Cinci cauze ale durerilor de spate si cum sa le elimini

Cinci cauze ale durerilor de spate si cum sa le elimini

Redactor Divahair.ro

Numarul persoanelor care sufera de dureri de spate in Romania este ingrijorator. Doar in randul angajatilor, peste 40% dintre acestia acuza dureri de spate cauzate de conditiile de munca. Netratate, durerile de spate pot duce la aparitia a numeroase afectiuni, mai ales daca sunt asociate si cu alte simptome, precum: incontinenta urinara, amorteala in jurul organelor genitale, temperatura ridicata a corpului.

Exista multe cauze posibile ale durerilor de spate, iar cea mai buna metoda de a le preveni este sa acordam atentie activitatilor de zi cu zi. De asemenea, trebuie sa eliminam acele obiceiuri care pot conduce la aparitia unor afectiuni.

Impreuna cu specialistii magazinului online www.saltele-online.ro am intocmit o lista cu 5 dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de spate si cum le putem elimina:

  1. Statul pe scaun timp indelungat poate provoca dureri de spate ori poate agrava o problema deja existenta a coloanei. Persoanele care lucreaza la birou se confrunta cel mai adesea cu dureri de spate cauzate de statul pe scaun intr-o pozitie incorecta. Postura gresita sporeste stresul si pune presiune pe discurile spinale si pe muschii spatelui. Pentru a evita aparitia durerilor de spate este indicat sa ne luam pauze dese pentru a face cateva exercitii de intindere a muschilor. La fiecare ora este recomandat sa avem minimum 5 minute de activitate in picioare.
  2. Sedentarismul – studiile arata ca 40% dintre cei care au dureri de spate renunta definitiv sa fie activi, considerand ca repausul este cel care va duce la vindecare. Din contra, acest fapt intarzie vindecarea si poate chiar sa inrautateasca starea de sanatate. Activitatea fizica este esentiala si cu mult mai ieftina in comparatie cu tratamentele necesare ameliorarii durerilor. Astfel, 20-30 de minute de exercitii fizice efectuate in casa, in parc si chiar la birou ne pot ajuta sa prevenim durerile de spate si sa ne oxigenam creierul pentru indeplinirea corecta a taskurilor de zi cu zi.
  3. Geanta de umar, ghiozdanul prea incarcat, munca ce necesita un efort prea mare, toate acestea cauzeaza probleme la nivelul coloanei. In aceasta categorie includem copiii, tinerii, persoanele care au o munca mai mult fizica decat intelectuala. Sfatul medicilor este ca bagajul pe care il ai de transportat dintr-un loc in altul sa nu depaseasca 5% din greutatea corpului. Poti opta si pentru impartirea bagajului in 2 genti, cate una pentru fiecare mana, pentru a crea un echilibru si a mentine coloana dreapta. Acorda atentie copiilor si nu-i lasa sa poarte ghiozdane prea grele, deoarece sunt in crestere si isi pot forma o pozitie incorecta!
  4. Salteaua de pat joaca un rol crucial in prevenirea durerilor de spate. Cei mai multi dintre noi uitam sa luam in considerare schimbarea acesteia, nu suntem atenti la modificarile caracteristicilor acesteia, lucruri care provoaca mult rau in timp. In acest sens, specialistii in saltele de pat recomanda saltelele cu un suport ferm, nici prea moale, nici prea tare, care elimina presiunea si asigura confort crescut. O saltea de pat buna trebuie sa mentina sau chiar sa imbunatateasca starea de sanatate si sa asigure un somn profund si linistit.
  5. Factorii psihologici si emotionali provoca un anumit tip de modificare fizica. In acest caz, durerea nu este atribuita unor factori mecanici sau fizici, ci unui cumul de sentimente si emotii, intre care furia, disciplina excesiva, critica indreptata catre sine. Se creeaza in acest fel o tensiune inconstienta care determina schimbari la nivelul sistemului nervos, se reduce fluxul sanguin la nivelul tesuturilor moi, inclusiv muschi, tendoane, ligamente, nervi si spate. Astfel, pot aparea tensiuni musculare, spasme ori dureri de spate, pe care le putem preveni mentinand o activitate fizica constanta si o buna organizare a timpului din punctul de vedere al relatiei munca-relaxare.

Sursa: magazin online de saltele www.saltele-online.ro

Articolul urmator
Fractură de bazin: cauze, simptome și tratament
Fractură de bazin: cauze, simptome și tratament
Cum va arata viata ta peste 5 ani?
Incepe quiz
Cum va arata viata ta peste 5 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.