Efectele devastatoare ale hormonilor din carne. Copiii devin adolescenţi cu 2 ani mai devreme

Efectele devastatoare ale hormonilor din carne. Copiii devin adolescenţi cu 2 ani mai devreme

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Studiile recente ne-au dezvăluit un lucru mai mult decât îngrijorător: copiii ajung să înceapă pubertatea chiar și la vârsta de 7 ani. Copiii cresc rapid - fiecare părinte știe asta. Dar în lumea modernă crescutul acesta rapid de care se plânge orice părinte nu se mai referă doar la anii care zboară ca gândul. Dacă ai descoperit că micuțul tău de numai 6 ani are deja păr pubian? Sau că fiicei tale de 8 ani încep deja să îi crească sânii? Ambele variante pot reprezenta experiențe foarte înfricoșătoare pentru un părinte. Pubertatea precoce reprezintă un teritoriu încă necunoscut pentru părinții și copiii din ziua de astăzi.

Ea survine, cel mai adesea, din cauza hormonilor cu care sunt pline alimentele - mai ales carnea pe care le-o dăm micuților chiar și de la cele mai fragede vârste. De aceea copiii de 10 ani, de exemplu, de acum sunt mult mai maturi din pucnt de vedere fizic decât eram noi la vârsta lor.

Mama cu fetita la doctor

Ce este pubertatea precoce

Studii recente au arătat că pubertatea are loc la copii la o vârstă tot mai fragedă. Fetițe de 8 ani pot experimenta dezvoltarea normală a sânilor și părul pubian. Începând cu anul 2010, de două ori mai multe fete se confruntă cu pubertate timpurie față de cum se întâmpla cu un deceniu în urmă. Astfel, există cazuri în care copiii cu vârste între 6 și 7 ani - sau mai tineri - pot prezenta și ei aceste simptome de pubertate precoce.

De ce apare pubertatea precoce

Oamenii de știință au legat simptomele pubertății precoce de mai mulți factori. Societatea a început să se miște într-un ritm tot mai rapid – mâncărurile preparate în supermarketuri și nu în propria casă și produsele semipreparate au devenit o componentă obișnuită a vieții de zi cu zi. Aceste lucruri care, pe de o parte ne ușurează viața extrem de mult, au și un efect mai mult decât negative, reprezentând una dintre cele mai puternice legături cu pubertatea timpurie.
Momentan, oficial sunt permiși șase hormoni în alimente, inclusiv estradiol, estriol, testosteron și progesteron - hormonii sexuali care pot grăbi vârsta la care are loc pubertatea. Și epidemia de obezitate joacă un rol important. Estrogenii sunt făcuți și depozitați în țesutul adipos – de aici și numărul tot mai mare de copii supraponderali și obezi.
Și, desigur, toxinele găsite în produsele de zi cu zi pot fi vinovate, de asemenea. Produsele de uz casnic cum ar fi săpun de mână, șampoane, produse cosmetice și produse de curățat conțin substanțe chimice - parabeni - care sunt cunoscuți sub numele de xenoestrogeni și sunt văzuți pe post de estrogen în organism, crescând probabilitatea pubertății timpurii.

Se poate trata pubertatea precoce?

În majoritatea cazurilor de pubertate precoce, o injecție lunară de medicamente de tipul leuprolidei reprezintă un tratament suficient. Acest medicament întârzie dezvoltarea până când copilul atinge vârsta normală de pubertate. La întreruperea tratamentului, procesul de pubertate se va relua normal.
În cazuri rare, debutul precoce al pubertății poate fi legat de o tumoare a glandelor suprarenale. Această tumoare poate fi îndepărtată chirurgical și poate opri avansarea pubertății.

Ce poți face pentru a evita pubertatea precoce

Poți încetini sau elimina impactul expunerii precoce la excesul de hormoni asupra copiilor prin schimbarea câtorva obiceiuri zilnice. Nu numai că vei îmbunătăți sănătatea lor la această vârstă fragedă, dar îi vei învăța cum să adopte un stil de viață sănătos pe toată durata vieții lor și să reduci riscul crescut de boli care însoțesc pubertatea precoce.
1. Fii eco. Alegerea alimentelor ecologice sau a celor cumpărate direct de la țărani va reduce expunerea chimică și prelucrarea alimentelor. Scade prezența substanțelor chimice din locuința ta prin curățarea cu substanțe naturale, cum ar fi oțetul și sucul de lămâie. Acestea sunt la fel de eficiente și, pe deasupra, non-toxice.
2. Citește etichetele produselor. Oferă-ți timp pentru citirea etichetelor atunci când alegi alimente, detergenți de uz casnic, șampoane, săpunuri și produse cosmetice. Evită produsele cu o listă lungă de substanțe chimice și atenție mare la cele care au parabeni și ingrediente care se termină în "-eth", lauril de sodiu sau lauret sulfat, triclosan și trietanolamină.
3. Sport. Învață copilul cu un stil de viață activ. Faceți plimbări împreună și încurajează-i participarea orice tip de activitate fizică, mai ales în aer liber. Sportul îți poate ajuta copilul să nu aibă probleme cu greutatea și reduce considerabil expunerea la hormoni.

Articolul urmator
Numărul de pași pe care trebuie să-l faci zilnic dacă nu vrei să mori devreme
Numărul de pași pe care trebuie să-l faci zilnic dacă nu vrei să mori devreme
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!
Incepe quiz
Vrei să știi cum va arăta viața ta peste 10 ani? Fă testul acesta și afli răspunsul în mai puțin de 1 minut!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.