Încrederea se câștigă foarte greu, dar o poți pierde în doar câteva secunde. Este lesne de înțeles faptul că o relație, indiferent dacă este de iubire sau de prietenie, se bazează pe încredere și respect.
Există cazuri în care, chiar dacă tu ești sinceră, limbajul corpului, mimica feței sau comportamentul tău îi poate determina pe cei din jur să creadă că spui o minciună și că nu ești demnă de încredere.
Noi am identificat 7 obiceiuri care îi fac pe ceilalți să nu aibă încredere în tine. Descoperă-le în galeria de mai sus!

Este o diferență mare între ceea ce spui și ceea ce faci
Este foarte important să respecți ceea ce spui. Spre exemplu, dacă spui că vei finaliza un proiect până vineri, dar joi apare altceva și trebuie să amâni proiectul, colegilor nu le va păsa că tu nu îți vezi capul de treabă. Pe viitor se vor gândi de două ori înainte să creadă ceea ce le promiți.

Nu este clar ce îți dorești de la cei din jur
Dacă trebuie să conduci o echipă de oameni, este foarte important să trasezi niște sarcini foarte clare. Este nevoie să te faci înțeles și să nu tragi la răspundere oamenii dacă nu i-ai instruit înainte. O echipă eficientă se bazează pe sinceritate!

Zâmbet fals
Psihologii spun că anumite gesturi faciale pot fi percepute ca semne de neîncredere. Specialiștii spun că un zâmbet forțat ar trebui să te facă să îți pui semne de întrebare în ceea ce privește sinceritatea celuilalt.

Nu înțelegi ce își doresc ceilalți
„Regula de aur” spune că este bine să îi tratezi pe ceilalți exact așa cum îți dorești să fii și tu tratată. „Regula de platină”, în schimb, spune că este mai bine să îi tratezi pe ceilalți așa cum își doresc ei. Este bine să fii atentă la dorințele celor din jur și să le acorzi încredere că totul va fi bine!