15 Metode prin care tii candidoza vaginala la distanta

15 Metode prin care tii candidoza vaginala la distanta

Raluca Cristea

9 din 10 femei dezvolta cel putin o data in viata o infectie vaginala, asadar acest tip de infectie face parte din istoricul medical al aproape oricarei femei.

Infectia vaginala cel mai des intalnita este candidoza - 75% dintre femei sufera de aceasta infectie a zonei intime. Poti suferi de candidoza chiar si inainte sa iti incepi viata sexuala, deoarece infectia nu depinde strict de contactul sexual ci si de alti factori, pe care ii vei afla imediat!

Si cum preventia este cea mai buna arma impotriva bolilor, este vital sa afli care sunt metodele de prevenire a candidozei! Si inca ceva! Orice sursa ai consulta, este bine sa stii: candida, candidoza vaginala, micoza vaginala, inseamna toate acelasi lucru!

Sa previi, este mai bine decat sa tratezi, asadar iata cele 15 metode esentiale si usor de pus in practica pentru ca aceasta infectie vaginala - candidoza, sa nu iti dea batai de cap vreodata!

 

1. Evita sa apelezi imediat la antibiotice!

Medicamentele antibiotice modifica flora vaginala, favorizand cresterea in exces a acesteia. Flora vaginala protejeaza vaginul, insa, atunci cand creste in exces, dauneaza. Totusi, daca ai o infectie, vaginala sau nu, si urmezi un tratament cu antibiotice, trebuie sa asociezi tratamentului si o metoda de protectie impotriva unei noi infectii. Alege tu metoda de protectie: medicamente sau un produs lactat pe zi.

2. Foloseste foarte rar sau deloc tampoane!

Renunta la tampoane si absorbante cu suprafata sintetica, in favoarea absorbantelor din bumbac sau hartie! Tampoanele trebuie evitate, deoarece favorizeaza candida, din cauza umezelii si a caldurii mentinute in interiorul vaginului. Daca, din motive evidente, nu poti evita tampoanele, nu uita sa le schimbi la maximum 4 ore!

3. Nu exagera cu spalaturile vaginale!

Nu face dusuri vaginale sau spalaturi vaginale frecvent, deoarece jetul curata vaginul de flora care il protejeaza si astfel, il expune la infectii. Poti face dus ori de cate ori doresti, insa nu intravaginal. Te sfatuim sa apelezi la spalaturile vaginale doar de 2 ori pe luna, fara sa folosesti un jet puternic, fara sapun si fara sa cureti energic. Sunt de ajuns apa/ceaiul/medicamentul si stergerea usoara.

4. Din fata inspre spate!

Spala zona vaginala si anala, din fata inspre spate, pentru a evita contaminarea zonei vaginale, sensibile, cu germeni din zona anala. Aceleasi miscari trebuie sa le faci si atunci cand mergi la toaleta!


5. Schimba costumul de baie umed!

Dupa ce intri in apa si mai ales, daca stai mult timp in apa, schimba costumul de baie cu ceva curat, proaspat si uscat, daca ai ocazia. Poate fi un alt costum de baie sau niste pantaloni scurti. Totusi, daca intri pentru putin timp in apa sau daca apa iti atinge doar in treacat costumul de baie in zona intima si apoi te intinzi la soare, este in regula.

De asemenea, te sfatuim, la piscina, sa nu stai asezata pe margine sau pe trepte, deoarece pot contine multe bacterii.

6. Ai grija cu produsele pentru igiena intima!

Desi prietenele n-au contenit sa iti laude un anumit produs pentru curatenia intima, nu inseamna ca si tie acel produs ti se va potrivi de minune. Din contra! Fiecare femeie este construita altfel, iar zona intima este atat de sensibila, incat este mai mult decat un risc sa folosesti astfel de produse fara sa consulti inainte medicul ginecolog sau medicul dermatolog. Acestia din urma sunt cel mai in masura sa iti recomande un produs pentru igiena intima cu pH-ul si ingredientele corespunzatoare.

De asemenea, nu spala zona intima cu sapunuri colorate sau parfumate, geluri de dus sau spumant de baie!

7. Alege alimentele potrivite!

Alege fructele, legumele si lactatele in defavoarea dulciurilor, painii, produselor de panificatie si cofetarie! Acestea din urma favorizeaza dereglarea florei vaginale, din cauza E-urilor si anumitor ingrediente continute.

Redu consumul de cafea sau bauturi cu cofeina la maximum 400 ml pe zi. Cafeaua poate avea si ea un rol important in dereglarile hormonale si implicit, in dereglarea florei vaginale. Consuma usturoi ori de cate ori poti, deoarece este un antifungic eficient.  Alege alimente care contin vitaminele A, B, C si E, dar si magneziu, selenium, fosfor si zinc, deoarece formeaza o bariera excelenta impotriva infectiilor.

8. Alege cu grija pantalonii pe care ii porti!

Nu purta pantaloni stramti, pantaloni scurti stramti, lenjerie tanga sau de marime mica si mai ales, nu purta lenjerie sintetica. Cel mai bun material pentru lenjeria intima, care lasa pielea sa respire, este bumbacul.


9. Daca este nevoie, foloseste un lubrifiant!

Daca din motive hormonale suferi de uscaciune vaginala, foloseste un lubrifiant in timpul actului sexual. Contactul sexual irita vaginul uscat, provocand infectii si uneori, durere.

10. Foloseste un preparat farmeceutic!

O metoda buna de prevenire a candidozei vaginale este folosirea unui preparat farmaceutic, sigur, eficient si la un pret accesibil. Incearca alifia de calendula sau prafurile pe care le poti dizolva in apa calda, cu care poti spala usor zona intima (Femigin B, Tantum Rosa, Septovag).

11. Apeleaza la uleiurile esentiale!

Umple cada cu apa si adauga uleiuri esentiale naturale - 4 picaturi de ulei de levantica, 4 picaturi de ulei de cimbru, 4 picaturi de ulei din arbore de ceai si 10 lingurite de ulei de masline. Stai in cada 10-15 minute, timp in care iti urmezi ritualul obisnuit de spalare a corpului. Uleiul de arbore de ceai are proprietati antifungice, uleiul din cimbru si din levantica curata si improspateaza, iar uleiul de masline hidrateaza pielea!

12. Ai grija ce prezervative folosesti!

Nu folosi prezervative cu spermicide si in general, evita sa folosesti spermicide, deoarece, desi te protejeaza de o sarcina nedorita, iti pot modifica flora vaginala si implicit, pot provoca candidoza!

13. Sanatate inainte de sex!

Nu face sex cu un barbat despre a carui sanatate sau despre al carui trecut nu cunosti suficient de multe detalii!


14. Schimba-ti la timp absorbantele si lenjeria intima!

Este recomandat sa schimbi absorbantul la maximum 6 ore, iar lenejeria intima zilnic sau chiar de mai multe ori, in cazul abundentei secretiilor vaginale!

15. Nu intrerupe tratamentul anti infectie, chiar daca simptomele au disparut!

Daca vrei sa previi recidiva unei infectii vaginale, nu intrerupe tratamentul medicamentos impotriva acestei infectii, doar pentru ca te simti din nou bine. Chiar daca simptomele dispar dupa cateva zile de tratament, infectia inca exista, insa intr-o stare mai putin agresiva si poate reveni oricand, intr-o forma chiar mai grava!

Tocmai de aceea, trebuie sa urmezi tratamentul pana la capat, exact cum si cat ai fost sfatuita de medic, iar activitatea sexuala trebuie amanata pana la incheierea tratamentului!

Daca ai probleme cu candidoza Diva Hair iti recomanda:


Multi Gyn Vaginal Douche

Afla mai multe pe DivaHair.ro Este singurul irigator ergonomic cu un design ce respecta anatomia femeii. Usor si comod de folosit

30 RON


Multi Gyn Actigel

Trateaza si previne disconfortul vaginal.
Atenueaza rapid discomfortul vaginal: senzatii de usturime, mancarimi, scurgeri anormale si mirosuri neplacute, iritatii, roseata.

32 RON


Tu reusesti sa respecti toate aceste sfaturi impotriva candidozei vaginale?

Articole care te-ar putea interesa:

Tot ce trebuie sa stii despre secretiile vaginale
Afla totul despre conceptul bio-activ pentru ingrijirea zonei intime
Yeastrol - tratamentul optim impotriva candidozei vaginale

Subiecte de pe froum:

Cat de des mergi la ginecolog?
Secretiile vaginale
Menstruatia
Articolul urmator
Terapia vibrațională prin sunet: ce este și cum te ajută
Terapia vibrațională prin sunet: ce este și cum te ajută
De ce fel de superstitie ar trebui sa tii cont?
Incepe quiz
De ce fel de superstitie ar trebui sa tii cont?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (179)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    stefania (anonim)
    24 octombrie 2011 14:02

    Buna fetelor.Si eu sunt posesoarea unei candida de zile mari.Cel putin asa am fost pana nu demult. Experienta mea despre candida este vasta.Am incercat multe produse impotriva infectiei cu candida. Unele au fost scumpe, unele au fost ineficiente, unele au fost eficiente dar doar dupa folosirea indelungata.Cel mai deranjant lucru la majoritatea acesteor produse au fost efectele lor secundare. In cele din urma am reusit sa gasesc tratamentul potrivit. L-am incercat si l-am descoperit ca este foarte eficient. Acesta este unul din putinele produse care chiar face ceea ce zice! Cum bine stim toate suntem sceptice mai ales ca am incercat zeci de produse.De aia m-am hotarat sa va ajut si pe voi fiindca am trecut prin asta si stiu cat de suparatoare sunt mancarimile. De acceea am sa va las id-ul meu daca vreti sa ne povestim despre probleme si mai ales despre tratamentul cu candida.stefy21stefy@yahoo.com

    Daniela (anonim)
    16 septembrie 2011 15:03

    Un articol util, cu sfaturi de bun simt, insa ignorate sau nestiute de multe dintre noi, din pacate.Daniela de la

    Dana (anonim)
    16 septembrie 2011 15:03

    Un articol util, cu sfaturi de bun simt, insa ignorate sau nestiute de multe dintre noi, din pacate.Daniela de la

    monica (anonim)
    31 iulie 2011 20:08

    foarte bun articolul dar care sunt simptomele acestei boli

    Mirela (anonim)
    31 iulie 2011 19:07

    Buna. Sunt Mirela. Ma numar si eu printre victimele candidozei vaginale. M-am luptat cu aceasta boala timp de 2 ani. Am incercat tot felul de tratamente care daca dadeau cat de cat rezultate acestea erau pe termen scurt. Simptomele candidozi reapareau la scurt timp. La recomandarea unei prietene am incercat si un spray naturist. Am urmat tratamentul cu acesta timp de 2 luni si am reusit sa scap de tot de aceasta boala . De un an de zile nu mai am nici o problema. Ma pot bucura de viata normala si sanatoasa. Daca doriti mai multe informatii, sfaturi sau pur si simplu sa discutam va las adresa mea de yahoo: mirela.ada89@yahoo.com. Va doresc sanatate si numai bine.

    elena (anonim)
    29 iulie 2011 16:04

    Intr-adevar iaurtul face bine pentru ca are legatura cu acei hormoni (nu ma complic cu numele lor). Intelesesem de la o prietena ca ginecologul i-a recomandat sa (scuzati-mi expresia) isi introduca iaurt inauntru pentru a forma iar flora vaginala, si pe langa asta sa consume iaurt zilnic.

    Roxana
    28 iulie 2011 23:11

    Foarte bun articolul, si adevarul este ca produsele de la Multi-yn chiar fac minuni!!! eu doar cu ele am scapat de candidoza dupa ani de tratamente.... felicitari!

    suzeta
    28 iulie 2011 20:08

    eu stiu ca inainte de 89inainte de '89,dr. imi spunea cand iau antibiotice sa-l iau cu iaurt ??!!si era un singur sortiment pe vremea aceea,de ce Isa (anonim )spune ca se anuleaza unul pe altul ???

    Ruxandra11 (anonim)
    28 iulie 2011 13:01

    Felicitari pentru articol ! Ar trebuii sa fim mai preocupate de sanatate decat de orice altceva ! Astept si alte articole de acest gen ! Daca am invata sa fim mai umani si sa ne acceptam poate ne-am fi de mai mare ajutor unul altuia !!! Felicitari inca o data !

    Izabel (anonim)
    28 iulie 2011 12:12

    Pt ISA - poti consuma lactate (iaurt, sana, etc. - nu lapte dulce) cand iei antibiotice - chiar sunt foarte indicate, deoarece ajuta flora intestinala cand administrezi antibiotice. Nu se administreaza calciul, aspirina, paracetamolul cu lapte dulce

    Isa (anonim)
    28 iulie 2011 12:12

    Daca iei antibiotice n-ai voie sa mananci produse lactate pentru ca le diminueaza efectul. M-ati lamurit de la prima metoda.

    Mimi (anonim)
    28 iulie 2011 10:10

    Subscriu si eu la ce a scris "Soneria".Eu am reusit sa scap de o candidoza care m-a "bantuit " ani de zile intarindu-mi sistemul imunitar.Am luat produse naturiste :echinaceea ,propolis,imunsuport.Am deja 5 ani de cand nu am mai avut nicio problema.Din pacate medicii nu mi-au spus niciodata acest lucru .Luam ovule peste ovule.La un moment dat nici nu-si mai faceau efectul.Asa ca primul pas acesta este.Sanatate multa tuturor.

    marina_caleasca
    28 iulie 2011 10:10

    Prima data mie mi-a aparut de la tampoane,a trebuit sa merg la o nunta si nu aveam ce face,iar apoi nu am mai scapat de candida.Am incercat foarte multe produse din farmacie,trecea,dar la o perioada de 2 luni,problema revenea.De aceea ,tot ce scrie in articol e bine de tinut cont.In plus,manancam iaurt cand aveam candidoza si de atunci nu dorm niciodata cu lenjeria intima pe mine.Va pup si va doresc sa scapati !

    Claudia (anonim)
    28 iulie 2011 10:10

    Buna,eu ma lupt cu aceasta candida de mai bine de jumatate de an si nu stiu ce sa ma mai fac.am consultat 3 medici am facut tratament cu Caneste,Macmiror,Clotrimazol,Klion ovule,Flucovim,Diflucan,Lomexin crema si ovule,spalaturi vaginale cu bicarbonat si tot degeaba.Uras aceasta infectie din tot sufletul,mi-a distrus buna dispozitie si viata sexuala.Ce altceva sa mai incerc?

    Diana (anonim)
    28 iulie 2011 10:10

    Un articol cu adevarat necesar femeilor. Nota 10 !

    elena (anonim)
    28 iulie 2011 01:01

    Un articol necesar! Am trecut si eu prin asta cu 3 saptamani in urma. Pentru prima data in viata mea (am 22 de ani). Probabil a fost si un semn pentru ca toata vara aceasta m-am rugat si m-am ingrijorat mai mult ca niciodata sa nu trec prin asta niciodata si totusi......s-a intamplat! Avusesem o saptamana probleme cu amigdalitele, ma dureau ingrozitor si am luat antibiotice puternice, apoi am plecat la mare 3 zile. La doua zile dupa ce m-am intors..SURPRIZA! Mi-au aparut simptomele, si cum era vineri si nu mai suportam, era groaznica a trebuit sa iau la sfatul mamei mele ovule Meclon si sa ma ung cu Clotrimazol gel, pentru ca nu aveam cum sa mai fac programare la ginecologie, decat cu noroc luni iar eu eram disperata si nu ma mai suportam, nu aveam cum sa astept atat. Si ce-i drept a fost ok, insa schimbam protejslipul ffff des si faceam nu stiu cate dusuri pe zi. Pot sa spun ca si acum mai sunt mici semne (aici fac referire la secretia vaginala). Dupa o saptamana jumate am avut contact sexual si inca ma durea destul. Nu doresc niciunei fete care nu a avut aceasta infectie sa o pateasca! Va pup si aveti grija de voi

    gabriela (anonim)
    28 iulie 2011 01:01

    buna! faptul ca pana acum 1 an faceam candida o data la 2 luni, m a facut sa respect cam jumatate din regulile acestui articol...credeam ca nu voi mai scapa de ea ... am consultat un medic din bucuresti care mi a prescris un tratament cu ovule si unguent macmiror si prafuri tantum rosa, pot spune ca a facut minuni, a trecut un an si e totul bine!

    Fargi (anonim)
    28 iulie 2011 01:01

    si beti apa, foarte multa apa, eu asa am scapat, credeti-ma de cand am inceput sa beau cel putin 2 litri de apa pe zi, nu mi-a mai aparut, adik de vreo 2 ani... succes

    marias (anonim)
    28 iulie 2011 00:12

    un articol ff bun!

    soneria (anonim)
    28 iulie 2011 00:12

    ati uitat de sistemul imunitar...este f important....oricum felicitariiii