Afla care sunt metodele naturale de combatere a durerilor de cap

Afla care sunt metodele naturale de combatere a durerilor de cap

Diana Tanasa

O duminica frumoasa, o cina placuta cu persoana iubita, o seara de dans cu prietenii- toate acestea pot fi stricate cu usurinta de o durere de cap neasteptata, care iti rapeste voia buna, placerea de a zambi si de a-ti petrece timpul alaturi de cei dragi. Desi poate parea o solutie eficienta, a te izola in camera ta si a lua diverse pastile pentru a pune capat durerii nu reprezinta o metoda indicata pentru a scapa pe termen lung de acest chin. Iata patru metode naturale care te pot ajuta sa combati durerile de cap eficient si pe termen lung!

1. Uleiul esential de menta face minuni!

Uleiul esential de menta este unul dintre cele mai eficiente remedii impotriva durerilor de cap, avand un efect analgezic si calmant. Amesteca  doua-trei picaturi de ulei esential de menta cu o lingurita de ulei de avocado, masline sau migdale si maseaza-ti tamplele, fruntea si lobii urechilor timp de un minut, din cinci in cinci minute pentru a indeparta durerea si pentru a te detensiona. Este contraindicat sa aplici uleiul de menta pur, nediluat pe piele, iar daca esti insarcinata sau alaptezi, aceasta metoda de a combate durerile de cap  nu este recomandata, intrucat poate dauna bebelusului.

menta

2. Musetelul are proprietati antispasmodice!

Musetelul este planta cea mai utilizata pentru tratarea durerilor de cap, datorita proprietatilor ei antispasmodice si anti-inflamatorii. Prin compozitia sa, aceasta planta combate tulburarile neurovegetative si circulatorii de la nivelul creierului, de aceea durerile de cap provocate de acumularea de tensiune sau stres pot fi indepartate eficient cu ajutorul musetelului. Fie ca bei o cana de ceai de musetel, fie ca folosesti lotiuni si creme care au in compozitia lor ulei de musetel, efectele vor fi, in orice situatie, benefice. Astfel, vei scapa de durere, oboseala si stres.

ceai de musetel

3. Acupunctura ajuta la relaxarea sistemului nervos!

Acupunctura, considerata o pseudostiinta, este o metoda chineza veche prin care se restabileste echilibrul intre yin si yang, cu alte cuvinte, intre sistemul nervos simpatic si cel parasimpatic, durerile de cap fiind o consecinta nefasta a dezechilibrului dintre cele doua componente. Desi implica o cunoastere foarte buna a corpului uman, acest tip de medicina alternativa este din ce in ce mai raspandit, datorita faptului ca efectele sale sunt vizibile si de durata. O sedinta de acupunctura pentru restabilirea echilibrului nervos dureaza in jur de 30 de minute, timp in care medicul specialist va amplasa un anumit numar de ace (acesta variaza de la o persoana la alta) in zona occipitala, in spatele urechii. Prin realinierea fluxului de energie, aceasta tehnica are rezultate remarcabile mai ales in cazul persoanelor cu migrene acute.

4. Osteopatia restabileste echilibrul corporal!

Osteopatia are ca scop indepartarea tensiunilor musculare din zona gatului, care amplifica presiunea de la nivelul tamplelor si al fruntii. In urma unui consult general, care il va ajuta pe doctorul osteopat sa constate care sunt problemele, acesta va efectua un fel de masaj la nivelul craniului, ce are ca scop imbunatatirea curgerii fluidului cerebrospinal in membranele protectoare din jurul creierului. Prin manipularea nervilor spinali si cranieni, este eliberata tensiunea de la nivelul tesuturilor, iar in aproximativ trei sedinte de osteopatie, efectele benefice sunt resimtite din plin.

alimentatie sanatoasa

Totodata, iata si o serie de sfaturi care te pot ajuta sa previi durerile de cap:

- bea cel putin 2 litri de apa pe zi
- nu te infometa
- fa miscare in mod constant, pentru a indeparta stresul si tensiunea
- respecta un program normal de somn (7 ore pe noapte)
- consuma fructe si legume, dar evita alimentele grase si prajite
- acorda-ti cateva minute de relaxare dupa fiecare activitate solicitanta

Durerile de cap pot fi tratate si pe cale medicamentoasa, insa noi iti recomandam sa incerci aceste metode naturale, intrucat efectele lor benefice sunt mult mai complexe, pornind de la restabilirea echilibrului corporal si incheind cu o reimprospatare generala a functiilor organismului.

Tu cum scapi de durerile de cap?

Articolul urmator
Câți dinți are un om și de ce sunt importanți
Câți dinți are un om și de ce sunt importanți
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate
Incepe quiz
Ghicim ce zodie ești! Tot ce trebuie să faci e să ne zici care sunt vedetele tale preferate

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (19)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    Maricica (anonim)
    16 octombrie 2012 19:07

    Dati-mi voie sa nu va impartasesc parerea, domnule "Mih". Osteopatia (cuvant ce provine din limba greaca) este si un tip de medicina "neconventionala", iar, daca in prima instanta aceasta se folosea exclusiv pentru tratarea problemelor osoase, de-a lungul timpului, prin intermediul unor cercetari, s-a constatat faptul ca aceasta poate trata si alte disfunctii, printre care si durerile de cap. Un articol interesant, astept altele, pe teme cat mai incitante!

    Mih (anonim)
    15 octombrie 2012 08:08

    DEX: "OSTEOPATÍE s.f. (Med.) Denumire generic? a bolilor sistemului osos. [Gen. -iei. / < fr. ostéopathie, cf. gr. osteon – os, pathos – boal?]. Cred ca nu mai e nevoie de alte comentarii.