Ceaiul alb: beneficii si proprietati

Ceaiul alb: beneficii si proprietati

Andreea Gluh, redactor

Ceaiul verde, cel negru, cel alb si rooibos sunt doar cateva dintre cele pe care le consumam de placere, fie zilnic, fie atunci cand simtim nevoia sa ne umplem de energie, pentru a ne duce la bun sfarsit toate sarcinile de pe lista. Astazi, vom vorbi in mod special despre ceaiul alb, care este cunoscut inca din cele mai vechi timpuri, fiind apreciat de catre popoarele Orientului pentru gustul si aroma unice, dar si pentru efectele pozitive pe care le are asupra organismului uman.

Iata care sunt beneficiile ceaiului alb si de ce ar trebui sa bei si tu in fiecare zi!

Ceaiul alb - minunea dintr-o ceasca

Ceaiul verde si cel negru iti sunt cu siguranta cunoscute din toate punctele de vedere, insa stiai ca ceaiul alb este de fapt cel care are cea mai mare cantitate de antioxidanti? Motivul il reprezinta faptul ca frunzele sale, care sunt recoltate din acelasi arbust de origine asiatica ca si in cazul altor tipuri de ceai, cunoscut sub denumirea stiintifica de Camellia sinensis, nu sunt procesate chiar atat de mult. Oxidarea, ori de fermentatia, cum mai este ea denumita de catre expertii in domeniu, este stopata prin expunerea la temperaturi suficient de mari, incat enzimele responsabile sa isi inceteze activitatea.

Asadar, antioxidantii existenti in ceaiul alb contribuie la protejarea organismului de efectele imbatranirii, de bolile degenerative si chiar de cancer. Flavonoizii sunt responsabili pentru inhibarea inmultirii celulelor maligne, ei fiind adesea comparati cu citostaticele, fara a avea insa efectele secundare devastatoare ale acestora.

O alta afectiune pe care consumul de ceai alb o previne si chiar o amelioreaza este reprezentata de hipercolesterolemie. Aceasta este in stransa legatura cu hipertensiunea, iar licoarea aromata preparata din frunzele arbustului asiatic combate cu succes ambele probleme. Ceaiul alb fluidizeaza sangele si scade riscul de deces cauzat de atacul de cord cu pana la 50%.

Vom merge mai departe cu lista de beneficii ale ceaiului alb si vom mentiona faptul ca aceiasi antioxidanti despre care ti-am povestit anterior contribuie si la intarirea sistemului imunitar. Nu este vorba aici numai despre infectiile virale sau bacteriene usoare, ci si despre cele cu adevarat grave, cum ar fi cea provocata de HIV. Astfel, in urma studiilor de laborator efectuate, s-a descoperit ca simptomele afectiunii cauzate de acesta din urma, SIDA, pot fi chiar ameliorate, daca se consuma doua-trei cani de ceai alb pe zi.

Chiar daca ti s-a spus ca ceaiul iti poate pata dintii, atunci cand vine vorba despre ceaiul alb este cazul sa faci un mic sacrificiu si sa il consumi zilnic, pentru ca el combate bacteriile care duc la depunerea placii si a tartrului, dar si a celor care provoaca aparitia cariilor.

Nu in ultimul rand, ceaiul alb te ajuta sa combati stresul, sa iti pastrezi pielea luminoasa si este un aliat de nadejde in curele de slabire, contribuind la arderea grasimilor. Nu-i asa ca nu mai ai nevoie de alte argumente?

Acum ca ai aflat care sunt beneficiile ceaiului alb, descopera aici si de ce ar trebui sa bei ceai de ginseng!  

Articolul urmator
Ceai de coriandru: beneficii și mod de preparare
Ceai de coriandru: beneficii și mod de preparare
Care print din povestile Disney ti se potriveste?
Incepe quiz
Care print din povestile Disney ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.