7 greșeli pe care le faci când ești la menstruație

7 greșeli pe care le faci când ești la menstruație

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Menstruația debutează în adolescență, iar din acel moment începe o agonizantă experiență lunară ce ne va da bătăi de cap până la menopauză. Oricât am încerca, nu putem scăpa de aceste neplăceri manifestate deseori prin dureri de burtă, stări de spirit schimbătoare și o senzație de moleșeală care ne epuizează psihic.

Deși am crede că tot ce facem în timpul menstruației este perfect normal, putem avea neplăcuta surprindere să aflăm că anumite lucruri nu sunt tocmai benefice. De la calitatea absorbantelor până la excesul de cafea, toate aceste obiceiuri ne pot înrăutăți starea de sănătate în timpul menstruației.

Iată care sunt greșelile pe care le faci când ești la menstruație!

fete la bal mascat

Folosești tampoanele și absorbantele greșite

Majoritatea absorbantelor și tampoanelor sunt confecționate din vâscoză, bumbac înălbit sau un amestec din cele două. Aceste materiale conțin pesticide, înălbitori și adezivi. În cantități mici, aceste produse toxice nu ne pun sănătatea în pericol, dar, având în vedere că o femeie folosește aproximativ 12 000 de absorbante în decursul acestei vieți, acest lucru ar trebui să ridice anumite semne de întrebare cu privință la siguranța noastră.

Potrivit Women’s Voices for the Earth, aceste chimicale ne afectează sistemul reproductiv, ducând la dereglări hormonale și chiar la cancer. În schimb, este indicat să folosim tampoane organice. Nici cupa menstruală nu trebuie ignorată, deoarece este o alternativă foarte sănătoasă.

Te îndopi cu pastile

S-a demonstrat că pastilele pentru combaterea durerilor menstruale fac mai mult rău decât bine. Acestea cresc riscul de atac de cord, potrivit U.S. National Library of Medicine. De asemenea, pastilele mai pot provoca și ulcer, fisuri și sângerări ale intestinelor. Folosirea pe termen lung îți poate afecta ficatul și rinichii.

Însă asta nu înseamnă că trebuie să suporți durerea. Aportul crescut de magneziu, calciu și vitamina B6 te poate ajuta să treci mult mai ușor peste neplăcutele simptome ale menstruației. Încă de la primele semne, ce constau în principal într-o sensibilitate accentuată a sânilor și în înțepăturile ușoare de burtă, este indicat să folosești vitamina E și ulei de primulă, pentru a preveni accentuarea durerilor.

pastile si termometru

Nu îți schimbi tamponul suficient de des

Cu cât lași mai mult un tampon sau un absorbant, cu atât mai multe bacterii se vor dezvolta în această zonă sensibilă, favorizând apariția stafilococului auriu, care poate cauza sindromul șocului toxic. Este recomandat să schimbăm absorbantele la intervale de 4-8 ore.

Folosești produse parfumate

Nimeni nu vrea să aibă un miros urât, însă aceste absorbante parfumate fac mai mult rău. Ele pot duce la apariția iritațiilor și pot elibera chimicale periculoase, precum parabenii, care cresc riscul de cancer. Femeile nu ar trebui să folosească astfel de produse, mai ales spray-urile intime și șervețelele parfumate.

Faci duș prea des

Deși dușul te scapă de mirosul neplăcut pentru o perioadă scurtă, acest obicei îți poate aduce mai multe necazuri decât beneficii. Este normal să avem un anumit miros, îndeosebi în această perioadă sensibilă a lunii, iar schimbarea regulată a absorbantelor și a tampoanelor ar trebui să fie suficientă. Folosește doar apă caldă, deoarece vaginul tău are propriul mecanism de curățare.

femeie in apa

Nu dormi destul

Deși poate fi greu să te odihnești corespunzător atunci când suferi de crampe menstruale, somnul este foarte important pentru starea ta generală. Fără odihnă suficientă, vei fi mult mai stresată și apar inflamațiile în corp, care accentuează durerile. Cele 8 ore de somn sunt sfinte, mai ales în această perioadă a lunii.

Consumi prea multă cafea

Lipsa de somn și oboseala par a avea ca remediu cafeaua, însă cofeina îți deshidratează organismul, înrăutățindu-ți starea. În schimb, poți consuma ceaiuri relaxante, cum ar fi cele de tei, valeriană, mușețel sau floarea-pasiunii.

Articolul urmator
Monitorizarea glicemiei: cum se face corect și când este necesară
Monitorizarea glicemiei: cum se face corect și când este necesară
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?
Incepe quiz
Ce greseli faci atunci cand vine vorba de barbati?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (7)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.