Bea ceai de pelin si scapa de parazitii intestinali

Bea ceai de pelin si scapa de parazitii intestinali

Redactor Alexa Galgau

Impresia generala este ca parazitii intestinali reprezinta o problema majora doar in tarile nedezvoltate, insa adevarul este altul. Desi este un subiect oarecum tabu, realitatea este ca toti oamenii pot ajunge sa aiba paraziti intestinali candva in viata. Acestia provoaca nu doar probleme digestive, ci si o stare de oboseala cronica, pentru care de multe ori oamenii nu se duc la doctor, asociind-o cu stresul si munca. Problema parazitilor este una silentioasa, insa poate fi prevenita si chiar combatuta cu ajutorul unor remedii naturiste.

Una dintre plantele care ajuta in acest sens este pelinul, insa trebuie sa stii cum sa il consumi corect. Afla cum te scapa ceaiul de pelin de paraziti intestinali!

Ceaiul de pelin si parazitii intestinali

Pelinul este cunoscut in mod special pentru faptul ca este ingredientul principal al absintului si pentru ca este folosit la aromarea vinului uneori. Ceaiul din aceasta planta nu este unul dintre leacurile babesti cu care am crescut, asa ca poate sa existe o anumita reticenta in a-l consuma, insa nu este cazul. Medicina traditionala din Europa si Asia s-a folosit de aceasta planta terapeutica secole in sir, in special pentru eliminarea parazitilor intestinali. 

Nu doar tarile sarace si slab dezvoltate au probleme cu raspandirea parazitilor intestinali, desi in acestea riscul este mult mai mare. Oricine mananca fructe sau legume nespalate, carne gatita doar partial sau cruda ori bea dintr-o sursa de apa nesigura se expune la o posibila infestare. Desigur, norocul nostru este ca medicina moderna ne ofera solutii rapide prin pastile, insa numarul celor care au inceput sa caute solutii in medicina naturista creste considerabil an de an. 

Pelinul are un gust amar specific, iar aceasta este una dintre proprietatile plantei care ajuta la eliminarea parazitilor. Inainte ca industria farmaceutica sa infloreasca, ceaiul de pelin era principalul tratament pentru paraziti intestinali. Partea buna este ca acest leac nu afecteaza decat parazitii periculosi, neavand efect asupra bacteriilor benefice de la nivelul intestinului. Multe dintre medicamentele moderne distrug flora intestinala, ducand astfel si la o digestie precara si, implicit, la probleme serioase de sanatate.

Aceasta bautura mai are, insa, si alte proprietati:

- imbunatateste functia ficatului, stimuland digestia si absorbtia nutrientilor;

- previne si trateaza balonarea;

- regleaza menstruatia;

- relaxeaza muschii;

- stimuleaza circulatia sanguina;

- daca ai probleme cu apetitul, pelinul te poate ajuta sa il recapeti;

- stimuleaza productia de fiere, lichidul din vezica biliara care contribuie la digerarea alimentelor. 

Chiar daca suna foarte bine, intotdeauna trebuie sa te interesezi si de posibilele efecte secundare, chiar si ale unui banal ceai. In cazul pelinului, acestea pot fi:

- diaree, din cauza secretiei excesive de fiere, care incurajeaza golirea mai rapida a intestinelor;

- greata, insomnie, ameteli si tremurat, in cazul in care este consumat pe o perioada mai lunga de 4 saptamani sau in cantitati mai mari decat ar trebui;

- nu este exclus ca ceaiul de pelin sa creeze o forma de dependenta, din cauza ingredientelor active pe care le contine;

- poate irita stomacul, asa ca nu este indicat persoanelor care sufera de gastrita sau ulcer. 

Iata cum sa prepari corect ceaiul de pelin, astfel incat sa nu risti o supradoza!

Adauga 3 grame de planta uscata sau proaspata si strivita la 250 ml de apa, apoi lasa totul la fiert circa 15 minute. Daca nu suporti gustul amar, poti sa il acoperi cu frunze de menta. Nu trebuie sa consumi mai mult de doua cani (500 ml) de ceai de pelin pe zi! 

Ceaiul de pelin te ajuta sa tratezi sau sa previi parazitii intestinali, o problema cu care oricine se poate confrunta la un moment dat. Daca, insa, observi ca aceasta planta puternica nu are cele mai bune efecte asupra ta, este important sa nu continui tratamentul si sa te adresezi unui medic pentru problemele pe care le ai!

Daca esti adepta tratamentelor naturiste, afla mai multe despre alte doua ceaiuri tamaduitoare: de goji si de chimen!

Articolul urmator
Cum alegi un ceai de matcha bun
Cum alegi un ceai de matcha bun
Cu ce sageata te va lovi Cupidon?
Incepe quiz
Cu ce sageata te va lovi Cupidon?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (17)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.