Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Respirația este foarte importantă pentru trup și suflet: 8 exerciții care te ajută să te liniștești

Laura Voica
Prelungește expirația

Prelungește expirația

A inspira profund nu te poate calma întotdeauna. Respirarea profundă este legată de sistemul nervos simpatic, care controlează răspunsul de luptă sau fugă. Dar expirația este legată de sistemul nervos parasimpatic, care influențează capacitatea corpului nostru de a se relaxa și calma.

Respirația prea adâncă și prea rapidă vă poate duce la hiperventilație. Hiperventilația scade cantitatea de sânge bogat în oxigen care ajunge în creierul tău. Asta se întâmplă în momentele tale de anxietate sau stres.

Înainte de a respira adânc și profund, încearcă să expiri lung. Împinge tot aerul din plămâni, apoi pur și simplu lăsa-ți plămânii să-și facă treaba inhalând aer.

Apoi, încercă să acorzi puțin mai mult timp expirației decât inspirației. De exemplu, încearcă să tragi aer in piept timp de patru secunde, apoi expiră timp de șase.

Fă acest lucru timp de două până la cinci minute.

Această tehnică poate fi realizată în orice poziție confortabilă pentru tine, inclusiv în picioare, așezat sau culcat.

Sursa foto: Pixabay.com

Anxietatea face parte din viața noastră. S-ar putea să te simțiți anxioasă când te confrunți cu o problemă la locul de muncă, înainte de un examen sau înainte de a lua o decizie importantă. Dar tulburările de anxietate implică mai mult decât griji temporare sau frică. Pentru o persoană cu o tulburare de anxietate, anxietatea nu dispare și se poate agrava în timp. Unul dintre simptomele des întâlnite este lipsa aerului sau întâmpinarea dificultăților de respirație.

Dacă simți că rămâi fără aer din cauza anxietății, există tehnici de respirație pe care le poți încerca pentru a atenua simptomele și pentru a-ți îmbunătăți vizibil starea. În continuare îți vom prezenta cele mai eficiente tehnici pe care le poți practica în orice moment al zilei.

Surse foto: pixabay.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!