6 probleme cu care se confruntă femeile primăvara

6 probleme cu care se confruntă femeile primăvara

Redactor Andreea Baluteanu

Primăvara e, fără urmă de îndoială, cel mai frumos dintre anotimpuri. Copacii care înmuguresc ca într-o sărbătoare peste tot în jurul nostru, florile care ne dau binețe cu coloritul lor și adierea blândă și îmbietoare a vânticelului de primăvară ne fac să credem că nimic nu poate fi în neregulă cu acest anotimp.

Și așa și e, cel puțin la prima vedere. Primăvara aduce temperaturi mai plăcute, ne pune pe masă primele fructe și legume proaspete și ne îmbie să facem mai mult sport în aer liber. Cu toate acestea, chiar și primăvara are provocările ei. Vezi despre ce e vorba în rândurile de mai jos!

La ce probleme de sănătate să fii atentă în timpul primăverii

În ritmul feeric în care natura înflorește în jurul nostru, parcă ne e greu să credem că primăvara ar putea pune vreo problemă de sănătate. Cu toate acestea, nu e deloc imposibil, așa cum ne arată specialiștii. Vezi care sunt principalele probleme de sănătate cu care te poți confrunta în cel mai frumos dintre anotimpuri!

Alergii

Precum sfârșitul verii și începutul toamnei, și primăvara presupune un risc mai mare de alergii. Este perioada de înflorire a lor, când polenul folosit de plante pentru a fertiliza solul e transportat de vânt într-o veselie și trece și pe la nasurile noastre vrăjite de aroma primăverii. Cele mai comune simptome sunt strănutul, iritațiile, secrețiile nazale și oculare, mâncărimile, multe dintre acestea putând semăna cu manifestările unei răceli. Dacă persistă, știi că e vorba despre o alergie. Consultă un alergolog pentru a depista la ce anume ești alergică și urmează tratamentul recomandat de acesta.

Răceala

Dacă ai răsuflat ușurată, considerând că, odată ce am scăpat de frig, ne-am luat adio și de la infecțiile virale, află că nu e tocmai așa. Dimpotrivă, fluctuațiile de temperatură din timpul primăverii și temperaturile mai ridicate facilitează răspândirea virusurilor. De asemenea, virusurile pot fi transmise mai ușor de la o persoană la alta. Partea bună e că primăvara îți pune la dispoziție și cele mai propice metode pentru a preîntâmpina aceste riscuri: mizează pe o alimentație bogată în fructe și legume proaspete, mai ales că piața e invadată de ele.

Nasul înfundat

Primăvara e renumită pentru capriciile sale, iar temperaturile care fluctuează în mod dramatic de la valori specifice verii la zile de iarnă afectează capacitatea corpului nostru de a-și regla temperatura. Acest lucru poate determina apariția unor probleme respiratorii, precum nasul înfundat și tusea, care sunt acutizate și de prezența alergiilor. Investește într-un umidificator de aer sau așază un vas cu apă pe calorifer pentru a evita aceste pericole.

Durerile de cap

La rândul lor provocate de schimbările rapide de temperatură, migrenele pot deveni mai frecvente în timpul primăverii. La baza lor stau și diferențele de presiune atmosferică, dar și lipsa de hidratare sau incapacitatea corpului de a se acomoda rapid la noile variații climaterice. Nu uita de cele 8 pahare obligatorii de apă și nu porni încă aparatul de aer condiționat, oricât de cald ți s-ar părea.

Oboseala

Schimbarea orei (din fericire, vom scăpa de această regulă cât de curând, conform noilor norme europene), astenia de primăvară și simplul fapt că mergem la culcare mai târziu, profitând de faptul că ziua e mai lungă, pot duce la instalarea senzației de oboseală cronică. Dacă ai impresia că nu mai poți face față responsabilităților de la muncă, consultă un doctor, mai ales că oboseala poate fi un semnal al mai multor afecțiuni.

Igiena intimă

Începem să transpirăm, trecem la haine mai subțiri și mai strâmte și petrecem mai mult timp în colanții de alergat: iată numai câteva dintre motivele pentru care igiena noastră intimă are de suferit pe timp de primăvară.

  E recomandat ca acum să fii mai atentă la produsele pe care le folosești. Ca să scapi de această problemă de sănătate asociată primăverii, apelează la Multi-Gyn Actigel, produsul perfect pentru prevenirea și tratarea disconfortului vaginal. Acesta calmează rapid mâncărimile, pruritul, roșeața și usturimile, reduce scurgerile vaginale sau mirosul neplăcut al acestora și optimizează flora vaginală. Un gel bioactiv conceput pe bază de polizaharide bioactive, Multi-Gyn Actigel inhibă dezvoltarea microorganismelor patogene și încurajează în schimb creșterea numărului de lactobacili protectori. Produsul este disponibil pe Vavian Pharma!

 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Semne de cancer la limbă pe care oricine ar trebui să le știe
Semne de cancer la limbă pe care oricine ar trebui să le știe
Cât de multe știi despre femeile care conduc lumea?
Incepe quiz
Cât de multe știi despre femeile care conduc lumea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.