Simți nevoia să dormi prea mult? Riști să te îmbolnăvești de demență senilă

Simți nevoia să dormi prea mult? Riști să te îmbolnăvești de demență senilă

Roxana R

Dacă simți nevoia să dormi mai mult decât de obicei, poate fi un semn că te vei îmbolnăvi de demență senilă. Riscul este mai mare dacă ești în vârstă și dormi peste 9 ore pe noapte.

De obicei, după o anumită vârstă, nevoia de somn scade. Astfel, persoanele de 50-60 de ani dorm mai puțin decât tinerii. Sunt însă și cazuri în care încep să doarmă prea mult, peste 9 ore în fiecare noapte. Nu este semn bun.

Cercetătorii au aflat că această nevoie de somn poate fi semn că acea persoană se va îmbolnăvi de demență senilă. Riscul apariției acestei boli crește de peste 2,5 ori la vârstnicii care dorm foarte mult, scrie CBS News.

De asemenea, studiul realizat de cercetătorii de la Universitatea Boston arată că apare un risc mai mare la persoanele care nu au nici măcar studii medii. Educația pare să aibă o influență benefică, ținând la distanță această temută boală a bătrâneții.

Legătura dintre nevoia de somn și demența senilă nu este clară

Desigur, studiul arată doar o asociere între somnul exagerat și creșterea riscului de demență senilă. Nu a demonstrat însă o legătură cauză-efect între ele. Prin urmare, dacă ai o vârstă mai înaintată și simți nevoia să dormi mai mult, nu înseamnă că în mod sigur te vei îmbolnăvi. Totuși, dacă nevoia de somn a apărut recent, este bine să te monitorizezi și să discuți cu un medic despre această schimbare neașteptată în obiceiurile tale.

Matthew Pase, unul dintre autorii studiului, spune că riscul crescut apare doar la persoanele care dormeau de obicei mai puțin și care, de la un moment dat, odată cu înaintarea în vârstă, au început să doarmă peste 9 ore pe noapte. Această nevoie bruscă de somn în plus poate indica schimbări chimice survenite la nivelul creierului, care pot declanșa ulterior boala.

Dar soluția nu este să te chinui să dormi mai puțin decât simți nevoia. Pase recomandă teste speciale pentru diagnosticarea demenței senile, dacă observi această schimbare în obiceiurile legate de somn. Dacă vei începe tratamentul din timp, boala va avansa mult mai încet.

Desigur, este mai ușor să previi, decât să tratezi. Vestea bună este că există suplimente alimentare recomandate pentru persoanele în vârstă, care le ajută să-și mențină energia și sănătatea. Un supliment cu magneziu este foarte util dacă ai peste 50 de ani sau te simți foarte obosită. Îți recomandăm acest supliment cu magneziu, pe care îl poți cumpăra de la Vavian Pharma.

Ultra Magneziu Tablete este un supliment esențial, care ajută la buna funcționare a peste 300 de enzime din organism. Este recomandat persoanelor care au peste 50 de ani sau celor care se simt foarte obosite. Magneziul este foarte bun dacă suferi de afecțiuni cardiace, hipertensiune arterială, diabet zaharat, osteoporoză, afecțiuni neuromusculare sau psihice. Doza recomandată este de 2 tablete pe zi, în timpul mesei principale.

Legătura dintre nevoia de somn în exces, după o anumită vârstă, și demența senilă nu este deocamdată foarte clară. Cercetătorii vor continua studiile, ca să afle exact ce se întâmplă cu aceste persoane și dacă somnul prelungit este o cauză sau un efect al bolii.

Articolul urmator
Cum să spargi corect ouăle ca să nu te îmbolnăvești. Mulți procedează greșit
Cum să spargi corect ouăle ca să nu te îmbolnăvești. Mulți procedează greșit
Ești prea bună pentru această lume?
Incepe quiz
Ești prea bună pentru această lume?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.