Ce poți face de mâine pentru starea ta de bine

Ce poți face de mâine pentru starea ta de bine

Redactor Divahair.ro

Oricare ar fi obiectivele tale imediate şi orice planuri de viitor ai avea pentru tine şi cei dragi, nu te poţi bucura din plin de fiecare zi şi de reuşitele tale, dacă nu ai o stare de sănătate optimă. Să investeşti în starea ta de bine înseamnă să ai preocupări active care să îți îmbunătățească confortul mental. Mai mult, ar fi bine şi să ai în vedere modalităţile prin care te poţi proteja, pe termen lung, de riscuri. Iată câteva idei pe care ar trebui să le ai şi tu în vedere.

barbat si femeie care danseaza in casa

Fă un set complet de analize

Prevenţia este printre cele mai importante aspecte când vine vorba despre sănătate. Astfel, este important să-ţi faci timp pentru a merge la medicul de familie, cel puţin o dată pe an, pentru un consult general. Pentru a avea o perspectivă de ansamblu clară asupra sănătăţii tale, este, de asemenea, important să-ţi faci anual un set complet de analize. De la carenţe de vitamine sau minerale care îţi pot da o stare de apatie generală, până la aspecte mai serioase care ţin de eventuale patologii, un set complet de analize te ajută să afli care este starea generală a sănătății tale.

Vizita periodică la medicul de familie te va ajuta să afli de anumite carențe pe care trebuie să le urmărești. Mai mult, astfel de analize periodice te vor ajuta și să descoperi în stadii incipiente orice afecțiune care ar putea apărea, și astfel să crești șansele de revenire mai rapidă.

Pe lângă consultaţii, analize şi trimiteri la medici specialişti, medicul de familie îţi poate oferi şi sfaturi adecvate pentru un stil de viaţă echilibrat, care să îţi asigure starea de bine şi dinamismul de care ai nevoie pentru a-ţi atinge toate obiectivele personale şi profesionale.

Ia în calcul riscurile pe termen lung

Pe lângă prevenţie şi controale anuale, este esențial să ai în vedere rriscurile pe termen lung şi să ai o strategie practică pentru a le putea gestiona. Pentru că viaţa îţi poate rezerva şi situații neprevăzute şi este firesc să vrei să te știi protejat de orice ar putea să-ţi aducă viitorul, ia în considerare o asigurare de sanatate. Detalii aici. Printr-o astfel de poliţă ești protejat financiar pentru o serie de afecțiuni grave, cele mai frecvente din lume, şi eşti asigurat 24 de ore din 24, oriunde te-ai afla.

Asigurările de sănătate te pot ajuta să faci față mai ușor unor cheltuieli medicale pe care nu le poți amâna. În funcție de stilul tău de viață și de ce acoperiri îți dorești, o astfel de asigurare îți poate oferi protecție financiară pentru accidente (casnice sau rutiere), pentru spitalizare sau chiar intervenții chirurgicale.

Acordă atenție dietei

Potrivit unui studiu realizat de experţi norvegieni şi publicat în reputata revistă medicală PLOS Medicine, o dietă echilibrată poate prelungi viaţa cu 9 până la 13 ani, în funcţie de vârsta la care adopți o alimentație variată și echilibrată. Aşadar, este evident că există o legătură concretă între ceea ce mănânci si starea ta de bine. Potrivit Harvard School of public health, unii cercetători susțin dieta mediteraneană ca model de alimentație sănătoasă pentru prevenirea bolilor cardiovasculare, creșterea duratei de viață și o înaintare în vârstă fără probleme de sănătate. Dieta mediteraneană este un plan alimentar care include un consum zilnic de cereale integrale, ulei de măsline, fructe, legume, fasole și alte leguminoase, nuci, ierburi și condimente. Alte alimente, precum cele de origine animală, sunt consumate în cantități mai mici, preparatele privilegiate fiind cele fiind cele cu pește și fructe de mare.

Recapătă-ți echilibrul mental discutând cu un specialist

Desigur, nu putem să vorbim despre o stare generală de bine, fără să vorbim şi de echilibrul mental. Ritmul accelerat al vieţii moderne, situaţiile neprevăzute la nivel personal sau social ne pot afecta şi pot genera stări de anxietate. De aceea, dacă simţi că sunt aspecte pe care nu le mai poţi gestiona singură, poți lua în calcul să apelezi la un specialist care să te ajute să gestionezi mai bine echilibrul psihologic.

Aşadar, există aspecte practice şi la îndemână pe care şi tu le poţi implementa, chiar de astăzi, astfel încât să te bucuri în fiecare zi de starea de bine pe care o meriţi!

Sursa foto: Shutterstock.com

Articolul urmator
Monitorizarea glicemiei: cum se face corect și când este necesară
Monitorizarea glicemiei: cum se face corect și când este necesară
La ce vârstă vei face ultima oară sex?
Incepe quiz
La ce vârstă vei face ultima oară sex?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (645 vizite)