Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Motivul surprinzător din cauza căruia oamenii se îmbolnăvesc de cancer

Redactor Andreea Baluteanu

Până acum, oamenii de ştiinţă considerau aproape unanim că o viaţă sănătoasă, cu accentul pus pe alimentaţie naturală, un psihic echilibrat şi mişcare în aer liber, ne putea feri de incidenţa cancerului. Însă această concepţie este scuturată din temelii de un studiu desfăşurat de cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins!

Conform acestora, două treimi din cazurile de cancer nu sunt rezultatul fatidic al alegerilor noastre de viaţă, ci sunt provocate de mutaţii la nivelul genelor, care determină o creştere a celulelor canceroas. Descoperă mai jos informaţii suplimentare despre această teorie revoluţionară!

Motivul pentru care oamenii se îmbolnăvesc de cancer: ghinion pur!

În studiul care poate zgudui concepţia populară despre cancer, cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins au plecat de la o întrebare pertinentă: de ce anumite ţesuturi, precum cele din pancreas sau intestine, sunt mai predispuse la a dezvolta tumori? Pentru a ajunge la un răspuns, ei au comparat 31 de ţesuturi umane cu riscul de cancer pe care acestea îl prezentau în rândul populaţiei americane. Analizele de laborator i-au condus la următoarea observaţie: ţesuturile cu un număr ridicat de diviziuni celulare erau un teritoriu propice pentru mutaţii aleatorii, dezvoltând tumori canceroase mai des decât cele care nu prezentau o asemenea evoluţie.

Pot aceste rezultate să indice că de acum încolo eşti liberă să îţi duci viaţa aşa cum vrei, ţinând cont că nu ai niciun cuvânt de spus în propria protecţie? Oamenii de ştiinţă se grăbesc să te contrazică! În primul rând, nu putem uita că mai rămâne încă o treime de tipuri de cancer în care evoluţia tumorilor este provocată de factori de mediu pe care îi poţi controla. Astfel, cancerul la plămâni sau cel de piele are drept cauze principale fumatul şi expunerea neprotejată la soare! Nu, nu e vorba de ghinion orb aici, ci de propriile opţiuni de viaţă.

Chiar şi în cazul tipurilor de cancer determinate de mutaţiile la nivelul celulelor, cercetătorii au grijă să ne atenţioneze asupra impactului stilului de viaţă. Pentru a facilita înţelegerea teoriei lor, ei compară procesul de evoluţie a tumorilor canceroase cu o călătorie cu maşina: importantă este durata călătoriei, calitatea vehiculului de care ai parte, condiţiile de mediu, starea şoselei, dar şi măsurile de siguranţă pe care tu ţi le iei. Aşa cum o centură de siguranță are potenţialul de a-ţi salva viaţa, şi metodele de prevenţie sunt esenţiale. Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins vorbesc despre două tipuri de prevenţie: cea primară (alimentaţie sănătoasă, sport, protecţie UV şi renunţarea la fumat) şi cea secundară (controale medicale periodice).

Da, se pare că genele pot provoca tumorile canceroase, dar noi nu suntem nici pe departe absolvite de responsabilitate! Aşa că limitează consumul de fast-food, apucă-te de yoga şi meditează, pentru a te asigura că vei duce o viaţă lungă şi frumoasă!

Descoperă aici şi legătura dintre coaja de banană şi leacul cancerului de piele!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (31)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!