Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Adio, transpirație excesivă! Produsul care te ajută să scapi de petele neplăcute de la subraț

Andreea Baluteanu

Se apropie vara cu ale sale temperaturi extreme și nu ne lăsăm câtuși de puțin înșelate de acest mai răcoros și blând! În curând transpirația va fi un fenomen la ordinea zilei, iar petele și mirosurile neplăcute, o cauză de neplăcere și de îngrijorare constantă.

Dacă ți-am spune că există un produs care te scapă de toate aspectele neplăcute ale transpirației, de jenă și de rușine? Dacă am plusa cu afirmațiile noastre și ți-am menționa că acest aliat are eficacitate și împotriva transpirației excesive, respectiv acea afecțiune pe care nici măcar specialiștii nu o înțeleg pe deplin? Află la ce ne referim în rândurile de mai jos!

Și totuși, de ce transpirăm?

Transpirația este un fenomen absolut normal. Transpirăm tot timpul, chiar și în somn, acesta fiind modul în care corpul nostru își reglează temperatura. Cel mai adesea, transpirația (sau perspirația) e un răspuns normal, natural și sănătos la stimulii termici externi, dar sunt și situații mai complicate de atât.

femeie care duce mana la subrat, femeie care sufera de transpiratie

Prin transpirație glandele sudoripare elimină nu numai apă, dar și electroliți, proteine și glicoproteine. De ce transpiri? În primul rând, când e cald și umed, în acest caz înlăturându-se excesul de căldură și răcindu-se pielea.

Dar sunt și alte cauze ce pot provoca valul de transpiraţie ce „strică reputația”. Cu siguranță ai trecut prin situații în care erai emoționată sau anxioasă și transpirai abundent. Fie că erai pe punctul de a purta o conversație dificilă cu iubitul sau prezentai un proiect dificil la muncă, simțeai cum ți se udă bluza la subraț sau cum buza superioară îți e acoperită de un strat subțire de sudoare. Stresul emoțional, dar și supărarea pot provoca transpirație din cauza eliberării hormonilor de stres.

Când mai transpiri? Atunci când suferi de febră, dar și când experimentezi o senzație de rău. Cafeaua, alcoolul și mâncărurile condimentate pot fi alte surse ale perspirației.

De ce apare transpirația excesivă sau hiperhidroza

Transpirația e un fenomen normal, unul pe care nu ți-ai dori să îl inhibi. Cu totul altfel stau lucrurile cu transpirația excesivă sau hiperhidroza, așa cum este denumirea medicală a acestei afecțiuni.

În acest caz, cantitatea de transpirație crește, iar cauza nu mai este răspunsul la căldură sau la umiditate. Hiperhidroza poate apărea în orice medii, chiar și în cele răcoroase. În ceea ce privește localizarea acestui fenomen, transpirația excesivă afectează 3% din populație la nivelul axilelor și 6% pe palma și talpa piciorului.

Deși cercetătorii au alcătuit o listă a cauzelor potențiale ale transpirației excesive, acest fenomen rămâne încă unul deosebit de misterios, apărând de multe ori spontan. Știm că hiperhidroza debutează adesea în adolescență, perioadă caracterizată de probleme emoționale și de dezechilibre hormonale, acestea fiind două dintre cele mai des întâlnite cauze ale fenomenului.

De asemenea, hiperhidroza mai poate apărea ca urmare a unor afecțiuni, în acest caz fiind idiopatică sau secundară, precum și în urma administrării unor medicamente. Trebuie să menționăm și că hiperhidroza presupune eliberarea unei transpirații acide, cu miros urât, responsabilă și pentru jena socială, și pentru acele pete atât de detestate de la subraț.

Există remediu contra transpirației excesive: află ce poate face Odaban!

Mai grav este că hiperhidroza poate afecta calitatea vieții, având consecințe sociale, emoționale și psihologice devastatoare. Conduce la sentimente de jenă, de rușine, provoacă stres și anxietate, știrbește dramatic încrederea în sine și poate cauza și depresie.

Din fericire, există soluții simple, la îndemâna oricui. Spray-ul antiperspirant Odaban oferă o protecție de până la 7 zile contra transpirației excesive, iar această realizare este posibilă cu numai o singură aplicare. Mai mult, produsul reduce cu până la 90% hiperhidroza după numai 3 aplicări, și este de înțeles dacă aceste cifre deja te-au amețit de bucurie.

spray antiperspirant odaban

Știm că aceste afirmații sunt greu de crezut și tocmai de aceea ne bucurăm că Odaban are de partea sa studii care să îi ateste eficiența. Astfel, cercetarea a fost realizată la o renumită clinică dermatologică din Germania, incluzând 20 de subiecți cu probleme de transpirație excesivă. Pe parcursul a trei zile, participanților li se aplica Odaban la o axilă, în timp ce cealaltă rămânea „netratată”. În acest timp, subiecții au petrecut zilnic câte o oră într-o saună sau au băut ceai de tei, iar la finalul examinării s-a constatat o îmbunătățire de a transpirației excesive la axila pe care a fost folosit antiperspirantul. Mai mult, prin comparație cu axila netratată, s-a remarcat că reduce
transpirația cu până la 90%". Iată rezultate mai mult decât convingătoare!

Dat fiind că e atât de spornic și de eficient, un flacon de Odaban are o durată medie de utilizare de 6 luni, ceea ce face ca prețul său să fie atât de ispititor. Cu siguranță, reprezintă o variantă economică atunci când aduni cheltuielile efectuate cu toate produsele pe care le-ai fi utilizat în această perioadă.

Mirosul este netru, un alt aspect pe care noi îl apreciem. Odaban nu va interfera cu parfumul pe care îl folosești și este unisex: e de mirare că îl considerăm deja un membru al familiei?

Ce mai trebuie subliniat? Că nu lasă urme. Nu numai că datorită lui vei spune adio petelor nesuferite de la subraț, dar nici nu va trebui să îți faci griji pentru cele cauzate chiar de către antiperspirant, așa cum se întâmplă cu multe produse din comerț.

Când primești vești atât de bune, e natural să te temi că pe undeva trebuie să apară și un punct negativ. Dar nu e cazul cu Odaban, conceput cu atenție, grijă și responsabilitate, în urma unor cercetări îndelungate. Produsul este sigur pe termen lung și testat dermatologic pe cea mai sensibilă piele.

Ușor de aplicat și fără parfum, Odaban plusează și cu un atomizor unic etanș ce previne degradarea soluției. 

Nu îți mai rămâne decât să îl testezi! Dacă nu ești mulțumită de Odaban, primești banii înapoi în 30 de zile, garantat, ceea ce atestă încrederea pe care o au producătorii în antiperspirant! Cu ambalaj practic și eficient, rezultate uimitoare dovedite și sprijinite de studii, hipoalergenic și câștigător ca raport cantitate/preț, Odaban te ajută să spui adio transpirației excesive. Îl vei găsi online sau în farmacii.

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!