Când sufletul ți-e epuizat și tot ce vrei e să dispari, citește asta!

Când sufletul ți-e epuizat și tot ce vrei e să dispari, citește asta!

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Există uneori momente în viața fiecăruia în care simțim că totul se prăbușește în jurul nostru. Când problemele ne apasă sufletul precum pietrele de moară și credem că singura soluție de a scăpa este să dispărem cu totul, dacă s-ar putea. 

Trebuie să înțelegi că este perfect în regulă să ai sufletul epuizat. Trebuie să fii blând cu tine însăți și să știi că este bine că simți ceea ce simți. Este bine să lași totul să te acapareze, chiar dacă simți că te consumă în fiecare celulă a corpului tău.

Este în regulă să nu te simți liniștit, să fii trist, chiar dacă pe moment pare destul de dificil. Nu poți trăi doar într-o singură extremă tot timpul - cea a fericirii și abundenței. Nu trebuie să te forțezi să simți bucuria perpetuă sau să te lupți din toate puterile să depășești cât mai repede acea situație. Vindecarea are nevoie de timp și ar trebui să te simți mândra că ai puterea de a căuta acel echilibru în viața ta. 

o femeie este trista si isi tine mana in dreptul fruntii, iar langa este o alta femeie care isi tine mainile deasupra capului si priveste catre cer

Ce faci când sufletul ți-e epuizat

Ești om și chiar un om frumos, cu trăiri complexe; unele minunate, altele împovărătoare. Viața poate fi confuză și dezordonată, însă poți avea parte și de cele mai uimitoare experiențe. Acesta este lucrul pentru care ar trebui să fii cel mai recunoscător. Vei avea inima frântă, vei plânge, dar vei învăța lecții care te vor ajuta să evoluezi ca individ, să înflorești și să devii cea mai bună versiune a ta. Acele pierderi sau dezamăgiri te vor modela în cele mai dure moduri. Dar trebuie să continui să lupți și să te vindeci, chiar și atunci când doare cel mai tare. Pentru că ești curajos și ești demn de toată fericirea. 

Citește și: Ce să faci atunci când inima te trage în două direcții diferite și n-ai idee pe care cale să o apuci

Vitejia nu se demonstrează doar pe câmpul de luptă. Un om curajos se trezește dimineața, deși are sufletul epuizat și simte că nu vrea să mai vadă lumina zilei. Curajul este despre a-ți înțelege suferințele și a le confrunta cu toată forța. Trebuie să fii blând cu tine, chiar dacă nu ești într-o perioadă bună a vieții și ești dezamăgit de cum te simți sau arăți. Iartă-te pe tine însuți, tot acest proces de vindecare este dificil și solicitant. Nu pune presiune pe tine. 

Cel mai important este curajul de a aspira către ceva mai bun, de a încerca să primești lumina în viața ta din nou, chiar dacă este posibil să nu alegi cele mai inspirate căi. Intenția este cea care contează cel mai mult. Curajul înseamnă să îți dorești să te vindeci, chiar și atunci când nu ai dispoziția necesară. Trebuie să ai încredere în tine și în deciziile tale, chiar dacă nu știi pe ce cale să o apuci. Există lucruri bune la orizont, trebuie doar să ai capacitatea de a supraviețui acestor încercări și de a nu renunța nici măcar pentru o secundă la a lupta pentru tine. 

Surse articol: Thoughtcatalog / Medium / Themindsjournal

Surse foto: IStock

Articolul urmator
Monitorizarea glicemiei: cum se face corect și când este necesară
Monitorizarea glicemiei: cum se face corect și când este necesară
Când îți întâlnești sufletul pereche? Alcătuiește un meniu romantic și îți spunem!
Incepe quiz
Când îți întâlnești sufletul pereche? Alcătuiește un meniu romantic și îți spunem!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.