Cele mai interesante informatii despre embolizarea fibromului uterin

Cele mai interesante informatii despre embolizarea fibromului uterin

Redactor Divahair.ro

Fibromul uterin este o afectiune de care sufera aproximativ 40% dintre femei, fiind o masa celulara care se dezvolta la nivelul uterului. Desi fibromul mai este numit si tumora fibroasa, leiomiom sau miom, acesta nu trebuie asociat cu riscul aparitiei de cancer, intrucat nu este o tumora maligna.  

Care sunt cauzele aparitiei fibromului uterin?

Fibromul uterin se dezvolta in cazul femeilor cu varsta cuprinsa intre 30-40 de ani, acesta manifestandu-se atunci cand celulele cresc peste masura in stratul muscular al uterului. De regula, fibroamele se dezvolta mai rapid in timpul sarcinii, atunci cand nivelele de hormoni sunt ridicate. In schimb, riscul dezvoltarii fibromului uterin, scade dupa intrarea la menopauza.

  

Probabil te intrebi care sunt simptomele aparitiei fibromului uterin. Majoritatea femeilor care se confrunta cu aceasta problema, nici macar nu isi dau seama ca au fibrom uterin, decat in urma efectuarii unui examen pelvic sau cu ultrasunete. Totusi, sangerarile anormale, durerile acute din timpul menstrelor, durerile simtite in timpul actului sexual, secretiile vaginale albicioase, in cantitati mai mari decat in mod normal, insuficienta venoasa, fenomene urinare si digestive - toate acestea pot fi simptome ale fibromului uterin. In cazul in care prezinti astfel de simptome, este cazul sa te prezinti la medic pentru analize amanuntite.

Embolizarea fibromului uterin

Si in Romania exista o alternative sigura, care poate elimina cu succes aceasta afectiune: embolizarea fibromului uterin.

Embolizarea fibromului uterin mai este cunoscuta si sub denumirea de embolizare a arterei uterine. Acest procedeu reprezinta o modalitate minim invaziva de blocare a arterelor care furnizeaza sange in fibroamele uterine. Embolizarea este o metoda care poate fi aplicata cu succes si persoanelor tinere, care isi doresc sa aiba copii si carora medicii ginecologii nu le ofera o alternativa conservatorie.  

  

Aceasta interventie poate fi realizata cu succes, de catre cei mai buni medici, in cadrul Clinicii de Angiografie si Terapie Endovasculara Hemodinamic, din Bucuresti. Acest prim tratament de embolizare prezinta avantaje remarcabile, permitand in primul rand mentinerea intacta a uterului, ceea ce duce la pastrarea sau, dupa caz, recastigarea capacitatii de a avea copii.

In ce consta embolizarea fibromului uterin?

Aceasta intervenitie se face de obicei, in urma spitalizarii si efectuarea analizelor specifice. Embolizarea nu presupune nicio incizie, intrucat tratamentul se realizeaza cu ajutorul unui echipament special, numit angiograf. In timpul interventiei, la nivelul bratului, intr-o artera va fi introdus un tub subtire din plastic, ce poarta denumirea de cateter. Navigand endovascular, se ajunge la nivelul uterului, in arterele care alimenteaza fibromul, la nivelul carora se va injecta un material special ce va impiedica permanent alimentarea cu sange a fibromului.

In urma acestei interventii, uterul va reveni la dimensiunile normale, iar simptomele neplacute dispar cu totul, vasele de sange care alimenteaza fibromul uterin fiind astupate complet. Acesta isi va reduce dimensiunea, pentru ca ulterior sa se reabsoarba cu totul. 

Aceasta metoda ultramoderna de embolizare a fibromului uterin necesita o internare de 24 de ore, dupa care pacienta isi poate relua activitatile de zi cu zi dupa 4-5 zile.

Ceea ce trebuie sa stii este ca, pana in prezent, peste 5000 de paciente din Romania au apelat la aceasta metoda. Procedura este unica in tara noastra si se poate efectua cu succes la Clinica de Angiografie si Terapie Endovasculara Hemodinamic din Bucuresti, sub atenta supraveghere a unui personal medical profesionist.

In cadrul Clinicii de Angiografie si Terapie Endovasculara Hemodinamic poti beneficia si de alte servicii si procedure unice in Romania, precum chemoembolizari hepatice, vertebroplastii (tratamentul vertebrelor tasate), nucleoplastii (tratamentul herniei de disc).

Acceseaza si tu site-ul www.fibromuterin.ro  pentru a afla mai multe informatii despre embolizarea fibromului uterin. De asemenea, poti beneficia si de o consultatie online GRATUITA asa ca intra acum! 

Articolul urmator
Fosfatază alcalină: ce este și ce indică valorile sale
Fosfatază alcalină: ce este și ce indică valorile sale
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Mihaela (anonim)
    5 decembrie 2013 11:11

    Doctorul Rares Nechifor, cel ce facea embolizarile la Hemodinamic nu mai poate fi gasit acolo. Acum lucreaza doar la Spitalul Ponderas, tot in Bucuresti. Mult succes femeilor ce se confrunta cu aceasta problema, fibrom uterin!

    Adina (anonim)
    27 noiembrie 2013 12:12

    Doctorul ce a adus aceasta procedura in Romania, si ce are cea mai mare experienta in embolizarea fibromului uterin este dnul doctor Rares Nechifor. Dumnealui nu mai lucreaza la Hemodinamic, singurul loc unde il mai gasiti acum este Spitalul Ponderas.Mult succes tuturor!

    madalina_fluturas@yahoo.com (anonim)
    31 octombrie 2013 12:12

    care sunt factorii (cauza) ce determina afirmatia ca ,,celulele cresc peste masura in stratul muscular al uterului''?