Afla cat de important este fierul pentru organism!

Afla cat de important este fierul pentru organism!

Bianca Geica, redactor DivaHair.ro

Te simti din ce in ce mai obosita? La finele zilei esti de-a dreptul epuizata, pur si simplu, lipsita de energie?  Nu poti sa urci scarile fara sa incepi sa gafai, desi nu esti o fumatoare inraita, nici supraponderala si nu ai nicio problema de sanatate majora? Ei bine, inseamna ca ai o carenta de fier, caz in care trebuie sa iei masuri!    

De ce avem nevoie de fier?

Fierul este un mineral care contribuie la buna functionare a organismului nostru. Corpul uman contine, in general, in jur de 4-5 grame de fier, lipsa unei cantitati suficiente de fier afectand productia de globule rosii si ingreunand transportul oxifenului catre celulele si tesuturile organismului.

In schimb, prezenta acestui mineral in organismul nostru contribuie le mentinerea sanatatii pielii, a unghiilor si parului.

Femeile insacinate au nevoie de acest mineral, carenta de fier crescand riscurile unei nasteri premature, impiedicand totodata dezvoltarea armonioasa si corecta a fatului. Crezi ca daca nu esti insacinata, nu trebuie sa acorzi o importanta la fel de mare acestui mineral? Dupa ciclul menstrual, femeile pierd o cantita destul de mare de sange, organismul fiind privat in acest sens de o cantitate optima de fier.

Care sunt simptomele carentei de fier?

Deseori, simptomele carentei de fier sunt confundate cu cele ale unei anemii. De altfel, si lipsa unei cantitati suficiente de fier in organismul nostru este tot o forma de anemie, in termeni medical fiind denumita "amenie feripriva".

Printre semnele care te anunta ca ai carenta de fier, se numara: 

- Oboseala;
- Starile de slabiciune care se acutizeaza mai ales in perioada de menstruatie;
- Starile frecvente de nervozitate;
- Parul si unghii fragile;
- Tulburarile de somn;
- Ametelile frecvente;
- Palpitatiile;
- Senzatia de maini si picioare reci.

Care sunt alimentele bogate in fier?

Ca sa ii asiguri organismului tau o cantitate optima de fier, este important sa incluzi in dieta ta zilnica niste alimente de baza:

- ficatul de porc este cea mai bogata sursa de fier atunci cand este pregatit la cuptor sau pe gratar, pentru a-si pastra proprietatile nutritive;
- carnea rosie;
- cereale integrale;
- spanacul, recomandat cu prisosinta copiilor si femeilor insarcinate;
- orezul brun;
- ouale;
- laptele de soia;
- fasolea verde, care pe langa fier contine si acid folic;
- broccoli;
- andivele, bogate in fier absorbabil si antioxidanti;
- scoicile si fructe de mare.

Este in regula sa apelam la suplimentele de fier?

Atunci cand ai o carenta severa de fier, alimentele care contin acest mineral, nu sunt intotdeauna suficiente, medicii recomandand suplimentele alimentare pe baza de fier. Recomandarea noastra? Feroglobin lichid, supliment alimentar cu fier, zinc si complex de vitamine B, nutrienti care contribuie la formarea hemoglobinei si a celulelor rosii din sange. Contine extract de malt alpin elvetian, miere si extracte naturale din fructe.

Are un gust placut, de portocala si mierse, fiind ideal chiar si pentru cei mici. Feroglobin are la baza o formula unica ce contine o forma organica de fier citrat complex (7mg/5ml) ce creste absorbtia fierului si zinc, complex de vitamine B,acid folic, zinc, cupru, mangan, malt alpin elvetian, miere, extract din fructe.

Contine fier si vitamina B6, B12 pentru scaderea riscului de anemie si pentru a furniza energie organismului. Nu ataca stomacul, nu are efecte adverse gastrointestinale cunoscute.

Feroglobin lichid - 27.69 lei

 

Urmeaza sfaturile noastre si bucura-te de o sanatate de fier! 

Articolul urmator
Riscul la care te expui zilnic! Ce se întâmplă în organism dacă bei cafea din pahare de plastic?
Riscul la care te expui zilnic! Ce se întâmplă în organism dacă bei cafea din pahare de plastic?
Cat de rezistent este parul tau?
Incepe quiz
Cat de rezistent este parul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.