Concluzie înfricoșătoare a specialiștilor: Coronavirusul a suferit mutații grave, cel din Europa e mai ucigaș decât cel din alte părți ale lumii

Concluzie înfricoșătoare a specialiștilor: Coronavirusul a suferit mutații grave, cel din Europa e mai ucigaș decât cel din alte părți ale lumii

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Veștile proaste continuă să curgă. Noi cercetări sugerează că SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, ar fi putut deja muta în mai mult de 30 de tulpini separate.

Studiul a descoperit că unele tulpini pot genera niveluri mult mai mari de “încărcătură virală” decât altele, relatează South China Morning Post, ceea ce le face mult mai periculoase. O tulpină, de exemplu, a părut să genereze de 270 de ori infecția virală - ceea ce înseamnă că persoana infectată produce de 270 de ori mai mult din virus - decât cea mai puțin puternică tulpină.

Acest lucru face mult mai dificilă combaterea infecțiilor și facilitează răspândirea, explicând ipotetic de ce unele cazuri de COVID-19 sunt semnificativ mai grave decât altele.

Citește și Moartea unui copil de 13 ani, victimă a COVID-19, schimbă legile în Anglia. Ce s-a întâmplat, după ce a fost înmormântat singur, fără rude la ceremonie

"Sars-CoV-2 a dobândit mutații capabile să-și schimbe substanțial patogenitatea", a scris în studiu Li Lanjuan, unul dintre cei mai prolifici epidemiologi din China și cercetător la Universitatea Zhejiang, care a fost distribuit online pe serverul de presă MedRxiv duminică.

În cadrul cercetării, Li a izolat diferite tulpini și, în condiții de laborator, a măsurat cât de rapid și eficient ar putea infecta și ucide celulele gazdă.

Lucrarea a arătat, de asemenea, că există diferite tulpini de focare în diferite părți ale lumii, descoperind că versiunea SARS-CoV-2 care s-a răspândit în Europa și New York a fost mult mai letală decât cea care a lovit alte părți ale SUA, cum ar fi Washington.

Citește și: Medic britanic: ”Aceste trei alimente sunt un bun aliat împotriva COVID-19”

„Dezvoltarea medicamentelor și a vaccinurilor, deși sunt făcute în stare de maximă urgență, trebuie să ia în considerare impactul acestor mutații acumulare ... pentru a evita potențialele capcane viitoare”, au scris Li și colegii ei.

Surse foto: istock

Articolul urmator
Atenție români! 10% din țânțarii din România sunt purtători ai virusului West Nile 
Atenție români! 10% din țânțarii din România sunt purtători ai virusului West Nile 
La ce e creierul tău cel mai bun?
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.