7 moduri prin care poți opri o răceală înainte să debuteze, conform specialiștilor

7 moduri prin care poți opri o răceală înainte să debuteze, conform specialiștilor

Redactor Andreea Baluteanu

Vremea instabilă, imunitatea slăbită, stresul și afluența virusurilor și a bacteriilor ne predispun la răceală chiar și pe cele mai sănătoase dintre noi. Și, cu toate că un guturai banal nu e nici pe departe un capăt de lume, cui îi place să fie bolnavă?

Nu nouă! Tocmai de aceea, am adunat mai jos măsurile recomandate de către specialiști pentru a opri o răceală chiar înainte să debuteze. Știi că e mai ușor să previi decât să tratezi, așa că însușește-ți aceste obiceiuri și vei reuși să te mândrești cu 0 zile de răceală la activ.

Pune capăt răcelii înainte să înceapă: 7 sfaturi care te vor ajuta

Deși o răceală nu e o afecțiune periculoasă, nu înseamnă că simptomele sale ne fac cu ochiul. Secrețiile și congestia nazală, senzația de usturime în gât, febra ușoară, durerile de mușchi, migrenele și frisoanele nu sunt de dorit nimănui. Mai mult, chiar și cea mai simplă răceală poate necesita o săptămână ca să te faci bine, timp pe care ți l-ai putea ocupa cu orice altceva. Ce să mai spunem despre teama că nu ai răcit, pur și simplu, ci ești suspectă de infecția cu Coronavirus?

femeie racita care sta in pat si care isi sufla nasul

Ca să eviți toate aceste scenarii, descoperă mai jos modalitățile prin care poți opri o răceală chiar înainte să debuteze. Sunt recomandate de specialiști și testate cu succes de către noi.

Spală-te pe mâini! Mâinile intră în contact cu suprafețele cel mai expuse virusurilor. De la clanța de la toaletă la birou sau la mâna unei alte persoane, practic îți expui pielea unei afluențe de microorganisme. Tocmai de aceea, e vital să îți controlezi tendința de a-ți atinge fața sau gura cu mâinile, dar și să te abonezi la o igienă strictă.

Știm că aceste prevederi ți-au fost repetate aproape obsesiv în ultima perioadă, dar este important să te speli pe mâini minimum 20 de secunde, frecând cu săpun și între degete, dar și sub unghii, spații neglijate unde se pot ascunde virusurile. Când nu ai apă și săpun la îndemână, folosește un dezinfectant.

Dezinfectează telefonul. Îl iei cu tine peste tot, așa că nu credem că te miră prea tare faptul că cercetătorii de la Universitatea din Arizona au descoperit că smartphone-urile noastre sunt populate de o cantitate de bacterii de 10 ori mai mare decât un vas de toaletă. Terifiant, nu? Mai ales atunci când știi că, spre deosebire de capacul de WC, atingi telefonul de obraz. Folosește șervețele dezinfectante pentru a curăța ecranul, dar și carcasa telefonului, iar după ce ți-ai încheiat misiunea, îndepărtează excesul cu o cârpă moale și curată.

Relaxează-te! Stresul cauzează producția hormonului numit cortizol, care își face de cap cu imunitatea noastră, după cum estimează experții. Așa că este musai să găsești modalități de a te relaxa și de a te detensiona. Sportul este o alegere minunată, dar și meditația, plimbările în natură, exercițiile de respirație, jocurile de societate, timpul petrecut cu prietenii sau lectura. Tot ce contează este să descoperi ce anume te face pe tine liniștită.

Investește într-un umidificator! Iată una dintre cele mai puțin cunoscute modalități de a opri o răceală de dinainte să debuteze. Atunci când aerul este uscat, căile nazale pot fi blocate, împiedicând astfel reținerea și eliminarea microorganismelor din sinusuri care pot cauza răceala. În acest sens, un umidificator te va ține departe de boli. Fii de asemenea vigilentă și cu curățarea umidificatorului; acest aparat poate deveni ușor o gazdă pentru bacterii care să facă mai mult rău decât bine.

Dormi bine. În timp somnului organismul se regenerează, iar imunitatea este fortificată. De aceea, mai ales acum, este atât de important să dormi cele 7-9 ore recomandate în fiecare noapte. Și studiile au evidențiat că persoanele care se bucurau de un somn odihnitor prezentau mult mai puține riscuri de a se îmbolnăvi.

Consumă alimente bogate în zinc. Acest mineral poate descuraja dezvoltarea virusurilor, ceea ce îl face un erou în lupta contra răcelii. Mai mult, atunci când ai rezerve consistente de zinc simptomele răcelii sunt mai ușoare, iar durata acesteia, mai scurtă. Experții recomandă să integrezi în alimentație carne roșie, fructe de mare, leguminoase, semințe, nuci, produse lactate, ouă, cereale integrale și ciocolată neagră ca să te bucuri de superputerile acestui mineral.

Ai nevoie de vitamina D! Te întrebi de ce bunicii tăi de la țară răcesc mai rar? Una dintre explicații este aceea că petrec mai mult timp în aer liber. Vitamina D, produsă în urma expunerii la soare, este un stimulent al imunității, iar cercetările au arătat că persoanele care prezintă niveluri scăzute ale acestui nutrient sunt mai predispuse la a dezvolta infecții ale căilor respiratorii superioare.

 Vitoral D Spray Oral pentru Adulți Știm ce gândești: dar cum pot sta la soare atunci când radiațiile emise de acesta sunt atât de periculoase? Nu îți compromite relația cu astrul zilei, ci aplică cremă de protecție solară. Sporește rezerva de vitamina D cu un supliment, absolut obligatoriu în viziunea experților în sezonul rece și nu numai. Primești toate darurile vitaminei D din Vitoral D Spray Oral pentru Adulți. Suplimentul alimentar are gust de mentă și xylithol și este destinat administrării orale. Grație lui, îmbunătățești imunitatea, întărești dinții, oasele și mușchii, controlezi absorbția eficientă a calciului și susții procesele de diviziune celulară. Suplimentul conține și vitamina K, necesară pentru coagularea normală a sângelui și poate fi achiziționat de la Vavian Pharma.

 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Vânătaie la ochi:5 motive pentru care te poți confrunta cu asta
Vânătaie la ochi:5 motive pentru care te poți confrunta cu asta
Care vor fi ultimele tale cuvinte înainte de moarte?
Incepe quiz
Care vor fi ultimele tale cuvinte înainte de moarte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.