„Aveam dureri menstruale îngrozitoare, dar medicii m-au ignorat!” Ce creștea în corpul acestei femei

„Aveam dureri menstruale îngrozitoare, dar medicii m-au ignorat!” Ce creștea în corpul acestei femei

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Durerile menstruale fac parte din viața oricărei femei. Deși se pot diminua odată cu înaintarea în vârstă, acestea niciodată nu ar trebui să fie ignorate, deoarece pot ascunde boli grave. Pastilele pentru durere nu pot ascunde faptul că ceva nu este în regulă în corpul tău. Atunci când durerea este severă și apare în fiecare lună, trebuie să mergi de urgență la medic.

Cazul femeii despre care vei afla mai jos părea unul obișnuit, o dismenoree, asta până când durerea a devenit de nesuportat. Deși a fost la mai mulți medici, nimeni nu îi lua în considerare durerile insuportabile. Totuși, după un episod violent de dureri și simptome inexplicabile, femeia a găsit pe cineva care și-a dat seama de ce boală suferea.

femeie care sta pe burta in pat

De ce boală suferea femeia cu dureri menstruale puternice

Deși avea un ciclu regulat de la 15 ani, prima zi de menstruație era întotdeauna însoțită de dureri intense. Lucrurile au început să se înrăutățească pe la 20 de ani, când femeia era nevoită să își ia liber câteva zile aproape în fiecare lună când se afla la menstruație.

Totuși, unul dintre episoadele care au început să o îngrijoreze serios pe femeie s-a petrecut chiar acasă la prietenul ei. Spre dimineață, femeia s-a trezit cu burta extrem de umflată și cu crampe de nesuportat. Deși și-a schimbat poziția de dormit de mai multe ori, nimic nu îi diminua durerea. Pentru a scăpa de durere, femeia a decis să facă o baie fierbinte. Această metodă funcționase în trecut și o ajutase să mai calmeze durerea.

femeie care sta cu perna pe cap

Înainte de a intra în baie, femeia a început să simtă valuri de căldură care îi învăluiau corpul, iar în gură a simțit un gust amar, de fiere. Femeia a început să vadă în ceață, a vomitat și, la scurt timp, a leșinat în baie. 

Tânăra a avut nevoie de 17 ani și de 5 doctori pentru a afla ce se întâmpla de fapt în corpul ei. Totuși, doar unul dintre medici și-a dat seama că aceste dureri nu erau deloc normale și i-a recomandat să facă analize amănunțite. O săptămână mai târziu, femeia a aflat că ovarul drept avea un chist ovarian dermoid.

Deși chistul ovarian dermoid este destul de comun, poate fi extrem de periculos. Acesta poate conține păr, dinți, oase sau celule grase și apare în anii reproductivi. Chistul dermoid poate stopa alimentarea cu oxigen a ovarului, ducând la imposibilitatea de a funcționa normal și la cancer.

Chistul femeii era de mărimea unei portocale și a fost nevoie de operație pentru a-l înlătura. Deși habar nu avea să înăuntrul ei se dezvolta un chist, femeia recunoaște că avea des dureri de spate și că nu putea să doarmă pe partea stângă.

Cazul acestei tinere ar trebui să fie un exemplu pentru femeile care se confruntă cu dureri menstruale severe și care nu merg la medic pentru a vedea care este problema. Ea le sfătuiește pe toate femeile care au această problemă să fie atente la simtome și să ceară opinia mai multor medici pentru a afla exact cauza durerii. Doar așa pot preveni apariția bolilor mai grave și pot scăpa definitiv de durerile menstruale insuportabile.

Surse foto: Imgur, iStock

Articolul urmator
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Cata grija ai de corpul tau?
Incepe quiz
Cata grija ai de corpul tau?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.