Neurologii au decis: dacă uiți des, ești mai deștept decât majoritatea

Neurologii au decis: dacă uiți des, ești mai deștept decât majoritatea

Lorena Teacă

Există oameni care se laudă cu o memorie excelentă, de invidiat, dar și oameni care roagă de alte persoane să rețină lucruri în locul lor, deoarece memoria nu-i ajută. Chiar dacă pe moment pot reține o conversație, de exemplu, pe măsură ce trece timpul, nu-și mai pot aminti nici măcar lucrurile esențiale din acel dialog.

Tu din ce categorie faci parte? Dacă ești una dintre persoanele care nu pot reține aproape nimic, nu te teme, fiindcă acest disconfort este, de fapt, un semn că ești o persoană foarte inteligentă. Studiile au demonstrat că persoanele uituce sunt chiar deștepte.

Femeie cu mâna la gură și gura deschisă

Paul Frankland și Blake Richards de la Universitatea din Toronto au descoperit că amintirile vechi sunt înlocuite de creier cu amintiri recente, fapt pentru care uneori nu ne putem aminti anumite detalii, oricât de mult am încerca. Mai mult decât atât, cei doi cercetători susțin că este important ca acest lucru să se întâmple, astfel încât creierul să se concentreze asupra evenimentelor recente.

Creierul funcționează cu ajutorul unui mecanism numit hipocamp, care stochează amintiri. Hipocampul „scapă” de detaliile neimportante și se concentrează pe ceea ce contează cu adevărat, iar acest lucru permite omului să ia decizii rapide și inteligente. O persoană care are creierul „aglomerat” cu foarte multe amintiri este indecisă și adeseori incapabilă să ia decizii ferme.

Fata care se uită pe geam

Astfel, în cazul în care te trezești în mijlocul magazinului că ai uitat ce voiai să cumperi, nu intra în panică, nu e nimic în neregulă cu tine. Acest lucru este perfect normal și înseamnă că mintea ta funcționează așa cum trebuie. Totuși, în cazul în care ai pierderi mari de memorie care te afectează, nu ezita să faci o vizită medicului.

Surse foto: iStock, Unsplash

Articolul urmator
Adevăratul secret al fericirii, potrivit celui mai lung studiu de la Harvard
Adevăratul secret al fericirii, potrivit celui mai lung studiu de la Harvard
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!
Incepe quiz
Mai eşti îndrăgostită de iubitul tău? Testul care este mai sincer cu tine decât eşti tu însăți!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (233)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.