Bolile cu transmitere sexuala distrug vieti

Cuprins
- SIDA distruge sistemul imunitar
- SIDA favorizeaza aparitia cancerului
- Fii prudent ca sa eviti boala!
- Un sarut nu te imbolnaveste
- Sexul sigur te scuteste de probleme
- Sifilisul afecteaza chiar si buzele si limba
- Trateaza-te la timp, daca vrei sa scapi de sifilis!
- Vaccineaza-te si previi sifilisul!
- Chlamydia, o boala tacuta
- Chlamydia duce la sterilitate
- Gonoreea, dusmanul zonei genitale
- Antibioticele, un ajutor de nadejde
O viata sexuala sanatoasa este extrem de importanta pentru fiecare individ in parte. Pentru a ne putea bucura de aceasta fara sa intampinam dificultati, precum cele provocate de aparitia unor boli cu transmitere sexuala, care cauzeaza disconfort si ne dau batai de cap, trebuie sa stim exact cum sa evitam aceste neplaceri. Este necesar sa fim corect informati despre cauzele aparitiei acestor afectiuni, despre felul in care se manifesta si despre modul in care le putem trata, in cazul in care acestea sunt tratabile. Transmiterea bolilor pe cale sexuala reprezinta o problema care necesita atentie si care trebuie luata in considerare foarte serios. Iata care sunt cele mai periculoase boli cu transmitere sexuala.
SIDA distruge sistemul imunitar
Aceasta boala apare din cauza infectarii organismului cu virusul HIV. Acest virus ataca sistemul imunitar, instalandu-se in celulele acestuia. Astfel, corpul devine foarte slabit, nu mai are puterea necesara pentru a face fata unor boli pe care un organism sanatos le-ar invinge.
SIDA favorizeaza aparitia cancerului
Sindromul Imunodeficientei Dobandite (SIDA) este o afectiune extrem de periculoasa, deoarece poate determina aparitia cancerului. Pericolul pe care il reprezinta aceasta boala este mult mai mare, deoarece se raspandeste foarte usor si intr-un timp foarte scurt.
Fii prudent ca sa eviti boala!
Virusul HIV este prezent in sange, in sperma si in secretiile vaginale, de aceea modalitatile de raspandire ale acestuia sunt: pe cale sexuala, indiferent ca este vorba despre sex oral, anal sau vaginal; in cazul in care folosim aceleasi ace pe care le-a folosit o persoana bolnava de SIDA; in orice situatie in care avem o rana deschisa si intram in contact direct cu sangele, secretiile vaginale sau cu sperma unei persoane infectate; in urma unei transfuzii de sange care contine virusul HIV; in cazul in care o femeie infectata cu acest tip de virus este insarcinata, aceasta ii poate transmite boala fatului sau la nastere, dar si prin intermediul laptelui matern.
Un sarut nu te imbolnaveste
Daca intram in contact direct cu pielea unui bolnav de SIDA, daca ne sarutam cu o astfel de persoana sau daca folosim aceeasi imbracaminte, aceeasi toaleta sau aceleasi farfurii, tacamuri etc. pe care le utilizeaza o persoana care are aceasta afectiune, nu exista riscul sa ne infectam cu virusul HIV, deoarece acesta nu se regaseste in urina, saliva, in lacrimi sau in transpiratie.
![]() |
Sexul sigur te scuteste de problemePentru a evita bolile cu transmitere sexuala trebuie: sa nu folosim aceleasi ace pe care le-a utilizat o persoana infectata; sa folosim mereu prezervativul, atunci cand intretinem realatii sexuale; sa nu schimbam mereu partenerii de sex; sa ne abtinem sa facem sex cu persoanele despre care nu stim sigur ca sunt sanatoase. |
Sifilisul afecteaza chiar si buzele si limba
Acest tip de afectiune se manifesta prin aparitia unei pete de culoare rosie, care se erodeaza, iar mai apoi devine ulceratie. Cele mai des intalnite locuri in care poate aparea aceasta pata sunt: uretra, labiile, vaginul si perineul, la femei, dar si in zona amigdalelor, a buzelor, a mameloanelor, a limbii etc., atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor.
Trateaza-te la timp, daca vrei sa scapi de sifilis!
Sifilisul se transmite pe cale sexuala, dar uneori ne putem imbolnavi si prin transfuzia de sange sau prin contactul pielii. Aceasta afectiune se trateaza cu antibiotice, atata timp cat nu este descoperita intr-o stare avansata.
Vaccineaza-te si previi sifilisul!
Aceasta boala poate fi prevenita prin intermediul unui vaccin, dar cea mai sigura metoda pentru a evita imbolnavirea este folosirea prezervativului in timpul unui contact sexual.
Chlamydia, o boala tacuta
Chlamydia este o bacterie care determina aparitia unor infectii in zona genitala dar, in cazuri rare, si in zona gatului si a ochilor. Aceasta boala este foarte greu de sesizat. In cele mai intalnite cazuri chlamydia nu se manifesta timp de trei ani. Singurele simptome care pot aparea sunt scurgerile vaginale, durerile in timpul actului sexual, menstruatia neregulata, senzatia de arsura in timpul urinarii si senzatia de intepatura.
Chlamydia duce la sterilitate
Chlamydia se transmite numai pe cale sexuala si se trateaza cu antibiotice. Este obligatoriu ca ambii parteneri sa fie tratati, in cazul depistarii acestei afectiuni. De regula boala se manifesta foarte tarziu, cand este intr-un stadiu avansat, iar netratarea acesteia la momentul potrivit poate duce la sterilitate, atat in cazul femeilor cat si in cazul barbatilor.
Gonoreea, dusmanul zonei genitale
Simptomele acestei boli sunt reprezentate de aparitia unor secretii abundente de culoare galben-verzuie, de congestionarea si inrosirea mucoasei, de aparitia unor senzatii de mancarime si usturime si se manifesta la nivelul penisului, vaginului, cervixului, rectului sau gatului.
Aceasta afectiune se transmite pe cale sexuala, prin contactul direct cu mucoasele sau lichidele infectate.
Antibioticele, un ajutor de nadejde
Gonoreea se trateaza cu antibiotice. In cazul femeilor, netratarea acestei boli poate duce la infertilitate. Daca afectiunea nu a fost tratata, dar totusi simptomele au disparut, ai un motiv real de ingrijorare, deoarece inseamna ca boala a devenit cronica.
Bolile cu transmitere sexuala sunt mult mai numeroase, insa acestea sunt cele mai periculoase.
Tu cat de des iti faci analizele?


