Care sunt cauzele ce favorizează lăcrimarea ochilor

Care sunt cauzele ce favorizează lăcrimarea ochilor

Roxana R

Lăcrimarea ochilor este un lucru foarte supărător, mai ales dacă ți se întâmplă în fiecare dimineață. Departe de a fi un simplu disconfort, lăcrimarea poate ascunde mai multe probleme de sănătate. De aceea, trebuie să știi care sunt cauzele acestei afecțiuni.

Dacă ai ochii mereu umezi, înlăcrimați, este bine să mergi la un consult oftalmologic. Numai medicul poate stabili exact care este cauza problemei. De cele mai multe ori, lăcrimarea ochilor apare din cauza obstrucției canalului lacrimal. Acesta poate fi complet blocat sau doar îngustat. Din acest motiv, lacrimile formate atunci când clipești nu se mai pot scurge și se vor acumula în sacul lacrimal. Pe lângă disconfort, lăcrimarea permanentă a ochilor crește riscul de infecție la nivel ocular, scrie publicația Medical News Today.

O altă cauză a acestei afecțiuni este producerea unei cantități prea mari de lacrimi. Ochii iritați, de exemplu, vor produce mai multe lacrimi, pentru a se curăța. Este exact ce ți se întâmplă atunci când cureți ceapă și imediat ochii încep să te usture și să lăcrimeze.

ochi roșii

Iritarea ochilor poate să apară și din cauza unei infecții, conjunctivite, alergii sau a unei zgârieturi. O zi la plajă poate fi urmată de mici iritații ale ochilor, dacă a bătut vântul și particule de nisip ți-au intrat în ochi. Și genele pot să irite la un moment dat ochiul și să ducă la o lăcrimare excesivă. De aceea, este bine să te protejezi cât de bine poți când mergi la plajă, purtând ochelari de soare. Și gerul va duce la o lăcrimare în exces, pentru că frigul sau vântul puternic irită ochii, scrie publicația Essilorusa.

Alte cauze posibile pentru lăcrimarea ochilor

Dacă fenomentul apare în special dimineața, poate fi din cauza adaptării mai dificile a ochilor la lumina zilei. În mod normal, disconfortul trebuie să dispară, dar dacă se menține înseamnă că ai ochii sensibili la lumină. În cazul în care nu ai alte probleme oftalmologice, poți scăpa de problemă tot cu ajutorul ochelarilor de soare. Trebuie să îi porți vara, când este soare puternic, dar și iarna, pentru că zăpada reflectă puternic lumina și poate deranja ochii mai sensibili.

O altă cauză posibilă pentru lăcrimarea ochilor este sindromul de ochi uscat. În acest caz apare o iritație a ochilor și deseori mâncărime, care stimulează producția de lacrimi. Sindromul de ochi uscat poate să provoace înroșirea ochilor, vedere încețoșată și senzație de înțepătură, de corp străin în ochi.

Indiferent de cauza care provoacă lăcrimarea ochilor, trebuie să știi că numai un medic poate pune diagnosticul corect și îți poate recomanda tratamentul necesar. Însă, dacă vei ține cont de informațiile prezentate mai sus, vei putea să ai grijă mai bine de ochii tăi și să previi disconfortul.

Citește și cum îți afectează rimelul sănătatea ochilor!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Care este cel mai bun moment să adormi, după ce te-ai pregătit de culcare, pentru a preveni apariția demenței
Care este cel mai bun moment să adormi, după ce te-ai pregătit de culcare, pentru a preveni apariția demenței
Care este personalitatea ochilor tai?
Incepe quiz
Care este personalitatea ochilor tai?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.