Ce simți cu un minut înainte să mori? Cercetătorii au elucidat misterul

Ce simți cu un minut înainte să mori? Cercetătorii au elucidat misterul

Viorica Ghinea, redactor

Moartea este un fenomen care ne stârnește atât temeri, cât și curiozitate, astfel că este imposibil să nu te gândești la stările prin care trece o persoană care se află față în față cu ea. Cercetătorii au tot încercat de-a lungul timpului să afle prin ce treci atunci când te afli în ultimul minut din viață, iar concluzia la care au ajuns este incredibilă.

Află de mai jos ce simți cu un minut înainte să mori!

Ce simți în ultimul minut din viață: explicația specialiștilor

Conform specialiștilor de la American Society of Chemists, senzația oamenilor cu un minut înainte să moară este la fel ca cea pe care o au atunci când se uită la un film horror. Creierul reacționează la fel în ambele cazuri. Frica are un efect interesant pentru organism. Atunci când avem această senzație, simțurile transmit semnale către talamus, zonă a creierului care participă la preluarea impulsurilor nervoase. Corpul încearcă să lupte pentru a supraviețui, dar nu găsește soluția de care să se agațe.

Nivelul de adrenalină crește simțitor în ultimele 60 de secunde de viață, în special atunci când omul are un accident ori este atacat de cineva. Țipătul va fi prima reacție a organismului în astfel de momente. Exact ca în filmele horror. Personajele urmărite de criminal încep să țipe, deși știu că această reacție nu le va ajuta să scape.

Pentru a se înțelege mai bine prin ce trec oamenii în ultimul minut din viața lor, cercetătorii au oferit un exemplu. Atunci când o persoană este înjunghiată ori lovită puternic, i se opresc inima și respirația, dar creierul lucrează intens. Se pare că acesta este motivul pentru care cei care s-au întors din moarte clinică au declarat că au văzut o luminiță salvatoare. Dacă medicii intervin în acest stadiu, persoana respectivă poate fi readusă la viață, altfel va intra în moarte biologică. 

Citește prin ce experiențe au trecut oamenii care s-au întors din moarte clinică, dar și care sunt cele mai mari regrete pe care le au oamenii pe patul de moarte

Articolul urmator
Sportul este cel mai bun „tratament” pentru depresie și anxietate, spun studiile
Sportul este cel mai bun „tratament” pentru depresie și anxietate, spun studiile
În ce loc îți este sortit să mori?
Incepe quiz
În ce loc îți este sortit să mori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (24)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.