulțimii... Cred că ar trebui să-i ceri scuze!”, a spus el indignat.

Dar mireasa și-a eliberat mâna din strânsoarea lui și s-a uitat urât spre bunica ei, fără să mai scoată vreun cuvânt.

„M-ai auzit, Gia? Acest lucru este inacceptabil. De fapt, mai multe lucruri la tine sunt inacceptabile. Dar sunt dispus să trec peste toate, cu excepția acestui aspect. Dacă nu-i ceri scuze acestei femei, chiar aici și acum, nunta se va anula!”, a continuat el să îi ia apărarea bătrânei.

Atunci mireasa s-a uitat nedumerită și a realizat că deși vrea să se căsătorească, nu are de gând să accepte ca orgoliul să îi fie rănit.

„Bună încercare. În niciun caz nu-mi voi cere scuze față de ea!”, a spus Gia încrezătoare, fiind convinsă că logodnicul ei nu vorbea serios.

„Ei bine, doamnelor și domnilor, vă mulțumesc pentru prezență și îmi cer scuze, dar nunta s-a terminat. Vă rog să acceptați scuzele mele și să vă bucurați de cină și de băuturi, pentru ca deranjul dumneavoastră să nu fi fost în zadar. Noapte bună tuturor!”, a spus el, în timp ce a părăsit locația în care trebuia să se oficieze căsătoria.

Înainte de a pleca, i-a șters lacrimile bunicii, i-a șoptit ceva la ureche și a luat-o de mână, conducând-o spre ieșire. Invitații au imortalizat momentul șocant și au publicat totul pe rețelele sociale, în timp ce mireasa a rămas acolo, plângând și exprimându-și furia.

Mireasă tristă care ține ochii închiși, în timp ce strânge buchetul în mâini.

Derek a consolat-o pe bătrână și a devenit nepotul iubitor și înțelegător pe care îl merita la bătrânețe. A întâlnit-o pe Gia o singură dată după acel eveniment nefericit, asta s-a întâmplat după foarte mulți ani. El ieșise la cumpărături cu soția, copiii și cu bunica Beatrice și a văzut-o pe Gia care devenise femeie de serviciu în mall-ul respectiv. Deși a recunoscut-o, a trecut pe lângă ea fără să o bage în seamă, lăsând-o să suspine și să tânjească la viața fericită de familie pe care ar fi putut să o aibă și ea. Dar ce a făcut? A dat cu piciorul acestui privilegiu chiar în fața altarului...

Care să fie oare învățătura acestei povești? Ei bine, întotdeauna trebuie să îi respecți pe oamenii care sunt săraci, dar care depun eforturi pentru a fi lângă tine, așa cum știu ei mai bine. Și, cel mai important, nu uita că nu trebuie să muști niciodată mâna care te-a hrănit. În fața persoanelor care te-au ajutat să crești și să te dezvolți, trebuie să te comporți cum se cuvine și să le respecți, indiferent de schimbările pe care le aduce viața.

Citește și: Bunica plătește pentru nunta nepoatei cu economiile ei de o viață, dar nu este invitată la nuntă

Surse foto: UnsplashUnsplashPexelsUnsplash

Surse articol: Amomama

Articolul urmator
A plănuit toată viața nunta cu iubita lui, dar după cinci zile de când au reușit să spună "DA" bărbatul a început pregătirile pentru înmormântare
A plănuit toată viața nunta cu iubita lui, dar după cinci zile de când au reușit să spună "DA" bărbatul a început pregătirile pentru înmormântare
Ce fel de nunta ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de nunta ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.