Ce trebuie să faci după ce te muşcă un purice

Ce trebuie să faci după ce te muşcă un purice
Silvia Ganea
Luni, 11.07.2016

Cuprins

Chiar dacă nu este o insectă care să stârnească fobii, puricele nu este atât de inofensiv precum pare. Mai mult decât atât, este unul dintre cei mai periculoşi paraziţi externi, alături de „compatrioatele” sale, căpuşele. Chiar dacă muşcătura de purice nu este dureroasă, alegându-te doar cu o senzaţie enervantă de mâncărime, puricele este un purtător de maladii, aşa că încearcă să te expui cât mai puţin unui posibil „atac” al acestuia.

Persoanele care deţin animale de companie sunt printre cele mai expuse unor posibile muşcături de purice, aşa că ar trebui să-ţi supui „prietenii” la controale de rutină, astfel încât să te asiguri că nu sunt purtători ai acestor paraziţi.

Totuşi, dacă inevitabilul s-a produs, află ce trebuie să faci după ce te muşcă un purice!

Mușcătura de purice: simptome, tratament, complicații

Care sunt semnele muşcăturii de purice

Imediat după ce te-a mușcat un purice, apare o pată foarte mică, roşie, care provoacă mâncărimi. Aceasta poate persista mai multe zile, în funcţie de gradul de sensibilitate. Dacă observi că pata se măreşte şi îşi schimbă culoarea, e cazul să mergi la medic. Pot apărea şi dureri de cap şi chiar stări de ameţeală, însă nu toată lumea are aceleaşi reacţii. Unele persoane sunt predispuse la apariția şocului anafilactic, aşa că fii atentă la simptome dacă tocmai ai fost mușcată de un purice sau de oricare altă insectă.

Tratament pentru muşcătură de purice

În funcţie de gravitatea muşcăturii, tratamentul va consta în pastile antialergice şi/sau câteva injecţii. Cel mai bine e să mergi la medic şi să nu iei pastile după ureche, pentru că nu ştii cum va reacţiona organismul tău.

Indicat ar fi să nu stai în preajma animalelor care sunt purtătoare de paraziţi externi, iar în cazul în care deţii animale de companie, trebuie să te asiguri că le-ai administrat tratamentul corespunzător pentru a scăpa de aceşti „musafiri nepoftiţi”.

Complicațiile mușcăturii de purice

Dacă tocmai te-ai ales cu o „pişcătură” a acestui parazit, senzaţia de mâncărime care apare ulterior este cea mai mică problemă a ta. Te poţi alege cu iritaţii ale pielii, dermatită sau, în cele mai rele cazuri, cu afecţiuni stomacale. În urma muşcăturii, puricele transmite substanţe toxice care ajung în sângele persoanelor înţepate. Aşadar, nu neglija muşcătura de purice, pentru că nu este atât de banală precum pare!

Persoanele sensibile sunt cele mai expuse şi pot dezvolta o reacţie urâtă a pielii, în urma unei muşcături de purice. În acest caz, trebuie să meargă neapărat la medic pentru investigaţii. Poate fi nevoie de un tratament pe care trebuie să-l urmeze câteva zile(de regulă trei zile, cu pastile antialergice), dar şi de injecţii, însă acest lucru îl va stabili medicul specialist.

Iată, aşadar, că o banală muşcătură de purice poate crea reale probleme! Nu neglija acest aspect şi mergi la medic dacă observi orice anomalie în urma unei astfel de muşcături!

Articolul urmator »
People pleaser: ce înseamnă și cum îți poate afecta viața
People pleaser: ce înseamnă și cum îți poate afecta viața
Raluca Margean | Duminică, 22.09.2024
Incepe quiz
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?
Ce trebuie sa faci ca sa te imbogatesti usor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (10)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci acasă brânză de caju
Andreea Baluteanu | Joi, 18.04.2024

Ne găsești pe