5 remedii si tratamente rapide pentru criza de fiere

5 remedii si tratamente rapide pentru criza de fiere
Andreea Gluh, redactor
Miercuri, 10.09.2014

Cuprins

Oboseala, meniurile in care predomina grasimile saturate si dulciurile, preparatele foarte condimentate si alcoolul sunt doar cateva dintre cauzele aparitiei crizelor de fiere, cunoscute si sub denumirea de dischinezie biliara. Desigur ca, in cazurile mai grave, aceasta criza poate insoti o litiaza biliara, afectiune care implica existenta unor calculi ce se pot deplasa, uneori, spre canalul biliar, provocand neplaceri fizice majore. Principalele simptome ale crizei de fiere sunt durerea in partea dreapta a abdomenului, greturile, varsaturile, senzatia de gust amar in gura si cefaleea. Daca te-ai confruntat si tu cu asemenea probleme, cu siguranta ai cerut ajutorul unui medic specialist, care ti-a prescris o serie de medicamente, odihna si un regim alimentar strict, cel putin pe perioada manifestarii crizei. Intr-adevar, este bine sa tii cont de aceste lucruri, insa trebuie sa stii ca exista si remedii naturiste coleretice si colagoge, care te pot ajuta atunci cand fierea iti da batai de cap.

Iata 5 remedii si tratamente rapide care te ajuta cand ai o criza de fiere!

1. Sunatoarea te ajuta cand ai o criza de fiere

Sunatoarea (Hypericum perforatum) este un remediu clasic pentru neplacerile provocate de afectiunile biliare. Aceasta planta cu flori de un galben auriu este bogata in uleiuri volatile si in flavonoizi. Ea are capacitatea de a ajuta la eliberarea cailor biliare.

Daca vrei sa scapi de problemele biliare, trebuie sa bei doua cani de infuzie de sunatoare pe zi, vreme de doua saptamani.

2. Rostopasca - unul dintre cele mai bune remedii pentru dischinezia biliara

In ciuda gustului neplacut, rostopasca (Chelidonium majus) este de mare ajutor cand te confrunti cu dischinezia biliara. Alcaloizii, taninurile si mucilagiile continute de aceasta contribuie la curatarea canalelor biliare.

Pentru ca efectul sa fie optim, este bine sa consumi rostopasca sub forma de pulbere, cate un varf de cutit de trei ori pe zi sau conform indicatiilor unui specialist in remedii naturiste ori ale farmacistului. De asemenea, este bine ca tratamentul de acest gen sa nu fie luat cu grija, pentru ca rostopasca poate fi toxica atunci cand se depasesc cantitatile admise.

3. Ceaiul de anghinare, un tratament de incredere daca ai o criza de fiere

Ca toate ceaiurile destinate tratarii problemelor biliare, si anghinarea (Cynara scolymus) te poate face sa te incrunti cand o gusti: este amara. Totusi, ea contine cinarina, o substanta care are capacitatea de a detoxifia ficatul si caile biliare, asa ca trebuie sa treci cu vederea aspectul gustului neplacut.

Ceaiul de anghinare se prepara dintr-o lingurita de planta uscata la o cana de apa si trebuie consumat de cel mult trei ori pe zi.

4. Uleiul de masline vindeca criza de fiere 

Pe langa beneficiile pentru sanatate deja cunoscute ale uleiului de masline, printre care se numara si scaderea nivelului colesterolului din sange, trebuie sa stii ca el te ajuta si cand te confrunti cu o criza de fiere. In acest scop, este indicat sa iei una-doua linguri de ulei de masline dimineata, pe stomacul gol, dupa care sa stai intinsa in pat pe partea dreapta, pentru cel putin o jumatate de ora.

5. Turmericul, condimentul-medicament

Turmericul (Curcuma longa) este unul dintre cele mai apreciate condimente in bucataria asiatica. Pe langa savoarea sa deosebita, el este si un remediu la care poti apela din timp, in scopul prevenirii crizelor bilare. Turmericul pote fi adaugat cu succes in multe preparate, de la supele creme pana la orezul gatit in stil asiatic. 

Daca vrei sa stii ce alte beneficii pentru organism mai are acest condiment, afla totul de aici !

Dischinezia biliara poate fi foarte neplacuta, de aceea este bine sa ai un regim de viata sanatos si sa eviti alimentele care iti dauneaza. Cand vezi ca apar primele semne ale unei crize de fiere, apeleaza cu incredere la remediile naturiste si iti vei reveni rapid.

Vezi si
Tălpi galbene: cauze și tratament
Tălpi galbene: cauze și tratament
Raluca Margean | Miercuri, 10.09.2014
Halva: beneficii, proprietăți și idei de consum
Halva: beneficii, proprietăți și idei de consum
Raluca Margean | Miercuri, 10.09.2014
Limba încărcată: cauze, simptome și tratament
Limba încărcată: cauze, simptome și tratament
Raluca Margean | Miercuri, 10.09.2014
Articolul urmator »
Variabilitatea ritmului cardiac: ce este și de ce este importantă
Variabilitatea ritmului cardiac: ce este și de ce este importantă
Raluca Margean | Marţi, 30.07.2024
Incepe quiz
Ai supravieţui unei apocalipse?
Ai supravieţui unei apocalipse?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (118)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Vitamine care te ajută în spondiloza cervicală
Raluca Margean | Marţi, 20.08.2024
10 alimente care sporesc senzația de foame
Raluca Margean | Joi, 30.01.2025

Ne găsești pe