De ce nu trebuie să treacă nicio zi fără să zâmbești?
Pentru că nu vrem să irosim timp prețios fără să ne bucurăm de tot ce ne oferă viața, am ales să împărtășim și cu voi câteva din beneficiile zambetului.
De ce ne plac oamenii care zâmbesc?
Ați observat cum, atunci când cineva zâmbește, suntem tentați să zâmbim și noi, automat? Zâmbetele sunt contagioase, ele se răspândesc ca un val de optimism, bucurie și energie pozitivă. Avem, așadar, cu toții, o tendință naturală de a reacționa pozitiv la zâmbetele celorlalți, practic de a răspunde la zâmbet cu zâmbet.
De ce ne plac oamenii care zâmbesc? Pentru că zâmbetul este o modalitate simplă, dar puternică, de a comunica că suntem deschiși, că ne simțim bine, că avem încredere în noi.
Adică, dacă persoana din fața noastră zâmbește larg, sincer și frumos înseamnă că este o persoană deschisă, relaxată și dispusă să interacționeze cu cei din jur. Pe de altă parte, lipsa zâmbetului poate transmite o stare de nervozitate, tensiune ori lipsă de interes.
Un sondaj derulat anul acesta de DentalMall.ro, furnizor de consumabile pentru cabinete stomatologice și persoane fizice și distribuitor al brandului de sisteme de albire Opalescence, arată că primul lucru pe care oamenii îl observă atunci când se întâlnesc pentru prima dată cu cineva este expresia „expresia facială, respectiv zâmbetul”.
De ce ne plac oamenii care zâmbesc? Pentru că oamenii care zâmbesc cu regularitate sunt adesea percepuți ca fiind mai deschiși și mai prietenoși, Aproape în unanimitate, participantele la sondajul DentalMall.ro consideră că zâmbetul influențează starea de spirit (98%), în timp ce 93% sunt de părere că zâmbetul poate spori în foarte mare măsură nivelul încrederii în sine.
De ce ne plac oamenii care zâmbesc? Pentru că oamenii se simt mai confortabil când interacționează cu cei care zâmbesc, iar zâmbetul devine un mijloc eficient de a relaxa dialogul în conversații tensionate.
De ce ne plac oamenii care zâmbesc? Pentru că ....sunt mai atrăgători. Potrivit cercetătorilor, când oamenii zâmbesc, creierul eliberează endorfine, cunoscut și sub numele de „hormonul fericirii”, ceea ce induce o stare de bine. De asemenea, cercetătorii demonstrează, în cadrul unui studiu realizat în 2016 de către cercetătorii de la Universitatea de Vest din Ontario că zâmbetul îmbunătățește percepția umană asupra atractivității și competenței, fețele zâmbitoare fiind evaluate de subiecții privitori ai studiului ca fiind mai atractive și mai competente decât cele nezâmbitoare.
Dar ce face un zâmbet frumos? Ce atribute influențează modul în care un zâmbet este perceput reușit?
Dinți albi, curați, bine îngrijiți, în primul rând, spun studiile. Simetria, forma și dimensiunea dinților, absența petelor, cariilor sau altor probleme dentare, gingii sănătoase și expresivitatea zâmbetului completează lista atributelor care influențează modul în care un zâmbet este perceput reușit.
Zâmbete de pus....în ramă
Potrivit aceluiași sondaj, când vine vorba de cât de important este un zâmbet alb și strălucitor pentru a avea un aspect fotogenic în fotografii, 88% dintre femei consideră că este important și foarte important, în timp ce 12% consideră că un zâmbetul alb este puțin sau deloc important pentru aspectul fotogenic în fotografii.
Așadar, haideți să fim mai...zâmbitori, cel puțin de sărbători.