Cum îți afectează rimelul sănătatea ochilor

Viorica Ghinea, redactor

Toate femeile își doresc să aibă gene lungi și dese, dar, cum nu toate am fost înzestrate de către Mama Natură cu ele, apelăm deseori la popularul rimel. Acesta este unul dintre cele mai apreciate și folosite produse din industria beauty, astfel că rar nu apare pe lista de cumpărături a unei femei. Având în vedere că este de nelipsit din ritualul de makeup, puține reprezentante ale sexului frumos și-ar vedea viața fără el.

Nimeni nu poate să conteste rezultatul incredibil pe care îl are rimelul asupra lookului nostru, dar trebuie să luăm în considerare și faptul că acest produs ne afectează sănătatea ochilor.

Citește în galerie ce efecte negative are rimelul asupra ochilor!

Citește și ce alte greșeli de makeup îți afectează ochii!

Îți poți pierde genele

Îți poți pierde genele

Multe dintre rimelurile aflate în comerț au ingrediente care „sufocă” rădăcina firelor de păr și pielea, astfel că genele se usucă și se subțiază cu timpul. Folosite pe termen lung, astfel de produse vor provoca pierderea genelor, cu atât mai mult dacă sunt aplicate în mai multe straturi. Este indicat să optezi pentru produse care hidratează firele de păr ori să introduci în ritualul tău de îngrijire tratamente pentru gene frumoase.

Poți dezvolta alergii oculare

Poți dezvolta alergii oculare

Chiar dacă nu ai avut parte niciodată de o sensibilitate la produsele cosmetice, anumite ingrediente din compoziția rimelului, cum ar fi propilen glicolul, pot conduce la dezvoltarea ei. Alergia se va manifesta prin înroșire, inflamație și mâncărime la nivelul ochilor. Evită să folosești produse cu pigmenți colorați, ceară sintetică și arome intense. În schimb, optează pentru unele cu formulă hipoalergenică.

Te poți alege cu infecții la nivelul ochilor

Te poți alege cu infecții la nivelul ochilor

Chiar dacă vrei să împarți cu cea mai bună prietenă rimelul tău preferat, este mai bine să eviți acest lucru. Dacă ea a avut probleme recent, poți face cu ușurință conjunctivită, urcior și alte tipuri de infecții oculare. De asemenea, specialiștii avertizează că există și riscul de a lua bacterii care nu se manifestă la ea, dar care pot conduce la complicații în cazul tău.

Îți poți pierde vederea

Îți poți pierde vederea

Chiar dacă sună tragic acest lucru, este important să iei în considerare faptul că bacteriile și ciupercile care se dezvoltă pe peria și în interiorul tubului de rimel pot afecta serios sănătatea ochilor. Folosit zilnic și pe termen lung, acest produs de makeup poate să aibă efecte negative asupra vederii. De aceea, este indicat să nu îl mai folosești dacă au trecut mai mult de trei luni de la deschiderea lui. În plus, nu uita cât de important este să te speli bine pe mâini înainte de folosire. Bacteriile pe care le ai pe mâini pot ajunge cu ușurință pe periuță, apoi să ia contact cu ochii tăi.

Articolul urmator Demodex: ce este și cum îți afectează sănătatea?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.