Nu Skin

Secretul vieții lungi și împlinite, dezvăluit de femeia care a ajuns la 109 ani: „Staţi departe de bărbați”!

Andreea Baluteanu

Indiferent de credințe, o viață lungă și armonioasă este năzuința fiecărui om. Iar cercetătorii, deși atât de contradictorii în alte afirmații, par să fi căzut de acord în ceea ce privește secretele longevității: mâncarea sănătoasă, relaxarea, mișcarea și somnul odihnitor sunt numai câteva dintre ele.

Cum se face însă că mulți oameni preocupați de sănătatea lor ajung să sufere de boli grave, în timp ce alții înfloresc deși au vicii cât cuprinde? O explicație ar putea fi genele, dar alta ne survine de la femeia care a trăit 109 ani fără probleme de sănătate. Deși Jessie Gallan, din Scoția, a dispărut dintre noi în martie 2015, ea ne-a lăsat un sfat prețios care continuă să ne „minuneze” și azi. Care a fost, conform elegantei doamne, secretul unei vieți împlinite? Lipsa bărbaților!

„Fără bărbați”, noul manifest pentru o viață lungă și frumoasă

Jessie Gallan s-a născut în 1906 în Kintore, Scoția, într-o familie de 8 persoane înghesuite într-o casă cu două camere. Spre deosebire de multe dintre prietenele ei care au ales să schimbe viața dificilă din casa părintească cu un soț, Jessie a avut ambiții mai mari. Și nu, nu ne referim aici la cele profesionale, ci la dorința neștirbită de a fi liberă și fericită.

Gallan a renunțat la studii pentru a se dedica ajutorării semenilor săi. A lucrat mai întâi ca ospătăriță și cameristă, apoi și-a continuat activitatea în domeniul serviciilor. Nu s-a căsătorit niciodată și atunci când a ajuns la bătrânețe s-a retras într-o casă de bătrâni destinată vârstnicilor singuri sau bolnavi.

„Secretul vieții mele lungi este acela că m-am ținut departe de bărbați. Reprezintă doar mai multe probleme decât merită”, afirma centenara în ianuarie 2015.

Ai rămas cu gura căscată? Află că Jessie Gallan nu a avut însă o viață lipsită de compania oamenilor, distrându-se până în ultima zi alături de prietena sa, Sarah Jane.

Desigur, nu trebuie să iei sfatul acestei uluitoare femei mot à mot și să pui capăt unei relații pline de împliniri doar pentru că bărbații ne scurtează zilele. Noi preferăm să traducem altfel secretul celei care a trăit bine și frumos până la 109 ani: relaxarea, liniștea și lipsa stresului. Dacă povestea ta te duce zilnic în al nouălea cer, atunci poate fi la fel de bine garanția pentru ani mulți și armonioși. Dacă preferi independența și te simți asfixiată în orice legătură de dragoste, atunci urmează mottoul lui Jessie Gallan și spune „fără bărbați” pentru tot restul vieții!

Abia așteptăm să ne spui ce părere ți-a făcut sfatul femeii care a atins vârsta de 109 ani! Eşti de acord cu ea sau consideri că nu vei putea niciodată să pornești pe acest drum?

Surse foto: Captura Youtube

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (49)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!