Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

De ce afecțiune gravă a momentului te scapă căsătoria

Redactor Andreea Baluteanu

Atacul cerebral este una dintre cele mai de temut afecţiuni ale prezentului! Statisticile ne informează de un fenomen îngrijorător: în 2014, România se afla pe locul 3 în Europa, atât din punctul de vedere al incidenţei accidentelor vasculare cerebrale, dar şi al mortalităţii cauzate de această afecțiune.

În aceste condiţii, căutarea remediilor în faţa temutului atac cerebral trebuie să constituie una dintre preocupările tale de căpătâi. Iar cel mai nou studiu în domeniu vine cu o propunere la care nu ne-am fi gândit: căsătoria! Află care este mariajul ce te salvează de atacul cerebral şi raţiunile din spatele acestei concluzii!

Căsătoria, secretul oamenilor care au supravieţuit atacurilor cerebrale

Un stil de viaţă sănătos şi echilibrat, o alimentaţie bogată în fructe şi legume, stres puţin sau care lipseşte cu desăvârşire, meditaţie, yoga, sport - acestea sunt, în mare, recomandările pe care medicii ni le făceau, pentru a ne şti ferite de incidenţa bolilor cerebrovasculare.

Iată ce nu ţi-a spus (încă) doctorul tău de familie: o căsnicie stabilă, fericită, te poate ajuta nu numai să supravieţuieşti unui atac cerebral, dar şi să îl eviţi. Este o întoarcere la 180 de grade faţă de ultimele concepţii, care subliniază că o viaţă independentă te scapă de stres şi nefericire.

Şi nu e doar iniţiativa unor grupuri pro-mariaj, ci concluzia la care au ajuns cercetătorii avizaţi. Este vorba despre un grup de oameni de ştiinţă de la Duke University(SUA), care au analizat 2.351 de adulţi, cu vârste de peste 41 de ani, suferind de un atac cerebral în perioada 1992-2010. Subiecţii au fost monitorizaţi pentru o medie de cinci ani fiecare, răspunzând în această perioadă nu doar la întrebări despre starea lor de sănătate, ci și despre stilul de viaţă.

Rezultatele obţinute de cercetători sunt edificatoare: dintre persoanele implicate în studiu, peste 58% au încetat din viaţă în acest interval. Iar diferenţele sunt şi mai impresionante: respondenţii care nu se căsătoriseră niciodată erau afectaţi de un risc cu 71% mai mare de a deceda în urma atacului cerebral, comparativ cu persoanele căsătorite.

Nu este însă singurul aspect de care trebuie să ţinem cont! Este interesant faptul că divorţaţii sau văduvii implicau un risc de mortalitate de 23%, respectiv 25%, valorile crescând însă la 39%, respectiv 40%, în cazul în care fuseseră implicaţi în mai multe căsnicii! Şi mai important, aceste numere nu sufereau nicio schimbare dacă persoanele în cauză erau sau nu căsătorite la data studiului.

Ceea ce ne ajută să tragem o concluzie: nu numai că mariajul te poate ajuta să supravieţuieşti în urma accidentului cerebral, dar este esenţială şi longevitatea sa: căsniciile îndelungate sunt cele care îţi garantează o şansă superioară la viaţă.

Folosind cuvintele lui Matthew E. Dupre, autorul acestui studiu, „scopul nostru a fost acela de a arăta că experienţele maritale curente sau trecute au consecinţe importante asupra progresului înregistrat după atacul cerebral”.

Totuși trebuie să nuanţăm faptul că cercetătorii nu au reuşit să reliefeze şi cauzele pentru care căsnicia te salvează de una dintre cele mai terifiante boli. Nu te lăsa îmbătată de ideea de fericire, pentru că subiecţii nu au fost chestionaţi asupra calităţii mariajelor, stresului sau anxietăţii la care au fost supuşi în cadrul sau în absenţa sa.

Tot ce ne rămâne este să jonglăm în întuneric, cu concepte nedemonstrate. Cercetătorii consideră că vitală este susţinerea de care persoanele căsătorite beneficiază după un accident cerebral, dar şi faptul că, în majoritatea cazurilor, ele au copii, un cerc larg de prieteni şi un statut socio-economic superior. Toţi aceşti factori, coroboraţi, te pot feri de incidenţa unui atac cerebral, dar şi de deces.

Desigur, noi nu te obligăm să îţi pui pirostriile, dacă eşti tânără şi fericită fără acea bucată de hârtie. Ceea ce contează este loialitatea şi stabilitatea. Nu uita însă că riscurile de a suferi de un atac cerebral vascular au crescut enorm la persoanele sub 30 de ani şi că dragostea poate fi un panaceu. Aşa cum o demonstrează acum şi studiile!

Descoperă aici şi semnele prevestitoare ale accidentului vascular cerebral, care pot avea loc cu săptămâni înainte de declanşarea propriu-zisă!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!