Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

20 de lucruri pe care femeile fără copii nu mai vor să le audă

Dana Ungureanu

A fi părinte nu este un lucru imposibil și în niciun caz nu aduce nefericire, chiar dacă, pe alocuri, auzim diverse persoane, în special femei, cum se plâng de viața agitată, de stresul pe care îl au zilnic, de nopțile nedormite sau de goana între cabinete, magazine și parcuri. În antiteză, sunt femeile fără copii, despre care mamele cred că au viața pefectă, pe care și-au dorit-o. Este însă oare așa? 

Într-adevăr, viața de părinte nu este una ușoară, nimeni nu a zis asta, însă, dacă stăm să facem o analiză, vom observa care sunt diferențele sunt între mame și femeile fără copii. Femeile care au copii au viața complet schimbată, nu mai au timp pentru activitățile pe care odinioară le făceau fără să clipească, nu mai au timp să se îngrijească, să citească, să călătoarească, nu-și mai permit să poarte conversații picante până în zori de zi sau să se distreze până noaptea târziu. Sau, cel puțin, nu mai au la fel de mult timp pentru aceste preocupări. Și totuși, viața lor este minunată, cu micuții care au intrat în lumea lor și care le oferă cele mai frumoase momente și amintiri.

Totodată, sunt femei care nu consideră că maternitatea le limitează, iar ele reușesc foarte bine să spulbere toate preconcepțiile legate de viața de mamă. Ele ar putea fi un etalon pentru reprezentantele sexului frumos care își doresc să aibă copii, însă le este teamă de eventualele schimbări.

Experiențele nu pot fi comparate

Există o tendință de a analiza și de a compara mereu. Iar această tendință nu este deloc una sănătoasă și nici perfect valabilă. Ce-i drept, putem vorbi despre femei care au copii și despre femei care nu iși doresc să dea viață sau care nu au luat în calcul acest pas, însă orice paralelă între experiențele lor nu și-ar avea rostul.

Pe de o parte, femeile care au copii au varianta lor despre ce înseamnă să fii mamă și despre ce înseamnă să ți se schimbe complet viața. Este o continuă dezbatere despre cum se schimbă corpul celor care au devenit mămici, despre cum reușesc unele dintre ele să arate mai bine după o naștere, despre cât de norocoase sunt femeile care nu au copii sau despre cât timp are fiecare la dispoziție pentru a se bucura de micile plăceri ale vieții.

Femei fără copii sau femei cu copii

Femei, pur și simplu! Indiferent în ce etapă a vieții se află, femeile vor fi mereu… femei. Chiar dacă prioritățile lor se vor schimba de-a lungul vieții, chiar dacă vor avea sau nu vor avea copii, chiar dacă vor arăta bine în continuare sau vor lua în greutate, chiar dacă se vor machia și vor avea mereu ținute perfecte sau vor pune frumusețea pe locul doi, urmașele Evei vor fi mereu feminine, gingașe, iubitoare și libere sa își trăiască viața dupa propriile reguli și principii.

Este greu să pui față în față cele două categorii, să înțelegi viața fiecărora dintre ele sau să te pui în locul lor. Fiecare femeie are propriile etape, fie că va deveni mamă sau nu. Femeile nu trebuie analizate în baza unor standarde, nu trebuie să fie în competiție și nu ar trebui să își compare la fiecare pas experiențele de viață. Este greu să ai același stil de viață ca al altor persoane, motiv pentru care comparația nu este sănătoasă.

Poate că bărbații măsoară reprezentantele sexului frumos în funcție de unele standarde pe care ei le au, însă femeile care au devenit mame nu ar trebui să între în competiție cu cele care nu au ales să faca acest pas. Și nici femeile care nu au ales să aduca pe lume un copil nu ar trebui să audă mereu cât de frumos este să traiască această expriență și cât de mult le-ar putea schimba viața.

prietene care se distreaza in oras

Cum e viața fără copii

În timp ce mamele povestesc despre experiența lor și despre tot ce a însemnat pentru ele această decizie, cele care nu au dat naștere vorbesc despre cum e viața fără copii. Sunt două experiențe de viață complet diferite, iar părerile sunt împărțite.

În orice caz, urmasele Evei care nu au dat naștere nu își doresc să audă la fiecare pas cât de minunată este această etapă a vieții. Poate că unele dintre ele și-au dorit copii, însă timpul sau situațiile sociale, personale sau profesionale nu le-au permis să devină mame. Sunt foarte multe motive pentru care unele dintre reprezentantele sexului frumos nu își doresc sau nu reușesc să își intemeieze o familie, iar de cele mai multe ori acest subiect nu este foarte ușor de îndurat.

Cum e viața fără copii? Poate că uneori este dificilă sau poate că uneori este frumoasă. Poate că uneori femeile fără copii se ascund în spatele unor aparențe sau altele sunt convinse că nu își doresc copii.

Viața celor care nu au adus pe lume un copil poate fi la fel de frumoasă și de minunată precum viața celor care au copii, depinde doar de perspectiva pe care o are fiecare asupra vieții.

femeie care sta in mijlocul drumului si priveste in fata

20 de lucruri pe care femeile fără copii nu mai vor să le audă

Așa cum spuneam, nu ar trebui să fie o confruntare între femeile care au copii și cele care nu au devenit mame, iar din acest motiv vom enumera 20 de lucruri pe care reprezentantele care nu au copii nu mai vor să le audă:

-         “Va veni un moment în care vei regreta că nu ai făcut copii”

-         “Imaginează-ți cum ar fi fost dacă părinții tăi nu te-ar fi dorit”

-         “Încă mai ai timp să faci copii”

-         “Copiii îți schimbă viața complet”

-         “Să ai copii este cel mai bun și mai frumos lucru pe care îl poți face în viață”

-         “Ar fi momentul să te gândești să ai copii

-         “Nu lasă prea mult timp să treacă până să faci acest pas”

-         “Cu siguranță vei fi o mamă bună”

-         “Trebuie să te gândești că va veni o zi în care vei avea nevoie de cineva care să aibă grijă de tine”

-         “Pierzi cea mai frumoasă parte a vieții”

-         “A fi părinte înseamnă a învăța ce înseamnă dragostea necondiționată”

-         “Orice femeie trebuie să fie mamă, mai devreme sau mai târziu”

-          “Te-ai gândit vreodată ce părere are partenerul tău despre acest pas important pe care ar trebui să îl faceți?”

-         “Poate că, dacă ai sta mai mult timp în preajma copiilor, îți vei dori mai mult să faci și tu acest pas”

-         “Poate că unele femei nu sunt făcute pentru a fi mame”

-         “Nu lasă timpul să treacă, pentru că este posibil, ca atunci când îți vei dori să ai copii, să fie prea târziu”

-         “Nu îți face griji, va veni momentul potrivit și pentru tine”

-         “În momentul în care vei avea copii, vei descoperi foarte multe lucruri minunate despre tine”

-         “Nu trebuie să te lași descurajată de faptul că alte femei mai tinere decât tine au deja copii, fiecare are propriul său ceas biologic”

-         “Nu există o regulă că trebuie să faci copii până la o anumită vârstă, totul depinde de tine și de cât de pregătită ești pentru a face acest pas important”

Fie că vorbim despre femei care au copii sau despre femei fără copii, fiecare trebuie să se bucure de viață, să fie fericite și împăcate cu alegerile pe care le-au făcut.

Surse foto: unsplash.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!