Cum sa faci un masaj terapeutic

Cum sa faci un masaj terapeutic

Redactor Alexa Galgau

Cine ar refuza vreodata un masaj divin? Nu numai ca este una dintre metodele cele mai eficiente de a te relaxa dupa o zi lunga la munca, dar are si o multime de beneficii pentru organism, fiind si una dintre cele mai raspandite forme de terapie din lume. Desigur, probabil ca nu iti trebuie foarte multe argumente ca sa primesti tu un masaj, dar nu ar fi rau sa inveti niste tehnici cu care sa poti sa ii faci o surpriza iubitului sau oricarei alte persoane dragi.

Invata cum sa faci un masaj terapeutic ca la carte!

Masajul terapeutic - tehnici de baza

Cu ajutorul masajului, poti scapa de durerile musculare si te poti relaxa complet, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca pune circulatia in miscare, ceea ce inseamna ca ajuta inclusiv in procesul de slabire si la hidratarea muschilor.

Iata cum sa faci un masaj perfect!

1. Persoana pe care o masezi trebuie sa stea pe spate, cu mainile pe langa corp. Ridica-i una din maini si sprijin-o pe o perna sau pe genunchiul tau, pentru a relaxa muschii pectorali. Poti sa incepi masajul din zona claviculei, folosind degetele mari pentru a masa muschii si venind, incet-incet, cu miscarea spre tine. Ridica mana persoanei careia ii faci masaj, astfel incat sa fie pozitionata deasupra capului. Astfel, schimbi asezarea muschilor si poti repeta masajul cu degetele pentru un efect de relaxare mai profund. In fine, asaza mana persoanei pe laga corp si mai executa o data miscarile vindecatoare.

2. Dupa ce termini cu zona pieptului, poti sa te ocupi de brate. Incepe de la muschii pectorali si urca spre brate, coborand apoi de-a lungul acestora si terminand cu palma si degetele. Aplica presiunea cu degetele mari de la maini si cand ajungi la palma, apasa zona centrala a acesteia si apoi trage putin fiecare deget in parte.

3. Zona abdomenului nu este foarte usor de masat, pentru ca orice miscare intensa poate sa creeze disconfort. Incepe prin a masa usor zona coastelor si coboara cu mainile pana in zona pelvisului, avand grija sa nu apesi prea tare. Incearca sa gasesti cu degetele muschii abdominali oblici si preseaza-i usor pentru a-i detensiona.

4. Urmeaza sa te ocupi de picioare, ai caror muschi sunt adesea foarte incordati. Vei masa mai intai pulpele, pornind din zona soldurilor si coborand spre genunchi, apoi urcand inapoi. Foloseste degetele pentru a apasa adanc intre tesuturile musculare si prinde pielea, formand S-uri cu ajutorul degetelor. Cand ajungi in zona coapselor, realizeaza miscari mai blande, deoarece este mult mai sensibila. 

5. Roaga persoana sa stea pe burta, apoi incepe din nou sa ii masezi picioarele, de la solduri spre genunchi si invers, de cateva ori, pana simti ca se incalzesc muschii. Apoi, deplaseaza-te mai jos de genunchi, masand gambele si avand grija sa nu uiti de muschii laterali. Aplica presiune in centrul talpilor, dinspre degete spre calcai, pentru a elibera tensiunea. Cand ajungi la degete, trage usor de ele, ca in cazul mainilor.

6. Momentul mult asteptat al masajului a sosit: este timpul sa iti indrepti atentia catre spate! Poti sa incepi de la solduri ori de la umeri. Persoana careia ii faci masaj trebuie sa tina mainile pe langa corp pentru a relaxa muschii spatelui. Incepe prin a masa cu podul palmelor omoplatii, apoi ocupa-te de muschii laterali ai spatelui, parcurgandu-i de mai multe ori. Cand ajungi in zona gatului, preseaza usor ceafa, apoi roaga persoana sa stea cu fata in jos, in timp ce ii masezi baza gatului. Apoi, dupa ce isi intoarce capul la loc, intr-o parte, maseaza-i umerii, apoi din nou omoplatii si restul spatelui. 

7. La sfarsit, roaga persoana sa stea din nou pe spate si termina prin masarea maxilarului, a obrajilor si a tamplelor. Masajul facial contribuie la mentinerea tonusului pielii, asa ca afla de aici tehnicile de baza ale acestuia, prin care poti incetini procesul de imbatranire!

Masajul este o forma de terapie cu nenumarate efecte benefice. Daca inveti tehnicile de baza ale unui masaj terapeutic ca la carte, vei putea sa iti rasfeti apropiatii cu o sesiune de relaxare mai ceva ca la spa.

Invata de aici cum sa iti faci un masaj anticelulitic, care sa te ajute sa scapi de aspectul de coaja de portocala si sa iti faca pielea mai ferma!

Articolul urmator
Blefaroplastie superioară: ce este și cum se realizează
Blefaroplastie superioară: ce este și cum se realizează
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie
Incepe quiz
Ce fel de femeie ești, în funcție de cum faci curățenie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.