Nu Skin

Greșelile din alimentație care hrănesc cancerul, conform profesorului Pavel Chirilă

Cristina Gherghina

Cancerul, boala secolului XXI, se răspândește cu o viteză amenințătoare în țările dezvoltate și face victime în fiecare zi. În aceste condiții, specialiștii fac din ce în ce mai multe eforturi pentru a determina care sunt factorii de risc care duc la apariția acestei boli și încearcă să găsească diverse strategii prin care acestă poate fi combătută. 

Potrivit dr. Pavel Chirilă alimentația joacă un rol extrem de important în prevenirea cancerului. Acesta a vorbit despre factorii alimentari declanșatori de cancer, printre care se numără zahărul alb, sărurile nitrice din mezeluri sau azotații, folosiți în agricultura europeană. 

pavel chirila

Atunci când zahărul alb, sărurile nitrice sau azotații sunt consumate de om, în interiorul stomacului, o parte din aceste săruri se transformă, în combinație cu acidul clorhidric, într-o substanță numită dimetil-nitrozamil care este 100% cancerigenă. 

"Zilnic, aproximativ cinci pacienți cu cancer vin în cabinetul meu și îmi cer terapii altele decât cele recomandate de oncolog. Eu îi întreb ce sfaturi au primit de la medic legate de alimentație. Și, invariabil, aproape 99% dintre acești pacienți îmi spun că au fost sfătuiți să mănânce orice, dar mai ales fripturi în sânge, adică o alimentație hipercalorică, deși aceasta favorizează cancerul. [...] Bolnavul de cancer trebuie să aibă o alimentație săracă în proteine de origine animală", a spus docotrul Pavel Chirilă, potrivit doctorulzilei.ro.

În urma studiilor făcute de-a lungul timpului, specialiștii au descoperit că există anumite alimente care, consumate în cantități mari favorizează apariția cancerului. 

"De exemplu, abuzul de proteină de origine animală poate favoriza apariția cancerului. Mai ales atunci când carnea mai este și de proastă calitate, cu hormoni, cu animalul hrănit cu organisme modificate genetic, riscul crește.

Nu mai vor­besc de categoria numită me­ze­luri, salamuri, care conțin o substanță numită nitrozamină, dovedită a fi cancerigenă. Aceasta este printre puținele substanțe oncogene cunoscute în lume pe care laboratoarele de cercetare oncogene o folosesc de câteva decenii pentru cercetare. Dacă dai această substanță în doză mai mare unui animal de experiențe astăzi, cu precizie a 14-a zi acesta are cancer la ficat.

Despre proteina de origine animală toate tratatele de oncologie serioase spun că favorizează instalarea unui cancer. Aceeași poveste este cu zahărul", a explicat dr. Chirilă.

 Află din Galeria Foto ce anume trebuie să evităm pentru a preveni apariția cancerului, conform dr. Pavel Chirilă! 

Nu fumați

Nu fumați

Fumat este unul dintre principalii factori declanșatori ai cancerului. Acțiunea este cancerigenă din cauza subtanșelor pe care le conțin țigările: nicotina, aditivii chimici și Poloniul radioactiv, pe care tutunul îl absoarbe din sol. 

"România are incidenţa cea mai mare la cancerul pulmonar dintre toate ţările europene. Este simplu de înţeles, pentru că şi incidenţa fumatului, la persoanele adulte din România este de 27%. Un sfert din populaţia României fumează zilnic 2, trei euro. Cancerul de plămâni este o boală care răspunde foarte greu la tratamentele oncologice şi, singura măsură eficientă cu adevărat şi mult mai ieftină este să evităm fumatul. 80% din bolnavii de cancer pulmonar sunt fumători. Diferenţa de 20% de cancere sunt persoane expuse la pulberi din aer. De exemplu, Bucureştiul este cel mai poluat oraş cu pulberi dintre toate capitalele europene. Profilaxia este un „tratament” mult mai eficient”, a explicat Pavel Chirilă, precizând că “toţi factorii oncogeni care sunt prezentaţi în carte au o perfidie ieşită din comun. Ei declanşează cancerul după o perioadă de 20-30 de ani de greşeli. Asta se întâmplă şi cu fumatul şi şi cu unele alimente. Nu dau cancer pe loc", a spus dr. Pavel Chirilă. 

Evitați să consumați zahăr alb rafinat

Evitați să consumați zahăr alb rafinat

"A apărut în 1833 ca un produs de izolare, de rafinare şi impactul metabolic asupra organismului uman a fost enorm pentru că, mii şi mii de ani, fiinţa umană a consumat doar glucide complexe din natură. Adică singurele surse de glucide au fost mierea şi fructele. Zahărul este un produs izolat şi scos din contextul natural şi din complexul poliglucidic, fapt pentru care organismul se luptă foarte greu cu acest dizaharid, cu acest carbohidrat zaharat şi, în organismul uman, zahărul crează un dismicrobism intestinal(…), distruge flora microbiană care este bună pentru organism. Al doilea efect este stimularea insulinei care, la rândul ei, stimulează factor de creştere celulară, o substanţă cancerigenă ce induce mitoze. În al treilea rând, zahărul creşte nivelul de estogeni în sângele femeii şi o cantitate crescută de estrogeni favorizează instalarea unui cancer în zona genitală la femei. Pe acelaşi principiu ca şi ţigara, îţi trebuie 20-30 de ani să observi consecinţele nefaste ale consumului de zahăr alb".

Consumați cât mai puțină făină albă sau chiar deloc 

Consumați cât mai puțină făină albă sau chiar deloc 

Cu un efect la fel de nociv ca în cazul zahărului alb, făina albă, care conține un procent foarte mare de amidon, ar trebui consumată cât mai rar sau chiar deloc. 

Nu consumați fructe și legume care arată extrem de bine și, mai ales mezeluri!

Nu consumați fructe și legume care arată extrem de bine și, mai ales mezeluri!

Acele fructe și legume care arată extrem de bine și par aproape perfecte sunt de fapt rezultatul sărurilor nitrice care se folosesc pentru stimularea creşterii plantelor, fructelor şi seminţelor. Având nucleul nitro, sărurile nitrice stimulează atât talia plantelor, cât şi greutatea fructelor, a rodului şi a seminţelor.

"Celula canceroasă aşa se şi defineşte, ca o creştere anarhică a celulelor unui organ. La ora actuală, există două surse periculoase de săruri nitrice în alimentaţia omului: cea din pământ (în Europa se toarnă circa 300.000.000 de tone de azotat în pământ, care este în parte fie preluat de plante, fie transportat de apele subterane şi plimbat prin toată Europa şi o parte rămâne în sol) şi cantitatea de circa 300 de mg de săruri nitrice pe care o găsim în kilogramul de mezeluri (60% este carne şi restul sunt săruri nitrice). După 10-20 de ani se atinge pragul în care un cancer se poate declanşa".

Surse foto: Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta