Anticoncepționale retrase de pe piață, din cauza riscului de sarcină

Anticoncepționale retrase de pe piață, din cauza riscului de sarcină

Lorena Teacă

De foarte multe ori, pentru a evita o sarcină nedorită, femeile obișnuiesc să cumpere anticoncepționale fără recomandarea medicului, însă acest lucru poate provoca unele modificări structurale ale ficatului sau formațiuni nodulare. Metoda cea mai sigură de administrare a acestor pilule are la bază un examen medical, în urma căruia medicul recomandă medicamentele ideale organismului tău.  

anticonceptionale

Pilulele trebuie administrate într-o anumită ordine și la o oră exactă, pentru ca efectele să fie cele promovate în prospect. În cazul în care acestea nu sunt luate în ordinea recomandată de specialist, o sarcină inoportună ar putea apărea în orice moment.

În ciuda acestui fapt, o companie din Florida își retrage în mod voluntar patru loturi de contraceptive, din cauza ambalării defectuoase. Specialiștii susțin că aranjamentul incorect al comprimatelor sau lipsa unei pilule din folie poate afecta eficiența produsului.

Compania Apotex Corporation a declarat că retrage de pe piață tabletele Drospirenone(vândut), Ethinyl Estradiol și USP, care au fost furnizate la nivel național către distribuitori.

Vestea bună este că, în ciuda faptului că eficacitatea produsului poate fi afectată din cauza variației dozei administrate, până în prezent nu au fost înregistrate cazuri de sarcină sau de efecte adverse.

Tabletele de anticoncepționale trebuie să conțină 28 de pilule, din care 21 de comprimate galbene și alte 7 de culoare albă.

Apotex Corporation le-a trimis distribuitorilor scrisori de notificare în care se solicită returnarea tuturor produselor aflate pe stoc.

Mai mult decât atât, pacienții cărora le-au fost prescrise aceste medicamente sunt rugați să le returneze în farmacia de unde le-au achiziționat și să contacteze medicul dacă au întâmpinat probleme legate de administrarea sau utilizarea acestui produs.

Toate produsele afectate au ca dată de expirare luna august a anului 2020, iar loturile afectate sunt etichetate cu următoarele numere: 7DY008A, 7DY009A, 7DY010A, 7DY011A.

Astfel, trebuie să fii foarte atentă la contraceptivele pe care le iei, deoarece o singură greșeală te poate costa... o sarcină nedorită.

Articolul urmator
Riscul la care te expui zilnic! Ce se întâmplă în organism dacă bei cafea din pahare de plastic?
Riscul la care te expui zilnic! Ce se întâmplă în organism dacă bei cafea din pahare de plastic?
Câți bărbați vor plânge după tine?
Incepe quiz
Câți bărbați vor plânge după tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.