Sfaturi dure pentru relații pe care terapeutul nu ți le poate spune în față

Sfaturi dure pentru relații pe care terapeutul nu ți le poate spune în față

Alida Enache

Cine nu a suferit niciodată din iubire? Cine nu s-a confruntat cu sentimentul de "inimă frântă"? Până la urmă, cu toții suntem oameni, suntem sensibili și vulnerabili și este perfect normal să ajungem, la un moment dat, în cabinetul psihologului cu o "problemă a inimii". Din păcate, exista șansa ca suferința noastră să se transforme într-o tulburare emoțională odată cu trecerea timpului, care nu se va mai putea vindeca decât cu multă-multă terapie.

Rolul terapeuților este de a-i ajuta pe pacienții lor să-și dezvolte abilități cognitive și emoționale, de a le reduce simptomele bolilor mintale cu ajutorul consilierii și de a-i ajuta să facă față diferitelor provocări ale vieții. Consilierii îi ajută pe cei care suferă de diverse tulburări emoționale să își controleze și să își înțeleagă stările, pornirile și încearcă să îi vindece cu ajutorul terapiei.

Știm cu toții că principala cauză a stresului emoțional este, din păcate, situația amoroasă a fiecăruia. Multe persoane ajung în relații toxice alături de un partener abuziv, iar un astfel de eșec vine la pachet, uneori, cu numeroase tulburări mintale. Tot mai mulți oameni ajung în cabinetul psihologilor după o despărțire cruntă, căutând cu disperare ajutor și cerând sfaturi care să-i îndrume să-și vindece inima.

Ilustrație cu o femeie tristă la psiholog

Adevărul este că specialiștii în domeniu, oricât de mult și-ar dori acest lucru, nu pot fi sinceri în totalitate cu clienții lor. Există câteva lucruri pe care nu le pot spune acestora deoarece riscă să le rănească sentimentele sau chiar să le agraveze tulburarea de care suferă.

Haide să descoperim în rândurile de mai jos care sunt cele patru adevăruri crunte pe care niciun psiholog nu ți le va putea spune niciodată!

Sfaturi dure pentru relații pe care terapeutul nu ți le poate spune în față

1. Cu cât accepți mai repede eșecul, cu atât mai bine

Un terapeut nu îți va spune niciodată că a fi sincer/ă cu tine însuți este primordial atunci când te confrunți cu un eșec în relație. Cine ce a făcut sau cine cum a greșit nu reprezintă o prioritate în acest caz.

Dacă povestea ta de iubire s-a destrămat, tot ce poți face este să accepți acest fapt. Cu cât admiți mai repede eșecul, cu atât mai bine. Ce rost are să-ți prelungești agonia într-o relație toxică? Ce rost are să-ți pierzi viața lângă o persoană care îți aduce doar nefericire? Acceptă faptul că nu sunteți făcuți unul pentru celălalt și încearcă să treci peste acest episod. Relațiile care eșuează vin la pachet cu anxietate, depresie și alte probleme mentale.

Află și cum îți faci viața mai ușoară dacă suferi de anxietate!

2. Dacă relația este dificilă de la bun început, lucrurile nu se vor schimba nici în viitor

Terapeutul nu poate fi prea direct sau mult prea sincer cu pacienții săi, deoarece există riscul să îi rănească, fără ca măcar să vrea acest lucru. O persoană care suferă de o anumită tulburare psihică sau emoțională tinde să dramatizeze, în mod inconștient, orice situație și chiar să ia lucrurile mult prea personal.

Prin urmare, specialistul nu îți va spune niciodată că ar fi cazul să te separi de cel/cea pe care îl/o iubești. Chiar dacă el observă anumite tendințe toxice în legătura ta romantică, nu te va putea sfătui să o întrerupi. Ei bine, adevărul este că dacă relația ta nu funcționează în etapele inițiale, atunci nu-ți va fi deloc ușor să tragi de ea ani la rând.

3. Sentimentul de "inimă frântă" nu este deloc neobișnuit

Mulți oameni romantizează suferința și sentimentul de "inimă frântă". Consilierii se abțin să spună că această durere este perfect normală, deoarece cuvintele lor ar putea avea un impact negativ asupra stării de sănătate mintală a pacientului.

Aceștia încearcă întotdeauna să acorde timpul necesar celor care le calcă pragul căutând ajutor, până când ei vor fi pregătiți să accepte faptul că relația lor a eșuat. Să găsești o persoană specială care să te iubească și să te accepte exact așa cum ești poate fi o experiență uimitoare, dar dragostea de sine este, cu adevărat, eternă.

4. Nu, nu-ți îmbunătăți aspectul fizic pentru a-ți repara relația! Nu așa funcționează lucrurile!

Sigur, ți-ai putea schimba coafura sau întregul look, ți-ai putea căuta alt loc de muncă sau te-ai putea muta în alt oraș... Dar niciunul dintre aspectele enumerate mai devreme nu te vor ajuta să te împaci cu acea persoană sau să-ți vindeci rănile.

Terapeutul tău nu-ți va dezvălui niciodată faptul că toate aceste schimbări îți vor aduce o satisfacție trecătoare, care, în fond, nu te va ajuta cu absolut nimic pe termen lung. Pentru a-ți vindeca o problemă interioară trebuie să devii o persoană mai puternică, să lucrezi cu suferințele tale, cu vulnerabilitățile tale.

Citește și: 7 lucruri de care să îți amintești atunci când te simți copleșit/ă

Surse foto: Pixabay

Surse articol: TimesofindiaFakazanewsGlobalcirculate

Articolul urmator
Alimente pe care le poți mânca deși au prins mucegai, potrivit unui expert în siguranță alimentară
Alimente pe care le poți mânca deși au prins mucegai, potrivit unui expert în siguranță alimentară
Ce tip de barbat te poate face fericita?
Incepe quiz
Ce tip de barbat te poate face fericita?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (13)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    top 5 divahair.ro - psihologie

    1. 8 exerciții antistres pe care le poți face acasă (552 vizite)